۱۴ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۲۳

رئیس انجمن حقوق بشر بحرین در گفتگو با مهر:

محاصره محل سکونت شیخ عیسی غیرقانونی است

محاصره محل سکونت شیخ عیسی غیرقانونی است

«یوسف ربیع» تاکید کرد «نبیل رجب» رئیس مرکز حقوق بشر بحرین در انقلاب بحرین نقش پررنگ و گسترده ای دارد و با سلب تابعیت رهبر شیعیان بحرین و همچنین حملات علیه علما و مردم نیز شدیدا مخالف است.

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- محمد فاطمی زاده: پس از گذشت بیش از ۲ ماه از اقدام رژیم آل خلیفه در سلب تابعیت آیت الله «عیسی قاسم» رهبر شیعیان بحرین که به تعبیر مقام معظم رهبری همچون ستاره ای در آسمان تشیع هستند، مردم انقلابی بحرین همچنان برای دفاع از رهبر خود در صحنه حاضر هستند و در برابر منزل ایشان تحصن کرده اند.

علاوه بر مردم، علما و روحانیون برجسته و همچنین فعالین حقوق بشری بحرین نیز که از ابتدای انقلاب بحرین به هدایت مردم و مقابله با رژیم حاکم بر بحرین مبادرت کرده بودند، این بار نیز به دفاع از رهبر عالیقدر خود ایستاده اند. از جمله این افراد «نبیل رجب» فعال بحرینی و رئیس مرکز حقوق بشر بحرین است؛ نبیل رجب فعال ۵۲ ساله حقوق بشر از زمان آغاز اعتراضات مردمی در بحرین از سال ۲۰۱۱ تاکنون چندین بار توسط مقامات آل خلیفه بازداشت شده است. وی آخرین بار در ۱۴ ژوئن گذشته به دلیل انتشار مطالبی در توئیتر علیه دستگاه قضایی آل خلیفه راهی زندان شد.

«نبیل رجب» روز پنج شنبه به منظور شرکت در مراسم تشییع جنازه مادر همسرش به صورت موقت آزاد شد. برای بررسی نقش وی در انقلاب بحرین و همچنین مسأله سلب تابعیت رهبر شیعیان این کشور، سراغ «یوسف ربیع» رئیس انجمن حقوق بشر بحرین رفتیم و با وی گفتگو کردیم که شرح آن در ذیل می آید:

*محاصره منطقه الدراز محل سکونت رهبر شیعیان بحرین توسط نظامیان رژیم آل خلیفه را از منظر حقوقی چگونه ارزیابی می کنید؟

بیش از ۲ ماه است که منطقه الدراز محل سکونت آیت الله عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین توسط نظامیان آل خلیفه محاصره شده است که این اقدام از سوی آل خلیفه غیرقانونی است و تبعات انسانی، اجتماعی و سیاسی فراوانی دارد. باید این سوال را از وزارت کشور بحرین پرسید که چه کسی به شما اجازه داده است با به کارگیری خودروهای زرهی این محاصره را بر مردم تحمیل کنید. این در حالی است که مردم بر اساس قانون اساسی دارای حقوق اولیه هستند.

* نظر شما درباره حملات آل خلیفه علیه مردم و شیعیان بحرین چیست؟

 مقامات بحرین اجازه ندارند در مسائل مذهبی فرقه های گوناگون دخالت کنند. زیرا این موضوع به معنای مداخله در آزادی وجدان و آزاد بودن انجام شعائر دینی است که در ماده ۲۲ قانون اساسی تصریح شده است. در خصوص علت هجمه های آل خلیفه به مردم نیز باید تصریح کنم که حکومت بحرین در ادای وظیفه خود مبنی بر دادن حکم صحیح میان شهروندان صرف نظر کرده است و همین امر نیز موجب شده است که حملات وحشتناکی در حق شهروندان شیعه انجام دهد؛ این اقدام نشانگر تفاوت قائل شدن بر اساس اعتقادات دینی و سیاسی است.

*اخیرا آیت الله «عیسی قاسم» و علامه سید «عبدالله الغریفی» با انتشار بیانیه ای تعطیل کردن نمازجمعه توسط آل خلیفه را امری حرام عنوان کردند. دیدگاه شما در این خصوص چیست؟

در رابطه با بیانیه ای که آیت الله عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین و همچنین علامه سید «عبدالله الغریفی» از علمای عالیقدر بحرین در خصوص حرام بودن تعطیل کردن نمازجمعه منطقه الدراز توسط مقامات آل خلیفه صادر کردند، باید تاکید کنم که این بیانیه در راستای ماده ۲ از قانون اساسی است که در آن صراحتا ذکر شده است اسلام دین رسمی بحرین است.

*به نظر شما آیا آل خلیفه رویکرد خود را از سرکوب مردم به سازش با آنها تغییر خواهد داد؟ 

به نظر من بهتر است که گزینه آشتی ملی به عنوان جایگزین محاصره مردم از سوی مقامات حاکم بر بحرین در دستور کار قرار گیرد. زیرا شهروندان بحرینی دشمن نیستند و دشمنی نمی کنند. آنها همچنین تاکنون اقدامات خشونت آمیز نیز انجام نداده و نخواهند داد. همچنین تاکید می کنم که درخواست مردم برای تحقق عدالت، آزادی و مشارکت در اداره کشور توجیهی برای محاصره و ظلم علیه آنها نمی شود.

*اخیرا «نبیل رجب» رئیس مرکز حقوق بشر بحرین به صورت موقت آزاد شده اند. در این خصوص توضیح بفرمایید.

در رابطه با «نبیل رجب» رئیس مرکز حقوق بشر بحرین نیز تاکید می کنم که ایشان یک شخصیت حقوقی و بین المللی است. مقامات بحرین وی را به اتهام توهین به آنها در صفحه توئیتر بازداشت و بارها روانه زندان کردند. نبیل رجب در حال حاضر در مرکز الرفاع الغربی در بازداشت انفرادی به سر می برد. وی روز پنج شنبه برای شرکت در مراسم عزاداری یکی از نزدیکانش از زندان خارج شد؛ قانون زندان ها اجازه می دهد که فرد زندانی به مدت ۳ روز از صبح تا غروب آزاد شود و سپس به زندان بازگردد.

*نقش «نبیل رجب» در انقلاب مردمی بحرین را چگونه ارزیابی می کنید؟ موضع ایشان در قبال سلب تابعیت آیت الله عیسی قاسم چیست؟

نبیل رجب در حرکت مردمی بحرین از طریق انجام اقدامات حقوقی در داخل کشور و خارج از بحرین نقش مثبت و پررنگی دارد. وی همچنین به صورت گسترده با گروه های جامعه بحرین به ویژه خانواده های شهدا، مجروحان و زندانی ها  ارتباط دارد و یک شخصیت محبوب است. نبیل رجب که رئیس مرکز حقوق بشر بحرین است، مخالفت خود را با سلب تابعیت آیت الله عیسی قاسم به صورت قاطعانه و محکم اعلام کرد. به اعتقاد او، سلب تابعیت رهبر شیعیان بحرین تعدی به حق قانونی هر انسانی است. نبیل رجب همچنین با بازداشت علمای دین و فعالین بحرینی توسط آل خلیفه را مخالفت کرده و آن را بازداشتی ظالمانه می داند.

کد خبر 3758997

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha