به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرابورس ایران، در هفته معاملاتی منتهی به ۲۶ شهریورماه، طی ۷۴ هزار دفعه، تعداد ۸۲۸ میلیون ورقه بهادار در بازارهای فرابورس مورد مبادله قرار گرفت که ارزش آن بالغ بر ۴ هزار و ۶۰۳ میلیارد ریال بود. ارقام مربوط به تعداد دفعات معاملات، حجم و ارزش داد و ستدها نسبت به مدت مشابه سال قبل بهترتیب با رشد ۴۶، ۲۰ و ۵ درصدی نیز همراه شد.
در عین حال شاخص کل و ارزش بازار فرابورس ایران نیز در روز انتهایی هفتهای که گذشت، به ترتیب به ارقام ۸۰۰ واحد و ۹۳۲ هزار و ۱۵۷ میلیارد ریال رسیدند که افتی کمتر از یک درصد را نسبت به روز چهارشنبه هفته ماقبل نشان میداد.
همچنین هفته گذشته در مجموع بازارهای اول، دوم و پایه تعداد ۷۷۳ میلیون سهم مورد معامله قرار گرفت که ارزش آن یکهزار و ۷۴۳ میلیارد ریال بود. در بازار ابزارهای نوین مالی نیز، ۵۴ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۲ هزار و ۸۴۵ میلیارد ریال نقل و انتقال یافت که از رشد ۱۸۹ و ۷۸ درصدی حجم و ارزش معاملات در این بازار حکایت داشت.
معاملات اوراق بدهی نیز در فرابورس با رونق زیادی دنبال شد؛ به نحوی که تعداد دو میلیون ورقه بدهی به ارزش ۲ هزار و ۲۶۸ میلیارد ریال در بازار ابزارهای نوین مالی دست به دست شد که با رشد ۱۰۰ و ۸۰ درصدی حجم و ارزش معاملات در مقیاس هفتگی همراه بود.
معاملات صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله نیز، هفته پررونقی را پشت سر گذاشت به طوریکه ۵۲ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۴۰۵ میلیارد ریال در ETFها خرید و فروش شد که حاکی از افزایش بیش از ۲۰۰ درصدی حجم و ارزش معاملات نسبت به هفته ماقبل بود.هفته قبل اما اوراق تسهیلات مسکن با کاهش ۱۸ درصدی حجم و ارزش معاملات همراه شد و تعداد ۰,۱۹ میلیون ورقه تسه به ارزش ۱۷۲ میلیارد ریال در بازار ابزارهای نوین مالی دادوستد شد.
بررسی معاملات صنایع فرابورسی نیز نشان میدهد بهتریب سه گروه انبوهسازی، فلزات اساسی و پالایشیها بالاترین سهم از ارزش کل معاملات خرد بازار سهام (بازارهای اول، دوم و پایه) را از آن خود کردهاند. گروه انبوهسازی با ارزش معاملاتی بالغ بر ۱۹۸ میلیارد ریال در هفته قبل، سهم ۱۵ درصدی از ارزش کل معاملات را از آن خود کرد. پس از آن گروه فلزات اساسی سهم ۱۴ درصدی را با ارزش معاملاتی بهمیزان ۱۸۲ میلیارد ریال به خود اختصاص داد و گروه پالایشیها به سهم ۸ درصدی رسید که از دادوستد ۱۰۸ میلیارد ریال سهام در این گروه حاصل شد.
در نهایت هفته گذشته شاهد سررسید اسناد خزانه اسلامی مرحله دوم در روز یکشنبه ۲۱ شهریورماه و البته آغاز تسویه آن یکروز پیش از تاریخ تسویه توسط دولت بودیم. همچنین اسناد خزانه مراحل ۷ و ۸ نیز به ارزش مجموع ۳۰ هزار میلیارد ریال در بازار ابزارهای نوین مالی پذیرش شدند. روز چهارشنبه نیز مالکیت یک ورقه بهادار مبتنی بر دارایی فکری به ارزش ۱۶ میلیارد ریال بهطور قطعی در بازار فرابورس ایران انتقال یافت.
نظر شما