۱۴ شهریور ۱۳۹۵، ۱۰:۰۱

استاندار آذربایجان غربی :

کشت چغندر قند در آذربایجان غربی ۷۰۰۰هکتار کاهش یافت

کشت چغندر قند در آذربایجان غربی ۷۰۰۰هکتار کاهش یافت

ارومیه – استاندار آذربایجان غربی از کاهش هفت هزار هکتاری سطح زیر کشت چغندر قند در استان در راستای اجرای برنامه های احیای دریاچه ارومیه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از استانداری آذربایجان غربی، قربانعلی سعادت شنبه شب در جلسه ممنوعیت انعقاد قرارداد خرید چغندر قند کارخانجات قند خارج از استان از کشاورزان داخل استان و کاهش سطح تولید چغندرقند، با تاکید بر اهمیت احیای دریاچه ارومیه گفت: به پیشنهاد ستاد احیای دریاچه ارومیه طبق مصوبه هیئت وزیران از میزان ٣٨ هزار هکتار سطح زیر کشت چغندرقند در سال ١٣٩١ به ٣١ هکتار رسیدیم.

وی با بیان اینکه به دلیل برنامه های احیای دریاچه ارومیه و رعایت الگوی کشت مصرف در بخش کشاورزی و صرفه جویی و کمک به کاهش در مصرف آب، سطح زیر کشت چغندرقند کاهش پیدا کرده است افزود: سطح کشت ابلاغی به کشاورزان در سال جاری ٢٣ هزار هکتار برای  تامین خوراک کارخانه قندهای استان بوده است که بدلیل عدم تمکین کشاورزان، شاهد افزایش هشت هزار هکتاری سطح زیرکشت هستیم.

استاندار آذربایجان غربی تاکید کرد: پیشنهادات و برنامه های دکتر کلانتری مبنی بر فروش مازاد چغندرقند توسط کارخانه های قند استان با مجوز تایید استانداری و ستاد احیای دریاچه ارومیه و همچنین انعقاد قراداد بر اساس تناژ تولیدی چغندر قند برای سال آینده بسیار عالی است  و در راس امورکارها قرار خواهد گرفت.

دبیرکارگروه و مجری طرح نجات دریاچه ارومیه نیز در این نشست با بیان اینکه دست دلالان از چغندر قند استان آذربایجان غربی کوتاه شد گفت: چغندر قند اضافی تولیدی استان آذربایجان غربی باید توسط کارخانه قندهای خود استان به مصرف برسد.

عیسی کلانتری افزود: در سال جاری قرارداد خرید کارخانجات قند استان با کشاورزان ۱.۵ میلیون تن است که حدود ٣٠٠ هزار تن مازاد تولید وجود دارد و باید این میزان چغندر قند تولید شده اضافی، به کارخانه های قند استان بر اساس ظرفیت آنها تخصیص یابد و برای سال های آتی هم میزان تولید چغندرقند استان از  ۱.۵ میلیون تن فراتر نرود و تمام آن صرفا توسط پنج کارخانه چغندرقند داخل استان مصرف می شود.

وی با اشاره به اینکه مسئله احیای دریاچه ارومیه از ایران فراتر رفته است گفت: بانکی مون رئیس سازمان ملل در هفته جهانی محیط زیست، با تشکر از دولت ایران احیایدریاچه ارومیه را حرکتی بسیار خوب و پسندیده اعلام نمود و از تلاش دولت ایران برای احیای دریاچه ارومیه قدردانی کرد.

وی افزود: قبل انتخابات ریاست جمهوری در سال ١٣٩٢ دکتر روحانی قول احیای دریاچه ارومیه را به مردم استان  داده بودند که خوشبختانه در دو سال گذشته تثبیت دریاچه با موفقیت به اتمام رسیده است و از امسال  وارد دوره ٨ ساله احیای دریاچه ارومیه می شویم که اصلاح الگوی کشت در کنار عدم توسعه کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه  جهت تامین حق آبه آن از اهمیت خاصی برخوردار است.

دبیر کارگروه و مجری طرح ملی نجات دریاچه ارومیه تاکید کرد: کشاورزان استان برای جلوگیری از بیماری زمین کشت و مقابله با تهدید نماتد(نوعی موجود میکروسکوبی که آفت ریشه گیاهان است) حتما دوره تناوب کشت را رعایت کنند تا به مشکل استان خراسانی رضوی دچار نشوند.

کلانتری با اشاره به عدم تراز قیمت تمام شده تولید چغندر قند و قیمت محصولات تولیدی افزود:تمام تلاش مسئولان استان باید بر این موضوع متمرکز گردد که اجازه خروج آب و سرمایه از استان آذربایجان غربی گرفته شود و در صورت وجود مازاد ظرفیت کارخانه های قند استان، از طریق همین کارخانه ها به سایر کارخانه های قند خارج از استان صادر گردد تا عرصه برای جولان و سودجویی دلالان تنگ تر شود.

وی در ادامه تصریح کرد: از سال آینده قرارداد بر اساس میزان تناژ لازم کارخانه های قند استان با کشاورزان چغندرکار جایگزین قراداد به صورت کشت هکتار شود تا علاوه بر اصلاح الگوی کشت از روشهای نوین آبیاری جهت افزایش کیفیت چغندر قند تولیدی در هر واحد زیر کشت استفاده گردد.

 در ادامه جلسه هم رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، مدیرعامل شرکت  آب منطقه ای استان و مدیران کارخانه های قند استان گزارش عملکرد خود را در سال جاری ارائه داد.

کد خبر 3760264

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha