خبرگزاری مهر- گروه استانها: عید قربان یکی از اعیاد بزرگ مسلمان بوده که در این روز با قربانی کردن، نمادی از ذبح نفس و سرسپردگی در برابر معبود را به نمایش میگذارند.
در خراسان جنوبی نیز هر ساله در آستانه روز عید قربان بازار خرید و فروش دام رونق گرفته و همین امر سبب شده در چنین روزهایی شاهد افزایش قیمت دام زنده در استان باشیم.
بنا به گفته فروشندگان گوشت بیرجند در چند روز گذشته قیمت هر کیلو گوسفند زنده با افزایش دوهزارتومانی روبه رو بوده است.
با وجود گرمی بازار فروش دام زنده در این روزها قصابیها از کسادی کسبوکار ناراضی هستند چراکه افزایش قیمت دام زنده در مقابل عدمتغییر قیمت گوشت سبب شده که قصابیها از این امر متضرر شوند و بنا به گفته خودشان فروش گوشت در قصابیها با کاهش ۱۰۰ درصدی روبه رو بوده است.
نارضایتی قصابیها از افزایش قیمت دام
یک قصاب بیرجندی با اشاره به افزایش هزار تا دوهزارتومانی قیمت هر کیلو گوسفند زنده در چند روز گذشته به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر قیمت هر کیلو گوسفند زنده بین ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان خرید و فروش میشود.
خزیمه بیان کرد: این در حالی است که قیمت گوشت در قصابی هیچ تغییری نکرده و همانند روزهای گذشته ۲۶ هزار تومان است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر قصابیها در هر کیلو گوشت حدود سه هزار و ۵۰۰ تومان ضرر میکنند، عنوان داشت: روزی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان ضرر میکنیم و به همین دلیل فروش گوشت را تقریباً به صفر رساندهایم.
این قصاب ادامه داد: روزهای گذشته روزی حدود ۲۰ گوسفند ذبح و به فروش میرساندیم اما امروز این میزان به دو تا سه گوسفند رسیده چون برای قصابی تنها ضرر است.
خزیمه همچنین قیمت هر کیلو گوشت گاو در بازار را ۲۷ هزار تومان عنوان کرد و گفت: قیمت گوشت گاو زنده در این چند روز نیز حدود یک هزار تومان افزایش داشته است که با توجه به وزن بالای آن رقم زیادی میشود.
وی با بیان اینکه هر ساله در ایام خاصی همانند عید قربان شاهد افزایش قیمت دام زنده هستیم، بیان کرد: در بقیه ایام سال نیز صادرات دام زنده به استانهای دیگر سبب میشود که قیمت دام زنده بالا باشد و این امر با وجود عدمتغییر قیمت گوشت همیشه به ضرر قصابیها تمام میشود.
افزایش دوهزارتومانی هر کیلو گوسفند زنده
یکی از شهروندان بیرجندی نیز در گفت و گو با مهر با اشاره به افزایش قیمت دام زنده در چند روز گذشته، گفت: هفته گذشته قیمت دام زنده ۱۲ هزار تومان بود اما امروز قیمت آن به ۱۴ هزار تومان رسیده است.
قیمت هر کیلو گوسفند زنده با دو هزار تومان رشد از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.میری با بیان اینکه هر ساله در روزهای خاص شاهد افزایش قیمت دام زنده در استان هستیم، بیان کرد: مسئولان باید ترتیبی اتخاذ کنند تا جلوی این امر گرفته شود.
یکی از بازرسین اتحادیه مواد پروتئینی بیرجند نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر قیمت هر کیلو گوسفند زنده را ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان عنوان کرد و گفت: قیمت هر کیلو گوسفند زنده با دو هزار تومان رشد از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است.
علی حمیدی ادامه داد: همچنین در حال حاضر قیمت هر کیلو گوشت گوسفند ۲۶ هزار و ۵۰۰ و قیمت هر کیلو گوشت گاو ۲۷ هزار تومان است.
وی با اشاره به کاهش ۱۰۰ درصدی فروش گوشت در قصابیها، گفت: با وجود افزایش قیمت دام زنده در چند روز گذشته قیمت گوشت هیچ تغییری نداشته و همین امر سبب شده که کشتارگاهها، ذبح دام را تنها از روی ناچاری انجام دهند.
نظارت ۵۵ اکیپ دامپزشکی بر ذبح بهداشتی و شرعی دام
معاون سلامت دامپزشکی خراسان جنوبی نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر از نظارت ۵۵ اکیپ ثابت و سیار دامپزشکی بر ذبح بهداشتی و شرعی دام در روز عید قربان خبر داد و گفت: این اکیپها در محل کشتارگاهها، مراکز خیریه و محلهای عرضه دام حضور خواهند داشت.
محمد اصغر زاده با بیان اینکه ۸۴ نفر در این اکیپها بر ذبح دام نظارت میکنند، بیان کرد: از این تعداد ۲۶ نفر دامپزشک و مابقی نیز بازرس بهداشت گوشت هستند.
وی ادامه داد: این افراد قبل از کشتار سلامت دام را معاینه و همچنین بر مراحل ذبح دام نظارت خواهند کرد.
تمامی خدمات بهداشتی در کشتارگاهها به صورت رایگان به مردم ارائه میشود بنابراین بهتر است مردم برای جلوگیری از آلودگی و مخاطرات ذبح غیربهداشتی دام از ذبح آنها در میدانها و منازل خودداری کنند.معاون سلامت دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سامانه ۱۵۱۲ به صورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به شکایتهای مردمی خواهد بود، بیان کرد: علاوه بر اینها در شهرستانها شبکههای بهداشت از ساعت هفت الی ۱۴ آماده خدمترسانی به مردم هستند.
مردم از ذبح دام در منازل مسکونی و معابر خودداری کنند
اصغر زاده با اشاره به افزایش خطر انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام، عنوان داشت: با توجه به خطر ابتلا به بیماریهای مشترک بین انسان و دام از جمله تب کریمه کنگو از مردم تقاضا داریم که از ذبح دام در منازل مسکونی و معابر خودداری کنند.
وی با تاکید بر اینکه از نظر بهداشتی آلودگی خون بسیار بالا بوده و برای مدت زیادی میتواند در محیط باقی بماند، بیان کرد: علاوه بر این تمامی خدمات بهداشتی در کشتارگاهها به صورت رایگان به مردم ارائه میشود بنابراین بهتر است مردم برای جلوگیری از آلودگی و مخاطرات ذبح غیربهداشتی، از ذبح آنها در میدانها و منازل خودداری کنند.
معاون سلامت دامپزشکی خراسان جنوبی ادامه داد: با این وجود اگر به هر دلیلی مردم در روستاها و یا منازل اقدام به ذبح دام کردند باید گوشت را قبل از مصرف به مدت ۲۴ ساعت در یخچال با دمای بین صفر تا چهار درجه نگهداری کنند تا آلودگی گوشت برطرف شوند.
اصغر زاده بیان داشت: سال گذشته حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم گوشت غیربهداشتی در استان از چرخه مصرف خارج شده است.
هر چند با افزایش نیاز بازار در برخی ایام خاص قصه بالا رفتن قیمت برای مردم به امری عادی و تکراری تبدیل شده است اما نیاز است که مسئولان با تدابیر ویژه در این روزها قیمت بازار را ثابت نگهدارند.
نظر شما