به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از رايزني فرهنگي ايران در برلين، پس از تدوين نخستين رساله هاي فرويد در سده گذشته، نظرات موافق و مخالف گوناگوني پيرامون روانكاوي شكلگرفت. نمايشگاه فعلي در واقع به پرسشهايي كلي از اين دست ميپردازد و سعي بر آن دارد كه گمان همگاني و پيشداوريهاي ناشي از تلقيات روانكاوي فرويد را در جايگاه درستي عرضه كند.
اين نمايشگاه آگاهانه از تهيه اشياء و وسايل مربوط به زندگي و كار "زيگموند فرويد" چشم پوشي كرده و تنها به كمك بيان لفظي در صدد است كه در سه بخش متفاوت روانكاوي و مؤسس آن را ترسيم كند.
بيان زندگي فرويد و فرايند شكل گيري روانكاوي، توضيح و تعريف مفاهيم اصلي روانكاوي، كاربرد روزانه روانكاوي و طرح پرسش پيرامون اهميت اين نطريه در دوران فعلي عناوين اين بخشها هستند.
بخش نخست نمايشگاه نمايانگر تلاشهاي فرويد از يكسو و موانع سد راه او از سوي ديگربراي تأسيس علوم روانكاوي است.
پس از گذشتن از بخش نخست با انبوهي از مفاهيم اصلي روانكاوي كه بر روي تابلوهاي نوراني با رنگهاي متفاوت نقش بسته اند، مواجه ميشويم: مفاهيمي از قبيل هيستري، ترس، روان پريشي.
بخش سوم نمايشگاه گرچه به لحاظ مكاني از بخش دوم جدايي ناپذير است، ولي به لحاظ موضوعي به كاربرد روزانه روانكاوي اختصاص دارد و با پرسشهايي از اين نوع توجه بيننده را به خود جلب ميكند: روانكاوي اصولا در زندگي روزمره به چه موضوعي ميپردازد؟ چرا و چه زماني به كمك روانكاو نيازمنديم؟
نظر شما