به گزارش خبرنگار مهر، احمد باقری ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران نهاوند بابیان اینکه شهرستان نهاوند به لحاظ وجود اراضی حاصل خیز و غنی از شهرستانهای زراعی خوب استان است، افزود: نهاوند را بانام شهر کشاورزی و دامداری میشناسند ازاینرو به این شهر قطب کشاورزی و دامداری استان نیز اطلاق میشود.
وی با اشاره به اینکه مساحت شهرستان نهاوند افزون بر ۱۵۳ هزار و ۶۰۰ هکتار است، اضافه کرد: این میزان حدود ۸ درصد مساحت استان همدان است.
وی با بیان اینکه از مساحت ۱۵۳ هزار و ۶۰۰ هکتاری نهاوند ۹۳ هزار هکتار آن مرتع است، افزود: بیش از ۷۲ هزار هکتار از اراضی نهاوند نیز جزو اراضی کشاورزی آبی و دیم هستند که سالانه بیش از ۵۶۱ هزار تن انواع محصولات کشاورزی از این اراضی برداشت میشود.
رئیس جهاد کشاورزی نهاوند بابیان اینکه در نهاوند درصد اراضی کشاورزی به اراضی غیر کشاورزی ۴۰ درصد است، افزود: طبق آمار جمعیتی بیش از ۹۲ هزار نفر از جمعیت ۱۸۱ هزارنفری شهرستان نهاوند در روستاهای این شهرستان ساکن هستند
وی ادامه داد: نهاوند شهری کشاورزی و تولیدی است و میتوان با برنامهریزی مناسب برای ایجاد اشتغال پایدار در این بخش گامهای مؤثری برداشت.
وی بابیان اینکه در نهاوند ۳۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی آبی و ۲۲ هزار هکتار اراضی کشاورزی دیم وجود دارد، افزود: در نهاوند سالانه بیش از ۵۶۱ هزار تن انواع محصولات کشاورزی تولید میشود.
رئیس جهاد کشاورزی نهاوند اظهار کرد: ارزش تولیدات کشاورزی در نهاوند سالانه بیش از ۷۸۹ میلیارد تومان است و کشاورزان نهاوندی سالانه حدود ۷۸۹ میلیارد تومان درآمد دارند.
وی ادامه داد: اگر این مبلغ از درآمد کشاورزان با برنامه در راستای اجرای پروژههای کشاورزی و تولیدی هزینه شود میتوان برای ایجاد اشتغال و رونق تولید از آن بهره برد.
وی در ادامه افزود: کشاورزان نهاوندی در تولید ۱۲ محصول استراتژیک استان همدان رتبه اول و دوم تولید رادارند که برای حفظ این رتبهها نیازمند برنامهریزی توسط مسئولان بهویژه مروجان ترویج جهاد کشاورزی هستیم.
باقری از آموزش چهره به چهره کشاورزان برای استفاده بهینه از منابع آب زیرزمینی در نهاوند خبر داد و با اشاره به وجود بیش از ۶۹۴ حلقه چاه کشاورزی دارای مجوز افزود: به دنبال اجرای سیستم آبیاری تحتفشار در اراضی کشاورزی هستیم.
رئیس جهاد کشاورزی نهاوند وجود بیش از ۳۴۸ حلقه چاه غیرمجاز در دشت نهاوند خبر داد.
نظر شما