به گزارش خبرنگار مهر، تاکنون تمام آثار منتشر شده در این حوزه توسط سازمانها یا مؤسسات وابسته به وزارت علوم و به منظور تبیین مبادی نظری «کرسیهای آزاداندیشی»، برای دانشجویان دانشگاهها یا مراکز آموزش عالی تهیه و تولید شده است.
کتاب اخیر مشتمل بر چهار بخش است؛ بخش نخست گزارش نخستین همایش کرسیهای آزاداندیشی دانشآموزای در سال گذشته، ارائه پیام وزیر به همایش با عنوان «آزاداندیشی نشان آگاهی است»، متن سخنرانی معاونت پرورشی وزارت، متن سخنرانی مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران و … است.
بخش دوم شامل مباحث نظری و کارشناسی متخصصان است که منجر به خروجی مقالات برتر و تنظیم آییننامههای اجرایی کرسیها در بخش پایانی شده است اما شاید جذابترین بخش کتاب بخش سوم آن باشد که متن ۶ جلسه مناظرات و مُباحثات دانشآموزان در مقطع متوسطه یکی از دبیرستانهای مرکزی تهران را شامل میشود.
در این مباحثات دانشآموزان شرکت کننده در کرسیها به نقد نظامِ هرمی و دستوری آموزش رسمی کشور؛ جایگزینی اهداف کمی به جای کیفی، نقد روشهای تربیتی والدین؛ فقدان رویکردهای انسانمحور، و حتی نقد مناسبات اجتماعی و اقتصادی از شعائر ظاهری و کنکور گرفته تا چالشهای نظام مالیاتی میپردازند.
در یادداشت ناشر کتاب آمده است: «فرزندان ما از نظام آموزش رسمی کشور، توقع تغییراتی با اهمیت دارند. آنها رفتار سرگرمیسازِ ما را در برگزاری مداوم آزمونهای متعددِ گلادیاتوری نمیپسندند و سهم خود را در توسعه، متناسب با ظرفیتها و استعدادهای ذاتیشان طلب میکنند. درست همانجا که دستمان از هرگونه برنامهریزی خالی است. این کتاب میکوشد تا به سهم خود، گامهای مسئولانه را در چارچوب رفتارهای سازمانی و منطبق با «سند راهبردی تغییر» و همچنین اسناد بالادستی نظام آموزش و پرورش، معرفی و مدلسازی کند».
نظر شما