به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از پایگاه دانشگاه ادیان و مذاهب؛ دوره پژوهشی «مسلمانان در غرب» از ۲۷ مرداد تا نهم شهریورماه ۱۳۹۵ در دانشگاه ارفورت آلمان برگزار شد. وحید سهرابیفر دانشجوی دکتری دینپژوهی و دبیر گروه فلسفه دین دانشگاه ادیان و مذاهب نیز در این دوره شرکت کرد. آنچه میخوانید گزارشی است مختصر درباره این دوره که وی در اختیار سایت دانشگاه گذاشته است:
«مسلمانان در غرب» نام دورهای است که حدود پانزده سال است که در دانشگاه ارفورت آلمان برگزار میشود. هدف این برنامه ایجاد بستر برای آشنایی و بررسی بیشتر مسائل و چالشهای پیش روی مسلمانان در غرب است. به این منظور، دانشگاه ارفورت، هر ساله تعدادی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی را از کشورهای اسلامی دعوت می کند تا به همراه تعدادی از دانشجویان این دانشگاه، در برنامهای دو هفتهای، جنبههای مختلف این موضوع را مورد بررسی قرار دهند.
در سال جاری نیز من به عنوان دانشجوی دکتری دینپژوهی و دبیر گروه فلسفه دین دانشگاه ادیان و مذاهب نیز در این دوره حضور داشتم و به همراه دیگر شرکت کنندگان، در موضوعات متنوعی که مورد بحث واقع شد، مشارکت کردم؛ موضوعاتی که نه تنها به چالشهای مسلمانان در مواجهه با تمدن غرب بلکه به مسائل امروزه اروپا در مواجهه با جمعیت روزافزون مسلمان نیز میپرداخت.
از مزایای این دوره، تنوع بالای شرکت کنندگان آن است. افرادی که در سال جاری شرکت کرده بودند، از کشورهای مختلفی چون مصر، تونس، مراکش، آلمان، رومانی، ارمنستان، ترکیه، ایران، پاکستان، هند، اندونزی، بنگلادش و تاجیکستان بودند و این امر موجب شد تا تنوعی ارزشمند از مسلمانان در این دوره حضور داشتنه باشند و هر یک، به نمایندگی از کشور خود، دیدگاههایی را درباره موضوعات مختلف مطرح کنند.
از جمله مزایای دیگر این دوره میتوان به بازدیدهای علمی و فرهنگی مختلف اشاره کرد. در این دوره دو هفتهای، شرکت کنندگان علاوه بر بازدید از مراکز دینی مختلف، از برخی از آثار تاریخی نیز بازدیدهایی داشتند. در کنار این، بازدید از مراکز علمی مانند مرکز مطالعات مدرن خاورشناسی، از جمله مهمترین برنامه ها بود. این بازدیدها در شهرهای ارفورت، برلین و وایمار انجام شد.
با پیگیریهای صورت گرفته، دانشگاه ارفورت آمادگی خود را برای همکاری با دانشگاه ادیان و مذاهب، در زمینههای مختلف مانند تبادل استاد و دانشجو و برگزاری برنامه کوتاهمدت آموزشی اعلام کرد.
نظر شما