۶ شهریور ۱۳۹۵، ۱۴:۱۹

آزمون پایان ‌دوره دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی برگزار شد

آزمون پایان ‌دوره دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی برگزار شد

آزمون پایان دوره هشتاد و سومین دوره دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی با حضور بیش از ۲۰۰ فارسی آموز از ۴۱ کشور جهان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، برنامه‌های آموزشی هشتاد و سومین دوره دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی که به همت بنیاد سعدی و با همکاری دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، با برگزاری آزمون پایان دوره در دانشگاه علامه طباطبایی به پایان رسید.

شهناز احمدی قادر مسئول آموزش دوره دانش افزایی فارسی آموزان درباره نحوه برگزاری آزمون پایان دوره گفت: در این آزمون پس از پاسخ به سوالات کتبی چهار گزینه‌ای، فارسی آموزان در آزمون نگارش حضور یافتند و سپس در آزمون شفاهی گفتار به سوالات استادان پاسخ دادند. بلافاصله پس اتمام آزمون، تصحیح برگه‌های امتحانی فارسی‌آموزان در دستور کار مدرسان قرار گرفت و نمره فارسی‌آموزان در کارنامه‌ی آنها ثبت شد.

وی ادامه داد: آزمون چهار گزینه‌ای دارای ۵۰ سوال تستی بود، که فارسی‌آموزان باید از بین چهار گزینه، یک گزینه را به عنوان پاسخ صحیح انتخاب می‌کردند. در آزمون نگارش نیز فارسی آموزان باید از بین چهار موضوع پیشنهادی، یک موضوع را انتخاب و مطلبی با ۱۲۰ تا ۱۵۰ واژه برای می‌نوشتند.

وی خاطر نشان کرد که آزمون گفتار برای هر زبان‌آموز با حضور دو ارزیاب انجام شد که فارسی آموز باید در ده دقیقه به سوال ارزیاب به صورت شفاهی پاسخ می‌داد ضمن آنکه آزمون گفتار صرفا به صورت تک گویی و پرسخ و پاسخ نیست بلکه ارزیاب با فارسی آموز وارد گفت‌وگو می‌شود و در نهایت به قدرت درک فارسی آموز و همچنین کاربرد درست مولفه دستوری و سطح بکارگیری واژه، نمره جداگانه داده می‌شود.

احمدی قادر درباره علت استفاده از دو ارزیاب برای آزمون نگارش و گفتار گفت: به جهت اینکه آزمون‌های تولیدی سلیقه‌ای است، امکان دارد که نمره‌ی یک ارزیاب خیلی دقیق نباشد به همین دلیل از دو ارزیاب استفاده می‌کنیم و نهایتا میانگین نمره‌ها، به عنوان نمره نهایی آن فارسی‌آموز در نظر گرفته می‌شود.

وی درباره سطح‌بندی فارسی‌آموزان و منابع درسی بکار گرفته شده در این دوره نیز اظهار کرد: فارسی‌آموزان در شش سطح پایه، میانی، پیش‌میانی، فوق‌میانی، پیشرفته و یک سطح فوق پیشرفته دسته‌بندی شده بودند. با توجه به تجارب سال‌های گذشته در پنج سطح منابع درسی تعریف کردیم و مورد استفاده قرار گرفت.

وی اضافه کرد: فارسی‌آموزان سطح فوق پیشرفته، باید کارهای پروژه‌ای انجام دهند و مقاله و سفرنامه بنویسند. آنها همچنین طی چند جلسه با استادان برجسته، دوره‌های آموزشی را گذراندند و از اماکن مختلف مثل کتابخانه‌ها بازدید کردند. ما متناسب به نیاز و انتظارات خود آنها، برای این گروه از فارسی‌آموزان، برنامه‌ریزی کرده بودیم.

مسئول آموزش در پایان گفت: تاکید ما بیشتر روی مسئله ارتباط بود و ما روی آن خیلی کار کردیم و نهایتاً از چهار مهارت نوشتن، خواندن، شنیدن و گفتن، آزمون گرفته شد.

قرار است در مراسم اختتامیه علاوه بر گواهی حضور در دوره، کارنامه‌ای که در آن نمره‌های تعیین سطح، نمره‌های آزمون پایان دوره و یک نمودار رشد مهارت زبان آموزان، که حاصل مقایسه دو آزمون تعیین سطح ابتدایی و پایانی است، به فارسی‌آموزان داده ‌شود.

بنابراین گزارش، در طول برگزاری دوره دانش افزایی و کلاس‌های آموزشی، فارسی آموزان سطح پیشرفته و فوق پیشرفته از حضور نویسنده مطرح ادبیات کودک و نوجوان کشور، هوشنگ مرادی کرمانی نیز در کلاس خود بهره مند شدند و با وی به گفتگو پرداختند. مرادی کرمانی نیز تعدادی از کتاب‌های امضاء شده خود را به فارسی آموزان هدیه کرد.

فارسی آموزان حاضر در این دوره از دانش افزایی زبان فارسی، در ادامه برنامه‌های فرهنگی و گردشگری خود به اصفهان سفر کردند تا بازدیدی از اماکن گردشگری و تاریخی پایتخت فرهنگی کشورمان داشته باشند.

بر اساس این گزارش، هشتاد و سومین دوره دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی توسط بنیاد سعدی و با همکاری دانشگاه علامه طباطبائی، از تاریخ ۱۲ مرداد تا ۸ شهریور سال جاری، با حضور بیش از ۲۰۰ فارسی‌آموز از ۴۱ کشور جهان در حال برگزاری است.

کد خبر 3753249

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha