به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ مولایی صبح شنبه در آئین شروع عملیات آبگیری ۲۵۰۰ هکتار از اراضی شمال دشت میناب گفت: اراضی شرق استان هرمزگان محلی برای رشد محصول با کیفیت است که در صورت وجود آب کافی در دشت ومنابع آبی، شهرستان می تواند تولید محصولات مرغوب و با کیفیتی داشته باشد.
مولایی عنوان کرد: احیای ۲۵۰۰ هکتار از اراضی شمال دشت میناب و آبگیری مجدد آن می تواند علاوه بر زنده نگاه داشتن این دشت بر کشت و تولید محصول در راستای اقتصاد و پایداری شهرستان و کشور کمک بزرگی به این منطقه کند.
وی بیان داشت: با جلسات برگزار شده با سازمان جهاد کشاورزی، در تلاش هستیم تا مطالعات دشت را از لحاظ شبکه های انتقال آب به سرانجام رسانده و با کمک این سازمان حدود ۲۵۰۰ هکتار از اراضی عملیات سیستم آبیاری تحت فشار آن را تا پایان سال اجرایی کنیم.
مولایی خاطرنشان کرد: در استان بیش از ۱۷۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد که حدود ۱.۷میلیارد متر مکعب آب از دشتها و منابع سطحی برای کشاورزی استفاده می شود در صورتی که دشتها و منابع سطحی و زیرزمینی ما توان این میزان برداشت را ندارد.
مولایی با بیان اینکه دشت میناب یکی از دشتهای استان است که بر اثر برداشت اضافه و بی رویه از منابع آبی زیرزمینی دچار مشکل شده است، عنوان داشت: باید برداشت آب اضافه را از دشتها کم کرده و در عوض از ۲.۵ میلیارد متر مکعب آبهای سطحی که حدود ۴۰ درصد آن استفاده و ۶۰ درصد آن به دریا سرازیر می شود استفاده صحیح و لازم برد.
مدیرعامل آب منطقه ای استان هرمزگان با اشاره به وجود بیشترین سدسازی در شرق هرمزگان گفت: با احداث سد سرنی و تکمیل مطالعات سدهای سدیج وزرانی و استفاده از ظرفیت مکران در آینده آبهای سطحی که وارد دریا می شود به چرخه استفاده بر گردد.
مولایی بیان داشت : یکی از طرحهایی که شرکت سهامی آب منطقه ای برای نجات و بهبود دشت میناب در دست اقدام دارد احداث سدهای تغذیه ای مصنوعی است.
وی گفت: در فصل بارندگی شهرستان میناب به واسطه منطقه سیلابی بودن آن آبهای سطحی زیادی سرازیر دریا می شود که شرکت سهامی آب منطقه ای درصدد آن است تا با احداث سدهای تغذیه ای مصنوعی از ورود این آبها و سیلابها به دریا جلوگیری کند و سبب تغذیه دشت میناب شود.
فرماندار شهرستان میناب نیز در این جلسه با بیان اینکه حل مشکل بی آبی در شهرستان و کشاورزان و باغداران از دغدغه های مهم ما محسوب می شود گفت: این حرکت آب منطقه ای علاوه بر خوشحالی کشاورزان شمال دشت میناب سبب بیشترین خوشحالی من در طول اجرا و افتتاح پروژه ها درهفته دولت شد.
مهدی ابوذر نخعی گفت: برگشت مجدد وزنده نگه داشتن ۲۵۰۰ هکتار از اراضی شمال دشت میناب کاری بزرگ در شهرستان است که امیدوارم کشاورزان با استفاده مناسب از این اراضی ومنابع آب رونق را در کشاورزی شهرستان به وجود آورند.
فرماندار میناب بیان داشت: مشکل و بحران آب در استان وشهرستان همه مسئولان را با هم در گیر کرده وبرای نجات از این بحران همه در تلاش هستند تا با برنامه ریزی های دقیق وجذب اعتبارت ملی چاره ای بیاندیشند.
نخعی گفت: همه تلاش مدیران در شهرستان واستان بر این است تا بتوان حق آبه کشاورزان وباغداران را به انها بر گردانیم اما در این بازه زمانی علاوه بر تامین آب به باغداران وکشاورزان تامین آب شرب مردم در مرکزاستان مهمترین گزینه است.
معاون جهاد کشاورزی استان بیان داشت: وارد شدن ۲۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان و شهرستان میناب به چرخه زیر کشت کشاورزی یعنی معادل ۶۰ هزار تن تولید محصول در استان است.
حسینی گفت: تغییر الگوی کشت محصولات کشاورزی از غرقابی باید به قطره ای ویا نواری تغیر پیدا کند تا از هدر رفت آب که با تامین میلیاردها تومان اعتبارصورت پذیرفته جلوگیری شود.
حسینی عنوان داشت: طبق بر نامه های وزارت جهاد کشاورزی این آب که تا دیماه در اختیار کشاورزان قرار دارد با توجه به تغییر الگوی کشت سعی شود به کشت محصول گندم وکلزا که از دانه های روغنی برای تامین روغن است استفاده شود .
نظر شما