به گزارش خبرگزاری مهر، اخیراً مقالهای در سی و پنجمین کنفرانس سالانه حمل و نقل آفریقای جنوبی ارائه شده که در آن بررسی امکان کاهش هزینه ساخت جادهها با استفاده از فناوری نانو مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله آمده است که میتوان هزینه ایجاد زیرساختهای جادهای را با فناوری نانو کاهش داد.
گریت جوردن از دانشگاه پرتوریا در سخنرانی خود در این کنفرانس اظهار داشت: در حال حاضر به دلیل وجود بیابان در بخشهای مختلف آفریقا، هزینه ایجاد جاده و نگهداری از آنها بسیار بالا بوده و لازم است این کار به شکل رقابتپذیری درآید.
همچنین جیمز ماینا از محققان این دانشگاه افزود: برای ساخت جاده نیاز به مواد مختلفی است که عوامل محیطی نیز در انتخاب نوع مواد اولیه دخالت دارد. آوردن مواد از نواحی مختلف به محل ساخت جاده معمولاً هزینه بالایی دارد و بسیاری از پیمانکاران به دنبال کاهش این هزینهها هستند.
وی ادامه داد: اما اگر کیفیت مواد مورد استفاده در ساخت جاده در نواحی نزدیک مناسب نباشد، باید از نواحی دور این مواد را تأمین کرد.
به گفته ماینا، یک گزینه دیگر نیز وجود دارد و آن این که روی بهبود کیفیت مواد موجود کار کرد. این جایی است که میتوان از فناوری نانو کمک گرفت؛ نانومواد میتوانند کیفیت مواد اولیه فعلی را بهبود دهند و خواص رایج آنها را تغییر دهند، با این کار دیگر نیاز به صرف هزینه بیشتر برای وارد کردن مواد باکیفیت نیست.
این محقق خاطر نشان کرد: برای مثال اگر از خاک رس استفاده میکنید، این ماده بعد از خیس شدن، آب جذب کرده و متورم میشود و بعد از خشک شدن منقبض میشود. میتوان با فناوری نانو ذرات خاک را آبگریز کرد تا دچار مشکل نشد.
به گفته وی، راهسازی اهمیت زیادی در رشد اقتصادی کشور دارد؛ چرا که حمل و نقل جادهای یکی از عوامل توسعه است؛ بنابراین با تولید ارزانتر و ایمنتر جادهها میتوان مانع از آسیب زیرساختها شد و در نهایت برای رشد اقتصادی از این مزیت بهره برد.
نظر شما