رضا احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ایران در مجاورت کانون های اصلی گرد و خاک قرار داشته که از مهمترین آنها بیابان ها و صحرای عراق، سوریه، اردن و عربستان است که مخاطرات بسیاری را برای محیط زیست و سلامت مردم بویژه در استان های غربی و جنوب غرب کشور ایجاد کرده است.
وی افزود: با توجه به اینکه مکان های اصلی بروز این پدیده دچار مشکلات ناامنی شده در شرایط کنونی نمی توان از این کشورها چندان انتظار مقابله جدی با ورود ریزگردها را داشت ولی میتوان با شناسایی محدودههای وقوع آن در بازه های زمانی مختلف برنامه ریزی لازم را برای کاهش آثار مخرب آن انجام داد.
مدیرکل منابع طبیعی ایلام یادآور شد: پوشش جنگلی استان های زاگرس نشین و بویژه درختلان بلوط بیشترین آسیب را از گسترش ذرات گرد و غبار دیده اند و بر اساس ارزیابی های صورت گرفته ۱۱ درصد درختان بلوط استان ایلام تاکنون بطور جدی آسیب دیده اند.
احمدی ادامه داد: نابودی عرصه های جنگلی عرصه را برای جولان ذرات گرد و غبار مهیا می کند چراکه هرچقدر بتوانیم پوشش جنگلی را در مناطق مختلف بویژه کانون های درگیر افزایش دهیم، میزان آسیب پذیری محیط زیست و سلامت افراد جامعه و حیات وحش از گرد و غبار کاهش می یابد.
وی اظهار کرد: درختان بلوط توانایی جذب ۱۰۰میکروگرم در متر مربع ذرات معلق در هوا را دارند و یک هکتار جنگل می تواند ۶۸ تن گرد و غبار را در خود جای دهد.
مدیرکل منابع طبیعی ایلام گفت: ایجاد کمربند فضای سبز در اطراف شهرها، مدیریت منابع آب و خاک، شناسایی کانون های داخلی مولد گرد و غبار در کشور و نظارت مستمر بر روند اجرای پروژه های عمرانی از مهم ترین راهکارهای مقابله با گسترش ذرات گرد و غبار در داخل مرزهای کشور است.
استان ایلام با ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت ۶۴۰ هزار هکتار جنگل دارد که بخش مهمی از آن را جنگل های بلوط تشکیل می دهد.
نظر شما