جميل عليزاده شايق در گفتگو با خبرنگار اقتصادي مهر،خواستار تامين بودجه لازم براي تسريع در اجراي طرح اصلاح شالي كوبي ها شد و افزود: متاسفانه امسال و به دليل عدم تخصيص بودجه كافي براي اجراي طرح اصلاح ساختار شالي كوبي ها ،اين طرح به كندي اجرايي مي شود كه اميد است وزارت جهاد كشاورزي اقدامات لازم را در اين زمينه انجام دهد .
وي اجراي طرح اصلاح شالي كوبي ها را يكي از اركان خوكفايي برنج دانست و تصريح كرد:هم اكنون متوسط ضايعات برنج در كارخانجات شالي كوبي حدود 15 درصد يعني معادل 350 هزار تن است كه با اجراي اين طرح مي توان اين رقم را به حدود 7 تا 8 درصد يعني معادل 170 هزار تن برنج رساند .
دبير انجمن برنج كشور با اشاره به خريد پنج هزار تن برنج از كشاورزان استان مازندران ،افزود:تا روز گذشته حدود پنج هزار تن برنج و 10 هزار تن شالي از كشاورزان مازندراني خريداري شده است .
به گفته وي، عمده ارقام پر محصول در استان مازندران كشت مي شود و اين درحالي است كه خريد برنج پر محصول در استان هاي مازندران و استان هاي جنوبي هنوز آغاز نشده است .
عليزاده شايق با اشاره به مثبت بودن روند خريد برنج از كشاورزان گفت:تا كنون تمامي پول كشاورزان بابت خريد برنج پرداخت شده و تنها نگراني در مورد نحوه و نرخ خريد برنج است كه هم اكنون نرخ خريد برنج براساس توافق كارخانه دار با كشاورز تعيين مي شود كه خوشبختانه تا كنون مشكلي به وجود نيامده است .
وي ميزان پيش بيني خريد برنج پر محصول و شلتوك را در سال جاري و براساس اعلام وزارت بازرگاني 100 هزار تن دانست و تصريح كرد:ميزان خريد برنج پر محصول در سال 84 ، 75 هزار تن و در سال 83 ،100 هزار تن بوده است .
دبير انجمن برنج كشور با انتقاد از واردات 650 هزار تن برنج به كشور ، تاكيد كرد: متاسفانه در اوج فصل خريد برنج از كشاورزان صحبت از واردات برنج به كشور مي شود كه اين گفته ها خودكفايي در برنج را با مشكل مواجه خواهد كرد .
عليزاده كل نياز كشور به برنج را 300 تا 350 هزار تن اعلام كرد و گفت: پيش بيني مي شود امسال ميزان توليد برنج مانند سال گذشته و معادل دو ميليون و 250 هزار تن باشد كه با توجه به اين ميزان توليد حداكثر نياز كشور به واردات با رعايت ذخيره سازي 300 تا 350 هزار تن است .
نظر شما