۲ شهریور ۱۳۹۵، ۸:۳۳

رئیس‌کل بانک مرکزی:

۴۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای رونق تولید پرداخت می‌شود

۴۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای رونق تولید پرداخت می‌شود

گرگان - رئیس‌کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گفت: امسال ۴۶۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای رونق تولید به بنگاه‌های اقتصادی پرداخت می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، ولی‌الله سیف شامگاه دوشنبه در دهمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با بررسی راهکارهای بهبود مستمر فضای کسب‌وکار در گلستان اظهار کرد: سال گذشته در نظام بانکی کشور ۴۱۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد که جنس بیشتر آن‌ها سرمایه در گردش بوده است.

وی تأکید کرد: باید تلاش شود تا منابع محدود بانکی و تسهیلات را درست هدایت کنند که بیشترین اثربخشی و استفاده بهینه را به همراه داشته باشد.

رئیس‌کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی متذکر شد: دیگر زمان آن نیست که مثل گذشته پرداخت تسهیلات به شعبات واگذار شود؛ این مدل دیگر پاسخگو نیست و باید این تسهیلات محدود درست هدایت شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر بانک‌ها با تنگناهای مالی مواجه هستند که از انباشت متراکم سه دهه گذشته بوده والان خودش را نشان داده است.

وی اضافه کرد: هم‌اکنون ۴۵ درصد از دارایی‌های بانک‌ها منجمد است و درواقع نظام بانکی با ۵۵ درصد از دارایی‌ها سرویس می‌دهد.

سیف تصریح کرد: یک‌سوم از قدرت متوقف تسهیلات بانکی مربوط به مطالبات لا وصول و مشکوک الوصول و فعالیت‌های عادی بانک‌هاست.

وی خاطرنشان کرد: همچنین یک‌سوم از این قدرت متوقف مربوط به بدهی دولت است که آن‌هم متوقف است.

رئیس‌کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی افزود: امروز یک‌سوم از این قدرت متوقف دارایی‌های غیرمالی است که از سوی دولت واگذارشده است.

وی بابیان اینکه هیچ کجای دنیا با بانک‌ها این‌گونه رفتار نمی‌کنند، تأکید کرد: در حال حاضر بانک‌ها نیازمند اخذ سپرده‌های جدید هستند تا بتوانند تسهیلات پرداخت کنند.

سیف کاهش تورم از ۴۰ درصد به زیر ۱۰ درصد را دستاورد بزرگ دولت دانست و متذکر شد: اعتقاددارم برای شروع مسیر توسعه اقتصادی باید یک پیش‌نیاز وجود داشته باشد و اقتصاد پیش‌بینی پذیر باشد.

کد خبر 3749058

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha