به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی استانداری گلستان، حسن صادقلو در دیدار با رئیس سازمان نشام دامپزشکی کشور گفت: با توجه به اینکه دو هزار گونه از چهار هزار گونه گیاهی کشور در گلستان قرار دارد این استان میتواند نقش مهمی در داروسازی دامی کشور داشته باشد.
وی افزود: با توجه به کثرت دام در استان به واحدهای جراحی و معالجه تخصصی در استان نیاز داریم.
استاندار گلستان با اشاره به اهمیت صادرات تصریح کرد: نظام صادرات از زاویه بهداشتی بسیار مهم است و رعایت پارامترهای بهداشتی در زمینه دام انگیزه صادرات را افزایش میدهد.
صادقلو با بیان اینکه مردم باید مراجعه به دامپزشک برای مداوای دام را به عنوان یک فرهنگ بپذیرند، اظهار کرد: مردم باید در عرصه اقدام و عمل نقش دامپزشکی را مشاهده کنند و نگاه هزینه زایی نسبت به نظام دامپزشکی نداشته باشند.
صادقلو خاطرنشان کرد: نقش دامها در عرصه سلامت جامعه بسیار زیاد است و جامعه دامپزشکی باید مردم را با استفاده از کارائی، تبلیغات و اقدامات علمی و آموزشی نیازمند خود کند.
وی با تاکید بر اینکه سازمان نظام دامپزشکی را نباید تنها یک تشکل صنفی دید، گفت: باید دامپزشکی را به عرصه مردم آورد و با پهنه بندی استان به لحاظ دامپزشکی زمینههای رجوع مردم را فراهم آورد.
صادقلو افزود: برای مردم هزینه و فایده در رجوع به نظامهایی همچون نظام دامپزشکی اهمیت دارد و باید به گونه ای عمل کرد که مردم سود خود را بیش از هزینه مورد توجه قرار دهند.
استاندار گلستان سلامت استان را به دامپزشکی وابسته دانست و گفت: گلستان از برند هایی نظیر ماهیان خاویاری، میگو، اسب ترکمن و غیره برخوردار است و باید با استفاده ظرفیتهای دامپزشکی ارزش افزوده این محصولات را افزایش داد.
در این دیدار رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور هم با اشاره به ظرفیتهای استان گلستان، اظهار کرد: باید بیمارستان و کلینیک تخصصی دام در استان احداث شود اما به دلیل هزینههای بالا تا کنون این اقدام صورت نگرفته است.
محمدرضا صفری تصریح کرد: ظرف چند هفته آینده تیمی تحقیقاتی از سوی سازمان نظام دامپزشکی کشور به گلستان اعزام میشود تا ظرفیتهای استان در زمینه اسب ترکمن، خاویار، زنبور عسل و پتانسلهای گیاهان دارویی و جراحی دام را در این استان بررسی کند.
در این دیدار محمود رضا وفایی مدیر کل دامپزشکی استان هم گزارشی از ظرفیتهای گلستان در این حوزه ارائه کرد و گفت: در استان گلستان ۷۱ درمانگاه، پنج بیمارستان و ۸۸ داروخانه دامپزشکی داریم.
وی افزود: ۱۳ کارخانه داروسازی در گلستان به تولید داروهای دامپزشکی میپردازند و همچنین ۳۷۰ دکترای دامپزشکی در گلستان فعالیت دارند.
نظر شما