محمدرضا همتی در گفتوگو با خبرنگار مهر افزود: در استان همدان به ازای هر ۶۵ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی یک جنگل بان وجود دارد در حالیکه طبق استاندارد جهانی نیروی انسانی برای هر ۱۰ هزار هکتار یک جنگلبان لازم است.
وی در ادامه با اشاره به فصل گرما و احتمال وقوع آتش سوزی در مراتع و جنگل ها تاکید کرد: استقرار دیده بانی و اکیپ های گشت و مراقبت در مناطق حساس و بحرانی، ارتباط با جامعه رنبورداران و برگزاری کلاس های آموزش اطفاء حریق برای دهیاران، شوراهای اسلامی و سازمان های مردم نهاد و نیز ارتباط با رسانه ها و صدا و سیما برای فرهنگ سازی در زمینه چگونگی اطفا حریق جنگل ها و مراتع استان همدان از جمله اقدامات منابع طبیعی بوده است.
همتی در خصوص عملیات آبخیزداری در استان همدان نیز گفت: در بحث آبخیزداری به ازای اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری، ۵۰۰ متر مکعب کنترل رواناب، ۸۱ متر مکعب استحصال آب، ۲ تن کنترل فرسایش و ۱۰۰ کیلوگرم تولید علوفه صورت می گیرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان افزود: تا کنون بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هکتار مطالعات توجیهی، ۶۷۲ هزار هکتار مطالعات تفصیلی و عملیات اجرایی برای جلوگیری از سیل و رسوب و فرسایش در سطح ۲۷۳ هزار هکتار از منابع طبیعی استان همدان انجام گرفته است.
محمدرضا همتی در ادامه تاکید کرد: تقویت پوشش گیاهی برای مهار آب های سطحی همانند ساخت چندین سد عمل می کند بطوریکه یک گیاه سد کوچکی در زمان نزولات آسمانی است و اگر نباشد سیل آسیب جدی به بار خواهد آورد.
وی همچنین با تاکید بر جدی بودن بحران آب افزود: به لحاظ بهره برداری بیش از ظرفیت از منابع زیرزمینی، وضعیت آبهای سطحی نیز نگران کننده است و همین امر اثرات منفی بر پوشش گیاهی خواهد داشت.
نظر شما