به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مصطفی پور محمدی شامگاه یکشنبه در برنامه تلویزیونی شبکه افلاک لرستان در سخنانی با اشاره به وضعیت قاچاق در کشور اظهار داشت: واردات کالا از طریق غیر قانونی و در مجاری پنهان معضل بزرگی در کشور محسوب می شود.
تجهیز گمرک های کشور برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق
وی با بیان اینکه کشور ایران بیش از هشت هزار و ۸۰۰ کیلومتر با کشورهای دیگر مرز دارد عنوان کرد: ایران روزنه های زیادی برای قاچاق کالا داشته و با ۱۵ کشور همسایه بوده و این امر برای ورود کالا موثر است.
وزیر دادگستری در ادامه سخنان خود با بیان اینکه تلاش ما در کشور بر این بوده که ورود کالای قاچاق به کشور ناکام بماند تصریح کرد: میزان ورود کالای قاچاق به کشور در سال ۹۲ بیش از ۲۵ میلیارد دلار بود که این میزان قاچاق کالا بسیار ویران کننده برای حوزه اقتصاد، صنعت و اشتغال کشور است.
حجت الاسلام پور محمدی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق به کشور بیان داشت: در این راستا قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کشور به تصویب رسید.
وی همچنین بر ضرورت ایجاد بستر سالم کسب و کار در کشور تاکید کرد و گفت: همچنین تجهیز گمرکات کشور به سیستم های پیشرفته الکترونیکی از دو سال گذشته یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته بوده است.
ظرف چند سال آینده حجم وسیع قاچاق کالا در کشور نخواهیم داشت
وزیر دادگستری با تاکید بر اینکه با این اقدام بیش از ۸۰ درصد گمرک های کشور در بحث واردات و صادرات کالا تحت پوشش قرار می گیرند گفت: با اقدامات و برنامه ریزی های صورت گرفته درآمد گمرکی کشور از هفت هزار میلیارد تومان طی سه سال گذشته به ۱۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.
حجت الاسلام پور محمدی با اشاره به جلوگیری از ورود کالای قاچاق از مبادی غیر رسمی با همکاری نیروی انتظامی، اطلاعات و همچنین دستگاههای مانند تعزیرات حکومتی افزود: همچنین بحث تقویت شبکه بانکی، شناسایی باندهای بزرگ قاچاق و ... از دیگر اقدامات صورت گرفته بوده است.
وی با اشاره به اینکه میزان ورود کالای قاچاق به کشور ۱۵ میلیارد دلار بوده است گفت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته این میزان تا پایان امسال به ۱۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
وزیر دادگستری با تاکید بر اینکه اگر این روند ادامه داشته اشد ظرف چند سال آینده ما مسئله کالای قاچاق در حجم وسیع به کشور را نخواهیم داشت گفت: با تصویب قوانین، اگر کالای قاچاق نیز در کشور وجود داشته باشد یا آن را به خارج از کشور صادر می کنیم و پول آن را به خزانه واریز می کنیم و یا اینکه آنها را معدوم خواهیم کرد.
دو میلیون بشکه نفت از کشور صادر شد
حجت الاسلام پور محمدی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه سال گذشته، سال سختی از نظر اقتصادی برای کشور بود عنوان کرد: در سال گذشته هنوز تحریم ها برداشته نشده بود و امکان فروش نفت کشور نبود و کمتر از نصف سال قبل نفت می فروختیم.
وی همچنین به عوارض ناشی از تحریم ها در کشور اشاره کرد و گفت: کاهش قیمت نفت در کشور وجود داشت و دشمنان تنها به تحریم ها بسنده نمی کردند و این امر موجب شده بود که ضربات کاری به حوزه نفت کشور وارد و قیمت نفت به پایین ترین حد خود ظرف ۱۵ سال گذشته رسیده بود.
وزیر دادگستری با بیان اینکه قیمت نفت در کشور طی سالهای ۸۵ تا ۹۰ بالای ۱۰۰ دلار بود گفت: این در حالیست که میزان در سال ۹۴ به ۳۰ دلار رسیده و به حدود یک سوم قیمت نفت در سالهای ۸۵ تا ۹۰ بود.
حجت الاسلام پور محمدی با بیان اینکه در سالهای ۸۵ تا ۹۰ بیش از دو میلیون بشکه نفت از کشور ایران صادر می شد و این در حالیست که این میزان در سال گذشته به زیر یک میلیون بشکه رسید گفت: بدهی، مطالبات، رکود شدید، تورم سنگین قدیمی و ... شرایط را برای کشور سخت کرده بود.
وی با تاکید بر اینکه دشمنان و همچنین کشورهای عربی مانند عربستان خیلی تلاش کردند که بازار نفت را از دست ایران بگیرند تصریح کرد: با این وجود ما ظرف شش ماه بازار نفت را به دست گرفتیم و طی سال گذشته ۹۷۰ هزار بشکه نفت و طی امسال یک میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه نفت از کشور صادر کردیم که این میزان با احتساب میعانات گازی به بیش از دو میلیون بشکه رسید.
تراز تجاری کشور مثبت شد
وزیر دادگستری با بیان اینکه بارگیری کالا از بنادر کشور طی پنج ماهه نخست امسال بیش از ۲۴ درصد بیشتر شده است افزود: ما طی دهه های گذشته با تراز تجاری منفی مواجه بودیم و میزان صادرات از واردات کشور بیشتر بود.
حجت الاسلام پور محمدی با بیان اینکه میزان واردات کشور طی سال گذشته به کشور ۴۱ میلیارد دلار بود و این در حالیست که میزان صادرات کشور ۴۲ میلیارد دلار بود تصریح کرد: با این اوصاف ما با تراز تجاری مثبت به اندازه ۹۶۰ میلیون دلار طی سال گذشته مواجه بودیم.
وی با بیان اینکه طی امسال سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار تراز مثبت تجاری داشته ایم گفت: این امر در تاریخ ایران بی سابقه بوده است.
لرستان نیازمند جهش و تحولات اساسی است
وزیر دادگستری در بخش دیگری از سخنان خود به توجه جدی دولت به استان لرستان در حوزه های مختلف اشاره کرد و گفت: دولت به واقع تصمیم گرفته که به کمک لرستان بیاید به طوری که رئیس جمهور یک بار، معاون اول رئیس جمهور سه بار و به طور تقریبی همه وزرا به استان لرستان سفر کرده اند.
حجت الاسلام پور محمدی با اشاره به اینکه استان لرستان به عنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی با اختیارات ویژه در کشور معرفی شده است تصریح کرد: با وجود اینکه لرستان از عقب ماندگی های تاریخی رنج می برد اما طی سالهای اخیر شاهد رشد سرمایه گذاری در این استان، افزایش پراوازهای فرودگاه خرم آباد، توسعه فرودگاه خرم آباد، اجرای پروژه های بازسازی و احداث راه آهن و ... هستیم.
وی با اشاره به اجرای آزاد راه خرم آباد - اراک به طول ۱۳۵ کیلومتر در استان لرستان بیان داشت: از این آزاد راه ۶۷ کیلومتر در حوزه استحفاظی لرستان وجود داشته که در آن بیش از هزار و ۵۰۰ نفر مشغول به کار هستند.
وزیر دادگستری با اشاره به عبور کریدور مرز بازرگان از استان لرستان بیان داشت: احداث کارخانه های مختلف لاستیک سازی، احیای کشت و صنعت و ... از دیگر اقدامات صورت گرفته در لرستان بوده است.
حجت الاسلام پور محمدی با اشاره به برنامه ریزی برای تبدیل هشت هزار هکتار از اراضی کشاورزی دیم لرستان به آبی بیان داشت: وجود دو هزار ۵۰۰ کیلومتر رودخانه ظرفیت بسیار مناسبی برای پرورش ماهی در این استان است.
وی با تاکید بر اینکه لرستان، استانی پر نعمت است گفت: در این راستا با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری باید جهش و تحولات اساسی نیز در این استان مانند کل کشور ایجاد شود.
نظر شما