طاهر شيخ الحكمائي، هنرمند مجسمه ساز و مدرس دانشگاه هنر كه اخيرا در استان اردبيل در سيزدهمين جشنواره هنرهاي تجسمي جوانان سرپرستي يك كارگاه مجسمه سازي را به عهده داشت، در اين باره به خبرنگار مهر گفت: "امسال در سيزدهمين سال برگزاري جشنواره هنرهاي تجسمي از من دعوت شد تا به عنوان مدرس در كارگاههاي آموزشي هنر به خصوص در بخش مجسمه سازي شركت كنم. در اين راستا 18 هنرجوي جوان و علاقمند رشته مجسمه سازي از استان هاي مختلف در اين كارگاهها فعاليت كردند."
وي در ادامه افزود: "سه روز متوالي فعاليت اين جوانان در بخش كارگاهي ادامه داشت و هنرجويان روي دو موضوع آزاد و يك موضوع پيشنهادي جشنواره فعاليت مي كردند. موضوع ديگر خانواده نام داشت كه هنرجويان مي توانستند سه يا پنج نفر از افراد يك خانواده را در قالب مجسمه به تصوير بكشند. مجسمه هاي هنرجويان جوان از گل، گچ و سيم ساخته شده بود كه با داوري نهايي و گزينش آثار پنج نفر به عنوان هنرجويان برگزيده شناخته شدند و از دو هنرجو نيز تقدير شد."
شيخ الحكمائي درباره فعاليت جوانان در حيطه مجسمه سازي نيز تصريح كرد: "متاسفانه مجسمه سازي به شكل صحيحي به علاقمندان آموزش داده نمي شود و در واقع شرايط محدودي از نظر آموزشي براي اين هنر وجود دارد كه با وجود داشتن طيف گسترده علاقمندان، آن را به لحاظ آموزشي كمرنگ ساخته است. با اين وجود ما همواره شاهد گرايش و علاقمندي جوانان به هنر مجسمه سازي هستيم. اگر ما بتوانيم شرايط آموزشي اين هنر را مهيا كنيم، زمينه هاي رشد و تعالي آن را براي جواناني كه به مجسمه سازي گرايش دارند فراهم كرده ايم."
اين هنرمند در پايان گفت: "در حال حاضر هنرمندان جواني كه به هنر مجسمه سازي گرايش دارند به آن شكل درگير سبك نيستند. گرچه شايد بيشتر آنها در ساخت مجسمه ها و حجم هايشان از هنرمندان بزرگ جهاني متاثر باشند، اما به سبك اعتقاد چنداني ندارند. در واقع حركت امروز جوانان را در دانشگاهها و كارگاههاي مجسمه سازي مي توان حركاتي خودجوش و مستقل دانست كه در ارتقاء و بهبود روند مجسمه سازي ايران تاثيرگذار خواهد بود."
نظر شما