به گزارش خبرنگار مهر، محمد سعیدنژاد در نخستین سمینار تخصصی سوخت رسانی دریایی در خلیج فارس با بیان اینکه متاسفانه فرصت های خوب ما در شرایط جنگ و تحریم های ظالمانه به رقبا داده شد، گفت: باید با استفاده از شرایط موجود که پس از برجام برای ما به وجود آمده، نهایت استفاده را ببریم و در این بخش به پیشرفت هایی برسیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر از محدودیتهای ناشی از تحریم های ظالمانه بر علیه کشور خلاص شدیم، اظهارداشت: در بخش بیمه، موسسات رده بندی و ورود کشتیرانیهای بزرگ شرایط ما بسیار بهتر شده است. البته هنوز در بخش تبادلات بانکی محدودیت هایی داریم.
مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی افزود: در زمینه گشایش اعتبارها و پول از طریق بانکهای اروپایی توفیقات خوبی داشتیم، هرچند که کشور آمریکا هنوز به تعهدات خود به درستی عمل نکرده است.
سعیدنژاد با اشاره به اینکه در این مسیر باید فرآیندها را طی کنیم و شرایط اجرایی را برای حضور بخش خصوصی فراهم کنیم، گفت: در بخش مربوط به بانکرینگ خوشبختانه رشد خوبی داشتیم اما هنوز کافی نیست. در این مدت میزان بانکرینگ از ۳.۳ میلیون تن به ۴.۴ میلیون تن افزایش پیدا کرده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اعلام اینکه پس از سقوط بانکرینگ در سالهای ۹۱ و ۹۲ به پیشرفت های خوبی رسیده ایم، افزود: سرمایه گذاری بخش خصوصی در این زمینه بسیار جدی است.
سعیدنژاد ادامه داد: خوشبختانه در این زمینه عملیات اجرایی در حال انجام است و بخش خصوصی در این کسب و کار بسیار فعال است. سازمان بنادر هم وظیفه سیاست گذاری و تضمین سرمایه گذاری بخش خصوصی را برعهده دارد.
وی با تاکید بر اینکه باید کمیته خاصی متشکل از وزارت راه، وزارت نفت و بخش خصوصی تشکیل شود، گفت: مقیاس سرمایه گذاری ها در حوزه بانکرینگ باید تغییر کند و با سرمایه گذاری کوچک نمی توان به رقابت در عرصه بین المللی پرداخت.
مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام اینکه باید با شرکت هایی که در حوزه بین المللی فعالیت می کنند، کار مشترک انجام داد، اظهارداشت: سازمان بنادر تمامی حمایت های لازم را در این بخش انجام خواهد داد.
سعیدنژاد با اشاره به اخباری که در این مدت در خصوص قاچاق در بندر شهید رجایی مطرح می شود، گفت: متاسفانه انتشار برخی اخبار نادرست با اعتبار این بخش بازی کرده و آن را زیر سوال می برد.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۴۵ میلیون تن کالای خشک وارد کشور کردیم، افزود: مجموع عملیات بندری ما سال گذشته ۱۴۰ میلیون تن بوده است، بنابراین فعالیت زیادی در بنادر انجام می گیرد و نباید با انتشار برخی اخبار نادرست، این فعالیت ها زیر سوال برود.
مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی همچنین به فعالیت برخی شرکت ها در مناطق ویژه اقتصادی اشاره کرد و گفت: فعالیت این شرکت ها معاف از مالیات است اما به دلیل اینکه دفتر آنها در داخل کشور قرار دارد، از آنها مالیات گرفته می شود. به همین دلیل مکاتباتی را انجام دادیم تا آنها مشمول مالیات نشوند.
سعیدنژاد با بیان اینکه آئین نامه ای را تصویب کردیم که شرکت ها دفتری را در مناطق ویژه اقتصادی ثبت کنند، گفت: در حال حاضر مخازن موجود در کشور ۵۲۰ هزار تن است و ۷۹۰ هزار تن هم در دست ساخت داریم اما در کل بنادر ایران مخازن موجود یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن است و برای ساخت یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب LPG قرارداد بسته شده است.
نظر شما