به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی امامی عصر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران اضافه کرد: در حال حاضر افزایش بهرهوری، کاهش هزینه تولید و تهیه غذای سالم اهداف اصلی ما را تشکیل میدهد.
رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی استفاده بیرویه سموم شیمیایی در کشاورزی را یکی از مشکلات مازندران عنوان کرد و گفت: معمولاً به دلیل آگاهی نسبت به مضرات استفاده از سم و رفتار سودجویانه فروشندگان سموم این کار انجام میشود.
وی بابیان اینکه در چند شهرستان مزارع پایلوت برای تولید محصولات کشاورزی سالم در نظر گرفتیم، افزود: در سال نخست پرورش ماهی و اردک در مزارع برنج را بهمنظور استفاده کمتر از سموم به کشاورزان آموزش دادیم که امسال با استقبال بیشتری از سوی آنها روبرو شد.
امامی با اشاره به اینکه در تدارک تهیه کتابچه تحقیقاتی درباره غذای سالم هستیم، اضافه کرد: این اقدام باهدف ترویج تولید غذای سالم انجام میشود.
وی بابیان اینکه ایران ظرفیت تأمین غذای ۸۰۰ میلیون نفر را دارد، گفت: متأسفانه در حال حاضر برای تأمین غذای ۸۰ میلیون نفر مشکلداریم.
علمی کردن کشاورزی، راهی برای افزایش بهرهوری
رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی با تأکید بر علمی کردن کشاورزی برای افزایش بهرهوری، اضافه کرد: در حال حاضر بیشتر کشاورزان ما بهصورت سنتی کار میکنند که ما سعی کردیم از کشاورزان پیشرو برای آموزش آنها استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه در کنار آموزش، کشاورزان سنتی را برای بازدید از اراضی که بهصورت علمی کشت میکنند میبریم تا باکیفیت محصول آشنا شوند، افزود: در راستای آموزش بهتر کشاورزان، کتابهای آموزشی درزمینهٔ مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت به شیوه تولید علمی مرکبات، برنج و گندم چاپ و در اختیار پایگاههای خود قراردادیم.
برگزاری همایش ملی محصول محور ماهیان خاویاری در سال جاری
امامی با اشاره به اینکه در سال جاری اجرای طرح بسیج همگام با منابع طبیعی یکی از برنامههای شاخص سازمان بسیج مهندسین کشاورزی استان است، اضافه کرد: برگزاری دورههای آموزشی تخصصی با همکاری اداره کل فنی و حرفهای برای کارشناسان بسیجی وبازدیدهای علمی از مزارع نمونه از برنامههای دیگر ماست.
وی به برگزاری همایش ملی محصول محور ماهیان خاویاری اشاره کرد و گفت: قرار است نتایج همایش بهصورت کتاب راهنمای تولید ماهیان خاویاری چاپ و در سطح استان پخش شود.
حضور ۵۰۰ نفر از مهندسین بسیجی کشاورزی مازندران در علمی سازی کشاورزی
رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی مازندران بابیان اینکه در حال حاضر ۱۴ هزار نفر فارغالتحصیل کشاورزی داریم، افزود: از این تعداد ۱۰ هزار نفر بیکار هستند، تنها دو هزار نفر از فارغالتحصیلان در همین حوزه فعالیت دارند ومابقی در رشتههای غیر مرتبط در حال کار هستند.
وی بیان کرد: تنها ۵۰۰ الی ۶۰۰ نفر از دو هزار فارغالتحصیل کشاورزی در عملیات تولید محصولات حضور دارند و مابقی بهصورت ستادی در حال کار هستند.
رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی بابیان اینکه در حال حاضر از ۵۰۰ کارشناس کشاورزی برای آموزش بهرهبرداران محصولات تولیدی استفاده میکنیم، اظهار کرد: ۳۰۰ هزار بهرهبردار محصولات کشاورزی در استان داریم که اگر بتوانیم ۱۲ هزار نفر از فارغالتحصیلان را در عرصههای عملیاتی کشاورزی ساماندهی کنیم، نسبت کارشناسان به بهرهبرداران حداقل میرسد و محصولات کشاورزی سالمتر و بهتری تولید میشود.
مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعتو معدن مازندران بابیان اینکه بهزودی اردوهای جهادی صنعتی باهدف شناسایی و عارضهیابی واحدهای راکد و نیمه فعال استان برگزار میشود٬گفت: تاکنون ۱۰۰ نفر از مهندسان بسیجی داوطلب همکاری در این اردوها شدهاند.
هادی عسگری بابیان اینکه سازمان بسیج مهندسین استان مازندران در سال ۱۳۸۰ بر اساس فرمان رهبر فرزانه مبنی بر تخصصی شدن اقشار مختلف بسیج تشکیل شد گفت: این سازمان در نیمه دوم سال ۱۳۹۳ به ۳ قسمت شامل؛ بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی، صنعت و معدن، عمران و معماری تفکیک شد.
مسئول سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن مازندران با اشاره به اینکه تمامی واحدهای صنعتی و فارغالتحصیلان رشتههای فنی بهجز کشاورزی و عمران جامعه هدف ما هستند افزود: تاکنون ۱۷ کانون بسیج مهندسین صنعت و معدن در استان مازندران راهاندازی شد.
عسگری بابیان اینکه اردوهای جهادی صنعتی باهدف شناسایی و عارضهیابی واحدهای راکد و نیمه فعال استان برگزار میشود٬گفت: تاکنون ۱۰۰ نفراز مهندسان بسیجی داوطلب همکاری در این اردوها شدهاند.
وی افزود: داوطلبان پس از ساماندهی و گروهبندی٬ بر اساس تخصص و رشته تحصیلی در دورههای آموزشی برای شرکت در اردوهای جهادی آماده میشوند.
نظر شما