۱۴ شهریور ۱۳۹۵، ۱۰:۱۲

در همایش کشوری درس پژوهی مطرح شد؛

چند صدایی در نظام آموزشی کشور نباید حاکم شود

چند صدایی در نظام آموزشی کشور نباید حاکم شود

تبریز- سرپرست دانشگاه فرهنگیان با تاکید بر لزوم هماهنگی بین دستگاه های آموزشی کشور گفت: نباید در نظام آموزشی کشور چند صدایی داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود مهر محمدی قبل از ظهر یکشنبه در جشنواره یاددهی و یادگیری با رویکرد درس پژوهی در تبریز اظهار داشت: همه باید توجه ویژه ای به گروه دانشجومعلمان برای شکل دادن به آینده کشور داشته باشیم.

وی ادامه داد: هم اکنون همزمان با این جشنواره، یک نشست بین المللی نیز با رویکرد درس پژوهی برگزار می شود که ما در برنامه درسی تربیت معلمان نیز درس پژوهی را گنجانده ایم که در طرح تعالی مدیریت سازوکار، درس پژوهی به عنوان یکی از راهکارهای ایجاد تعقل در مدارس و به عنوان یکی از شاخص های تعالی آموزشی شناخته شده است.

مهرمحمدی با تاکید بر اینکه در تربیت معلم موضوع درس پژوهی برایمان قابل اهمیت است، گفت: آنچه در تربیت معلم هدف قرار داده ایم عبارت از فراهم کردن زمینه خود جوشی و حرکت درون زا و مستمر در جهت توسعه حرفه ای برای معلمان فارغ التحصیل شده از این دانشگاه است.

لزوم هماهنگی میان دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش

سرپرست دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: در صورتی که این همگرایی بین دانشگاه و آموزش و پرورش شکل گیرد شاهد توسعه این بخش خواهیم بود که یکی از مشکلات ما در نظام تعلیم و تربیت سازهای متفاوتی است که در پایه های مختلف و بین سازمان های مرتبط شنیده می شود و زمینه ساز مشکلاتی می شود.

وی افزود: بلوغ دستگاه تربیت زمانی است که سازهای هم نوایی در این نظام چندبعدی شنیده شود و تمامی آن ها به شکل هماهنگ عمل کنند.

مهرمحمدی ادامه داد: در دانشگاه فرهنگیان و در جریان تربیت معلم دغدغه جدی ما این است که معلمانی که تربیت می شوند وقتی به مدرسه می رسد آیا فرهنگ کلاس درس از این معلم فکور حمایت خواهد کرد یا خیر که اگر حمایت نکند مثل این است که تمامی تلاش های دانشگاه فرهنگیان برای تربیت یک معلم خوب به هم می ریزد.

جایگاه ویژه درس پژوهی در تربیت معلم

سرپرست دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه درس پژوهی جایگاه ویژه ای در برنامه تربیت معلم دارد، گفت: درس پژوهی شامل دروس تربیت موضوعی بوده و یکی از سه گانه های پژوهش حرفه ای را شکل می دهد و در حوزه کنش حرفه ای معلمین یک سازوکار و مهارتی بوده که دارای فواید متعدد است.

وی ادامه داد: اغلب متفکران متاخر و نواندیشان عرصه تعلیم دیگر معتقد به بسنده کردن تعلیم و تربیت به دانش صرف نیستند بلکه باید دانش محلی نیز در این راستا داشت.

مهر محمدی افزود: درس پژوهی ضرورت یادگیری مدام العمر معلم است و حد و اتمامی ندارد.

دانشگاه فرهنگیان بازوی کمکی آموزش و پرورش است

سرپرست پردیس های فرهنگیان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه اظهار داشت: دانشگاه فرهنگیان به عنوان بازوی کمکی آموزش و پرورش کشور در جهت تولید علم و دانش بومی و حرکت در مرزهای دانش در برگزاری این رویداد علمی همراه مدیران آموزش و پرورش بوده است که امیدواریم این همکاری سبب رشد حرفه ای جامعه معلمان ایران باشد.

رحیم بدری ادامه داد: تقویت این همکاری ها می تواند برای ارتقای سطح کیفیت آموزشی موثر باشد که امیدواریم مسئولان دانشگاه و آموزش و پرورش برای افزایش این تعامل اقدام عملی داشته باشند.

کد خبر 3760273

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha