به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان قزوین عباس کشاورز در بازدید از روستای پناهآباد شهرستان تاکستان و مزارع کشت گوجه فرنگی با حضور در پایانه کشت گوجه فرنگی این شهرستان مشکلات کشاورزان را بررسی کرد.
معاون زراعت وزیرجهاد کشاورزی در این بازدید گفت: اگر بخواهیم در موضوع محصولات کشاورزی به ویژه گوجه فرنگی در سطح استان قزوین به تعادل برسیم باید تکلیف کشاورزان را جهاد کشاورزی مشخص کند.
عباس کشاورز بیان کرد: اگر کشت محصولات استان قزوین که از الگوی کشت استفاده نمیشود به همین روش ادامه پیدا کند این استان دچار کم آبی شدید خواهد شد و کویر شدن این دشت دور از انتظار نیست.
وی خاطرنشان کرد:باید کسری مخزن آب کشاورزی استان قزوین سنجیده و برمبنای آن برنامه تعادل بخشی ۱۰ ساله در نظر گرفته شود.
کشاورز یادآورشد: باید با نمایندگان کشاورزان به تفاهم برسیم و مشکلاتشان را حل کنیم و اگر در حل این مشکلات به کمک وزارت جهاد کشاورزی هم نیاز بود این وزارت خدمات خود را ارائه خواهد داد.
معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: کشاورزان معیشت خود را از تولید محصولاتشان تأمین می کنند لذا باید در مدت چند ماه بسرعت مشکلاتشان را حل کرده و به نتیجه عملی برسیم.
در ادامه نیازعلی ابراهیمی پاک رئیس سازمان جهاد کشاورزی قزوین هم گفت:راهکار حل مشکلات گوجه کاران ایجاد کارخانههای فرآوردههای گوجه فرنگی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین به کشت گوچه فرنگی در شهرستان تاکستان اشاره کرد و افزود: بر اساس آمار ۱۲ هزار هکتار از زمینهای این شهرستان به زیر کشت محصول گوجه فرنگی رفته است.
وی گفت: با توجه به اینکه کشاورزان از نشاء و آب قطرهای استفاده میکنند این کار موجب افزایش تولید محصول گوجهفرنگی شده است.
ابراهیمی پاک تصریح کرد: محصول گوجه فرنگی بیشتر بر مبنای تازهخوری مصرف میشود به طور مثال اگر یک میلیون تن محصول گوجه در سطح استان قزوین تولید شود ۵۰۰ هزار تن آن مصرف میشود و باید برای مابقی آن فکری کرد.
وی اضافه کرد: ایجاد کارخانجات فرآوردههای محصول گوجه فرنگی در استان از راهکارهای حل مشکلات گوجهکاران استان است.
وی بیان کرد: یکی از محصولات عمده در شهرستان تاکستان تولید محصول انگور است و در حال حاضر ۳۵ هزار هکتار محصول انگور کاشت میشود که ۲۵ هزار هکتار آن در شهرستان تاکستان قرار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اظهارداشت: در شرایط کنونی به دلیل کمبود آب و آبیاری کمی که در طول سال انجام میشود از ۳۵ هزار هکتار حدود۳۴۰ تا ۳۵۰ تن انگور برداشت شده که ۳۰ درصد آن تازهخوری و بقیه تبدیل به کشمش و فرآوردههای انگور میشود.
ابراهیمی پاک افزود: با آبیاری قطرهای و طرح فراز پیشبینی میشود عملکرد تولید انگور در سالهای آتی در این شهرستان ۳ برابر شود.
نظر شما