به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ حمید دامغانی شامگاه دوشنبه در نشست خبری و تجلیل از خبرنگاران به میزبانی سپاه ناحیه شاهرود ضمن تشریح عملکرد این نهاد، گفت: حفاظت از دستاوردهای انقلاب اسلامی با رویکردی غیر محافظه کارانه از وظایف سپاه محسوب می شود بدین معنا که وضعیت موجود و سرعت پیشرفت انقلاب را باید حفظ کنیم لذا در راستای نیل به این هدف نیروی مقاومت بسیج و سازمان بسیج با قانون بخشی و مقابله با جنگ نرم در برابر هجمه های دشمنان نقش اساسی در حفظ بنیان های انقلاب به عهده دارد.
وی با بیان اینکه فعالیت های سپاه در غالب جذب و سازماندهی بسیجیان در حال اجرا است، افزود: سازماندهی بسیج عامل عدم انحراف و کج روی در انقلاب می شود لذا بخش قابل توجهی از مردم سطح شهرستان شاهرود عضو بسیج هستند که بخشی از ایشان را بسیجی های عادی و بسیجی فعال تشکیل می دهند.
۷۰۰ حلقه صالحان در شاهرود فعالیت دارند
فرمانده سپاه ناحیه شاهرود با اشاره به عمده هدف کادر سازی در این نهاد، توضیح داد: اگر بخواهیم دستاوردهای نظام و انقلاب را حفظ کنیم در وهله نخست باید نیروهای توانمند داشته باشیم و برای این منظور می توان از تربیت صالحان در شاهرود، ساماندهی بسیجیان در قالب ۷۰۰ حلقه صالحان، تشکیل ۱۲۶ هیئت منتظران موعود، ۱۰ هئیت عاشقان ولایت و حوزه محور و ... یاد کرد که این گروه با برگزاری جلسات ماهانه و اعضای هیئت ها در برنامه های مختلف فرهنگی مشارکت دارند.
دامغانی با اشاره به اقدامات تربیتی سپاه، تصریح کرد: آموزش ۶۳ پایگاه جوانه های صالحان با رویکرد سبک زندگی و مسائل اجتماعی در مقطع کودکان و نوجوانان، برگزاری اردوهای آموزشی، اعزام ۳۰۰ نفر از خواهران به مشهد مقدس و از برنامه های قرآنی ساماندهی ۲۴۰ نفر در اعتکاف و برنامه های قرآنی از اقدامات تربیتی این نهاد به شمار می رود که سعی دارد با تربیت افراد ولایت مدار اقدام جهادی در راستای آموزه های قرآنی به انجام برساند.
وی با اشاره به دیگر فعالیت های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، افزود: سپاه با اشراف اطلاعاتی در سطح شهرستان و همکاری سایر نهادها امنیت شهروندان را تامین می کند حوزه نظامی رویکرد تربیتی است که بسیجیان در غالب گردان های امام حسین، بیت المقدس، کوثر و ... در بخش آمادگی جسمانی و اجرای تمرین های تاکتیکی در رزمایش ها که سالی یکبار برگزار می شود و در شهر بسطام با اجرای چندین ماموریت وسیع گردان ها اقتدار خود را به نمایش می گذارند.
اجرای طرح همگام با کشاورز در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی
فرمانده سپاه ناحیه شاهرود با اشاره به برنامه های اقتصاد مقاومتی سپاه، افزود: برای برطرف کردن موانع توسعه و توجه به شعار سال اقتصاد مقاومتی و عمل به فرمایشات رهبری در این راستا سپاه اقدامات خوبی در غالب بسیج سازندگی به انجام رسانده است در سال گذشته چهار میلیارد تومان تسهیلات اقتصاد مقاومتی به واحدهای تولیدی زود بازده اختصاص داده شد و در سال جاری در مرحله اول دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون با ارائه تسهیلات به واحد های تولیدی، این نهاد توانسته در برداشتن موانع اشتغال ساعی باشد.
دامغانی در ادامه تصریح کرد: بر اساس راستی آزمایی انجام شده درصد بالایی از وام ها برای محل هایی که باید استفاده می شد به سرانجام رسیده است و یکی از وظایف عمده سپاه در غالب بسیج سازندگی مشاوره و رصد واحدهایی است که از محل تسهیلات وام دریافت کرده اند تا با پیگیری مشکلات واحد های تولیدی کمترین آسیب در زمینه اشتغال شاهد باشیم.
وی با اشاره به طرح همگام با کشاورز، افزود: سپاه با انعقاد شش تفاهم نامه در بخش کشاورزی با ادارات مختلف سهم عمده ای در ارتقا این بخش ایفا کرده که از آن جمله می توان آموزش باغبانی، کشت زعفران، بسته بندی محصولات کشاورزی و ... را نام برد همچنین این نهاد با هدف علمی کردن و توانمند سازی روستاها و با توجه به بحران آب و تغییر الگوی کشت با ورود به ۴۰ روستا و برگزاری هشت جلسه آموزشی طرح همگام با کشاورز را کلید زده است.
احداث بیمارستان صحرایی اقدامی برای کاهش محرومیت
فرمانده سپاه ناحیه شاهرود درباره کمک به بازاریابی و فروش در این نهاد، توضیح داد: به واحدهای تولیدی که تسهیلات دریافت کرده و در بخش فروش دچار چالش هستند یاری می رسانیم و همچنین در اردوگاه جنگل ابر برای امور فرهنگی با ایجاد هفت غرفه و معرفی و فروش محصولات بومی شهرستان بستری فراهم شد تا بتوانیم بخش عمده ای از صنایع کوچک و خانگی را حمایت کنیم که در تعطیلات عید فطر این غرفه ها ۱۸ میلیون تومان فروش داشتند.
دامغانی با اشاره نقش بسیج سازندگی در محرومیت زدائی، ابراز داشت: اردوهای جهادی در حوزه محرومیت و محرومیت زادیی که شامل برگزاری اردوهای یک روزه با تعداد یک هزار و ۵۰۰ نفر در راستای غرس نهال، سه روزه با تعداد ۱۹۰ نفر ورودی و مشارکت ۳۰ نفر، هفت روزه تعداد ۷۴۶ نفر در قالب تیم های مختلف هفت نفره و مشارکت ۱۷۵ نفر، ده روزه با مشارکت ۶۰ نفر، ۱۲ روزه بسیج دانشجویی با ورود به روستاهای کالپوش و طرود ۵۰۰ نفر مشارکت داشتند که پیش بینی می شود تا آخر تابستان به ۸۰۰ نفر برسد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در باره اقدامات سپاه در حوزه محرومیت زدایی اشاره ای به نحوه خدمات رسانی به روستاها، ساخت سرویس بهداشتی، ساخت خانه عالم و ... داشت و افزود: در بحث محرومیت زدایی می توان از اقدامات خوب سپاه برپایی بیمارستان صحرایی در منطقه فرومد را نام برد که طی آن به چهار هزار نفر خدماتی از جمله چشم پزشکی، شنوایی سنجی، دندان پزشکی و غربال گری داده شد.
یادواره شهدای اقشار مختلف اجرا می شود
فرمانده سپاه ناحیه شاهرود از جمله عالی ترین و بهترین اتفاق فرهنگی سال گذشته شهرستان را برگزاری اجلاسیه بزرگ شهدا اشاره کرد و ابراز داشت: گسترش فرهنگ ایثار و شهادت و تکریم از مقام شهدا یک وظیفه عمومی برای همگان به شمار می رود که برگزاری ۴۰ یادواره شهید را می توان در این راستا اقدامی موثر دانست.
دامغانی با بیان اینکه مراسم آبروی محله در ۱۵ محله در سطح شهر اجرا می شود، تصریح کرد: یکی از اقدامات پیش روی سپاه در راستای تکریم مقام شهدا و زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار و شهادت اجرای مراسم آبروی محله است که طی آن محله هایی که شهیدان شاخصی دارند با حضور خانواده شهید در مسجد همان محله یاد و خاطره او را گرامی می داریم.
وی افزود: از دیگر اقدامات سپاه در تجلیل و تکریم از شهدا تدوین ۱۰ جلد کتاب در زمینه شهدا، جمع آوری خاطرات شهدا، برگزاری همایش رزمندگان و آموزش راویان را می توان بیان کرد.
اعزام ۲۸۰۰ نفر در غالب کاروان راهیان نور به مناطق عملیاتی
فرمانده سپاه ناحیه شاهرود درباره کاروان راهیان نور نیز توضیح داد: در سال گذشته دوهزار و ۸۱۳ نفر در غالب اردوهای دانشجویی و دانش آموزی در کاروان های راهیان نور شرکت کردند و برنامه های فرهنگی با بازخوانی واقعه غدیر در حرم شهدای گمنام این شهرستان انجام شد که استقبال خوب مردمی از این بخش ها بیانگر عشق و علاقه مردم به تکریم یادواره های هشت سال دفاع مقدس و اجرای آیین های مذهبی است.
دامغانی در باره طرح سالم سازی جنگل ابر هم توضیح داد: این جنگل یکی از مکان هایی محسوب می شود که به شدت با آسیب های اجتماعی و امنیتی روبرو است و از آنجایی که نهاد سپاه وظیفه پاسداشت و صیانت از مردم و ارزش های انقلابی را بر عهده دارد در سال گذشته بالغ بر دو هزار نفر بسیجی را در جنگل ابر با برنامه هایی پیاده روی و اردو ساماندهی کردیم و بازخورد بسیار مطلوبی در این بخش داشتیم که نمونه آن در سال جاری ورود سپاه و اسکان موقت یک گروه گردشگر گرفتار در آلوچال بود.
وی افزود: چهارم و پنجم بهمن ماه مصادف با سفر مقام معظم رهبری در بهمن ۵۷ به شاهرود به عنوان روز شاهرود در نظر گرفته شده است که امیدواریم با به نمایش گذاشتن ظرفیت های این شهرستان در حوزه های مختلف شاهد اقتدار و رشد و شکوفایی این خطه باشیم.
فرمانده سپاه شاهرود با اشاره به پروژه های دست اقدام این نهاد نیز گفت: مجموعه استخر سرپوشیده از سال ۸۷ آغاز و تا کنون با ۷۵۰میلیون تومان هزینه به ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است که برای تکمیل آن بالغ بر یک میلیارد تومان اعتبار نیازمندیم.
بازدید از پروژه های در دست اقدام سپاه ناحیه شاهرود، اجرای مسابقات ورزشی، آموزش و تیراندازی با سلاح و ... از دیگر برنامه های این نشست چند ساعته بود.
عکاس منصوره قلیچی
نظر شما