۱۰ شهریور ۱۳۹۵، ۱۵:۲۲

چاپ و اقتصاد مقاومتی در پسابرجام؛

صنعت چاپ و دانشگاه در پسابرجام بهم نزدیک‌تر شدند

صنعت چاپ و دانشگاه در پسابرجام بهم نزدیک‌تر شدند

مراجعه بدنه صنعت چاپ به تولیدکنندگان داخلی مواد اولیه این صنعت و همچنین استفاده از پژوهش‌های دانشگاهی در این حوزه در پسابرجام، نکته مورد اتفاق صنعتگران و دانشگاهیان است.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم نکوداشت دومین هفته علوم و فناوری چاپ در آستانه ۱۱ شهریور روز ملی چاپ به همت انجمن علمی فناوری چاپ ایران پیش از ظهر امروز (چهارشنبه ۱۰ شهریور) در محل مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی در تهران آغاز به کار کرد.

رنجبر رئیس موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش در این نشست ضمن معرفی موسسه متبوعش و فعالیت‌های آن آمادگی این موسسه را برای همکاری با واحدهای فعال در بدنه صنعت چاپ و همچنین انجمن علمی و فناوری چاپ ایران اعلام کرد.

در ادامه کرمانیان رئیس دانشکده انرژی و فناوری‌های نوین دانشگاه شهید بهشتی در سخنانی با بیان اینکه ما بهترین ماشین آلات چاپ را در اختیار داریم، اما مهمتر از آن ساخت تکنولوژی در داخل کشور است، گفت: چاپ، یک صنعت بین‌رشته‌ای است و لذا نهاد خاص و واحدی نمی‌تواند متولی کل آن باشد.

عطایی‌فرد، مدیر گروه علوم و فناوری چاپ موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش در سخنانی حلقه مفقوده اقتصاد مقاومتی را آموزش مناسب به نیروی انسانی عنوان کرد و گفت: آموزش، حلقه مفقوده و گمشده صنعت چاپ در بحث اقتصاد مقاومتی است. ما هم در زمینه مواد اولیه، هم در زمینه فرمولاسیون و هم در زمینه مرکب‌های چاپ، به شدت نیازمند آموزش دادن نیروهای شاغل در این صنعت هستیم. ما وقتی می توانیم خودمان در کشور مرکب تولید کنیم چه نیازی به این همه واردات این ماده استراتژیک در صنعت چاپ از خارج هستیم؟

وی از صنعتگران این حوزه خواست تا با استفاده از تولیدات داخلی که پس از برداشته شدن برخی تحریم‌ها، تولید آنها رونق گرفته است، مناسب بودن یا نبودن این مواد را به تولیدکنندگان گزارش کنند و به این ترتیب ضمن برقراری خط ارتباطی مستقیم بین صنعت و دانشگاه به تقویت تولید محصولات چاپی در کشور هم کمک کنند.

سلیمانی دیگر نماینده موسسه یاد شده هم، با ابراز مسرت از نزدیک شدن صنعت چاپ و دانشگاه و موسسات پژوهشی طی یکسال گذشته به برگزاری دوره‌های آموزشی متعدد طی این مدت برای فعالین این صنعت توسط موسسه یاد شده اشاره کرد و همچنین از برگزاری یک دوره آموزشی جامع از سوی این موسسه با همکاری یکی از اتحادیه‌های حوزه صنعت چاپ و بسته بندی در آینده نزدیک خبر داد.

درویش، از مدرسین پیشکسوت حوزه صنعت چاپ در دانشگاه هم یکی دیگر از میهمانان این جلسه بود که به ارائه گزارشی از وضعیت آموزش صنعت چاپ در کشور پرداخت و گفت: خوشحالم که با عنوان یکی از بنیان‌گذاران بحث آموزش صنعت چاپ در ۶۰ سال پیش کماکان به ارائه خدمات آموزشی به دانشجویان علاقه مند در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی و مقاطع بالاتر همچنان فعالیت می‌کنند.

وی با یادآوری کمک‌های رئیس جمهور اتریش به زیرساخت‌های آموزشی صنعت چاپ ایران در حدود ۶۰ سال قبل، گفت: شاید این مسئله هم به این خاطر بود که او خودش یک حروفچین بود و به عنوان یک نیروی موثر در صنعت چاپ این کشور، کارنامه خوبی از خود به جای گذاشته بود.

این مدرس پیشکسوت حوزه صنعت چاپ در دانشگاه از تربیت حدود ۴ هزار کارشناس صنعت چاپ و ۴ هزار نفر هم در مقطع کاردانی این صنعت در سال های گذشته سخن گفت و از اینکه به گفته او هیچ یک از این ۸ هزار نفر در حال حاضر بیکار نیستند و عموما هم در بدنه صنعت چاپ مشغول فعالیت هستند، ابراز خرسندی کرد.

غلامرضا شجاع، رئیس شرکت تعاونی لیتوگرافان هم در سخنانی در این نشست با اشاره به فاصله زیاد صنعت چاپ با دانشگاه در کشور به مشاهدات خود از توسعه فناوری های نوین در صنعت چاپ در نمایشگاه دروپا ۲۰۱۶ گفت: ما در این نمایشگاه، شاهد توسعه صنعت چاپ در حوزه‌های جوهرافشان ها، مانیتورینگ ها و چاپ سه بعدی و حتی پنج بعدی بودیم. این در حالی است که ما همچنان اوج پیشرفت صنعت چاپ خودمان را، چاپ دیجیتال می دانیم.

وی در همین رابطه افزود: امروزه برای همه آشکار شده است که صنعت چاپ تا چه میزان می‌تواند به ارتقاء زندگی روزمره انسان‌ها کمک کند؛ چراکه در تولید دست مصنوعی، پای مصنوعی و حتی قلب مصنوعی هم، این صنعت کمک‌های شایانی به دانش بشری کرده است.

رئیس شرکت تعاونی لیتوگرافان با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در مقوله اقتصاد مقاومتی از اینکه به گفته او، این نکته اساسی دچار شعارزدگی شده و دست‌کم در حوزه صنعت چاپ، اقدامی اساسی برای مقاوم سازی صنعت چاپ کشور صورت نگرفته است، ابراز تاسف کرد و گفت: متاسفانه ما کماکن به شدت به درآمدهای نفتی متکی هستیم و هیچ‌گونه توجهی به خدماتی که صنعت چاپ می‌تواند برای درآمدزایی داشته باشد، نداریم.

شجاع همچنین با اشاره به رفت و آمد حدود ۳۰۰ هیات اقتصادی خارجی در طول حدود بیش از ۲ سال گذشته به کشور افزود: متاسفانه حتی یک درصد از قراردادهایی که منعقد شده است، با بخش خصوصی واقعی نبوده و عموما بخش های دولتی و بخش های خصلوتی طرف این قراردادها بوده اند.

مهندس نجفی، استاد رشته چاپ در دانشگاه هم در سخنانی با اشاره به اینکه ۱۰۰ سال از ورود صنعت چاپ به کشور و ۵۳ سال از عمر آموزش این صنعت در ایران می گذرد، گفت: پسابرجام در صنعت چاپ جایگاهی جز در حوزه تجارت نخواهد داشت و آنچه هم امروز در این صنعت مورد غفلت واقع شده، بهره‌وری است که برای حل این معضل نیازمند ایجاد حلقه‌های ارتباطی بین دانشگاه و صنعت هستیم.

رضا رضایی، پیشکسوت صنعت چاپ و از صادرکنندگان برتر محصولات چاپی کشور هم با اشاره به فلسفه اصلی که در بحث اقتصاد مقاومتی مورد تاکید قرار گرفته است، گفت: به جرات می‌توان گفت که در کشور ما به جز در ورزش و پزشکی، تخصص در سایر حوزه‌ها به رسمیت شناخته نمی‌شود و متاسفانه ما کماکان امور فنی، تخصصی و مهارتی را به افراد البته شریف و درستکار اما فاقد تخصص واگذار می‌کنیم.

وی همچنین با پاسداشت نامگذاری ۱۱ شهریور به نام روز ملی صنعت چاپ در چند دهه قبل ادامه داد: متاسفانه این مسئله تنها در حد یک نام باقی مانده و نه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نه وزارت صنعت، معدن و تجارت کمترین توجهی به مشکلات این صنعت ندارند و فکری اساسی در جهت حل مشکلات آن نمی‌شود.

محمدلو، تولیدکننده مرکب چاپ و از مدرسین این صنعت در دانشگاه هم با اشاره به سابقه ۴۵ ساله خود در صنعت چاپ تغییر نگرش و رویکرد به این حوزه استراتژیک را از ضرورت‌های این حوزه برشمرد و گفت: نگاه به صنعت چاپ در کشور ما بسیار سطحی است، این در حالی است که بعد از صنایع نظامی، دومین صنعت دارای ترنور مالی بالا در جهان، صنعت چاپ است.

ایرامنش، متخصص صنعت بسته‌بندی هم از دیگر سخنرانان این جلسه بود که در سخنان کوتاهی گفت: آموزش و پژوهشی که منجر به درآمد نشود، ارزشی ندارد. صنعت چاپ یک صنعت بسیار پیشرفته است که با کمال تاسف باید بگوییم ما همچنان در نقطه صفر آن، جولان می‌دهیم.

جلالی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی هم با ارائه پیشنهادی به اعضای حاضر در اولین جلسه از سلسله نشست‌های نکوداشت دومین هفته علوم و فناوری چاپ ایران گفت: با توجه به بازار مناسبی که در شرق کشور در حوزه صنعت چاپ و بسته بندی وجود دارد، می‌توان برای ایجاد یک شهرک صنعتی چاپ با تمرکز بر بازار افغانستان و سایر کشورهای منطقه، اندیشید.

در این نشست همچنین از سیدبدرالدین احمدی به خاطر پژوهش‌های کاربردی در حوزه فناوری‌های نانو در صنعت چاپ، بیژن درویش و مهندس نجفی به خاطر خدمات ارزنده در حوزه آموزش صنعت چاپ با اهدای لوح و تندیس تقدیر به عمل آمد.

کد خبر 3757632

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha