به گزارش خبرنگار مهر، جشنواره «غذاهای محلی، یک محله، یک غذا» که از جمله برنامه های هجدهمین گردهمایی معاونان و مدیران شهرداری های کلانشهرهای کشور در رشت بود، شامگاه چهارشنبه در پیاده راه مرکزی شهر رشت برگزار شد.
در این جشنواره که با هدف نشان دادن تنوع غذایی شهر رشت و استان گیلان توسط شهرداری رشت و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان برگزار شد، رستوران داران شهر رشت با عرضه غذاهای مختلف در غرفه های مجزا، تنوع های غذایی شهروندان رشتی را به نمایش گذاشتند.
معاونان و مدیران برنامه ریزی و توسعه شهرداری های کلانشهرهای کشور که به مدت دو روز در رشت گرد هم آمده اند از میهمانان ویژه این جشنواره بودند که با انواع غذاهای محلی در این غرفه ها مورد پذیرایی قرار گرفتند. شهر رشت سال گذشته موفق شد از سوی سازمان فرهنگی یونسکو در فهرست شهرهای خلاق دنیا در حوزه غذا ثبت شود.
در این جشنواره، شهردار رشت بر توسعه گردشگری رشت با تکیه بر ظرفیت های فرهنگی و اجتماعی این شهر و شهروندانش تاکید و اظهار کرد: برگزاری جشنواره های متنوع رد شهر رشت به منظور برندسازی این شهر و معرفی ظرفیت هایی است که نسبت به آن ها سال ها بی توجهی شده است.
محمدعلی ثابت قدم افزود: این جشنواره ها علاوه بر تزریق روحیه نشاط و پویایی در میان شهروندان سبب شناساندن ظرفیت های گرشگری رشت می شود تا بتوانیم از این ظرفیت ها برای توسعه گردشگری و درآمدزایی شهروندان بهره ببریم.
وی توسعه گردشگری رشت را در گرو ایجاد بستری مناسب برای سرمایه گذاری دانست و گفت: نتیجه معرفی هنر و فرهنگ شهروندان رشتی به تمام دنیا با ارائه غذاهای متنوعی که در این شهر پخت و عرضه می شود ایجاد اقتصادی پویا و اشتغالزایی در رشت است.
شهردار رشت ابراز امیدواری کرد: توسعه گردشگری رشت با جلب سرمایه گذاری های بخش خصوصی رقم خورده و توسعه رشت را با تکیه بر فرهنگ و تنوع غذایی رشت به ارمغان آورد.
تنوع غذایی گیلان، جاذبه ای برای جلب گردشگران
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در این جشنواره با بیان اینکه برنامه های رویداد محور همچون جشنواره غذا سبب ایجاد فرصت برای جلب سرمایه گذاری در حوزه گردشگری می شود اظهار کرد: یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری گیلان، تنوع غذایی مردم گیلان است.
رضا علیزاده افزود: با ثبت شهر رشت در فهرست شهرهای خلاق دنیا از سوی سازمان یونسکو باید فهرست های غذایی در واحدهای پذیرایی رشت و استان گیلان متنوع تر و خلاقانه تر شود.
وی تصریح کرد: ترغیب گردشگران برای تجربه غذاخوردن در واحدهای پذیرایی یکی از اهدافی است که برگزاری جشنواره های متنوع غذایی برای استان و شهر رشت رقم می زند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نتیجه توسعه گردشگری در استان را درامدزایی دانست و افزود: ایجاد نشاط اجتماعی و درامدزایی برای شهروندان با تکیه بر فرهنگ غذایی مردم گیلان از مهمترین دستاوردهای توسعه گردشگری در استان خواهد بود.
در ادامه برگزاری جشنواره «غذاهای محلی، یک محله، یک غذا»، عضو شورای اسلامی رشت نیز گفت: ثبت رشت در فهرست شهرهای خلاق دنیا در حوزه خوراک یک فرصت برای توسعه گردشگری رشت است.
امیرحسین علوی افزود: بهره مندی از این فرصت سبب رشد اقتصاد شهری و رفع بیکاری می شود.
وی معافیت پرداخت عوارض شهرداری برای سرمایه گذاران حوزه گردشگری در شهر رشت را گامی مثبت از سوی مدیریت شهری این شهر برای توسعه گردشگری عنوان و تصریح کرد: برگزاری جشنواره های متنوع که نشان دهنده ظرفیت های گردشگری رشت است می تواند تاثیر بسزایی در جلب سرمایه گذاران حوزه گردشگری داشته باشد.
این عضو شورای اسلامی رشت ابراز امیدواری کرد: از سال های آینده برای جلب مشارکت هر چه بیشتر شهروندان رشتی در شناساندن ظرفیت های غذایی شهر رشت، در هر محله یک جشنواره غذا برگزار شود.
در پایان این جشنواره که با حضور پررنگ شهروندان در غرفه های عرضه غذاهای محلی همراه بود، از رستوران داران فعال و مطرح سطح شهر رشت تقدیر به عمل آمد.
نظر شما