به گزارش خبرنگار مهر، حسین فیروزی امروز دوشنبه در کارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان در سنندج گفت:لازم است شورای راهبردی در بالاترین سطح با حضور استاندارد و رئیس سازمان میراث فرهنگی برای کمک به ثبت جهانی این اثر تشکیل شود.
وی عنوان کرد: برای جمع آوری پژوهش ها و داده های مختلف منطقه ای هورامان دبیرخانه ای در میراث فرهنگی کردستان تشکیل شود و این دبیرخانه داده های پژوهشی را جمع آوری و طبقه بندی کند.
وی اضافه کرد: برای پیشبرد اهداف و کمک به ثبت جهانی منطقه اورامان باید اعتبارات خاصی از سوی دستگاه های اجرایی در نظر گرفته شود و پژوهش گران بتوانند با بهره مندی از این اعتبارات، تحقیقات خود را با کمک دانشگاههای مختلف به سرانجام برسانند.
معاون امور اقتصادی استاندار کردستان ادامه داد: رسانه های محلی هم می توانند در اطلاع رسانی و نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از مظهر فرهنگی هورامان نقش مهمی ایفا کنند.
مدیر پروژه منظر فرهنگی اورامان هم در این جلسه گفت: منظر فرهنگی اورامان بخشی از تاریخ و تمدن بشری بوده و نیازمند توجه و حمایت بیشتر است.
بهروز غریب پورافزود: منطقه هورامان و منظر فرهنگی آن به عنوان بخشی از میراث و تمدن بشری بوده و لازم است در تمام تلاش ها برای ثبت جهانی آن در یونسکو صورت گیرد.
وی اضافه کرد: در دهکده جهانی که فرهنگ ها، زبان ها و میراث فرهنگی اقوام مختلف از بین می رود، لازم است برای حفاظت و نگهداری از منظر فرهنگی هورامان تلاش های جدی توسط مردم منطقه و مسئولان صورت گیرد.
وی اظهارداشت: هورامان تنها متعلق به استان کردستان و مردم هورامان نیست و مسئولان کشوری نیز باید برای کمک به ثبت جهانی آن تلاش کنند و این منطقه گردشگری و فوق العاده را به جهانیان معرفی کنند.
نظر شما