به گزارش خبرنگار مهر، سید حسین نورالدینی ظهر پنجشنبه در نشست خبری رئیس سازمان برنامه و بودجه استان با اصحاب رسانه لرستان که با موضوع طرح سرشماری عمومی نفوس و مسکن برگزار شد، به اقدامات انجام شده برای برگزاری طرح سرشماری در استان اشاره کرد و اظهار داشت: جلسه ستاد سرشماری استان با ریاست استاندار و فرمانداران شهرستان ها برگزار شد که در این جلسه فرمان رئیس جمهور با امضاء استاندار لرستان به همه دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.
انتخاب ۵۵۰ نفر به عنوان مامور سرشماری در لرستان
وی به هنگام رسانی نقشه های آماری شهری و روستایی طی سال ۹۴ و ۹۵ را از دیگر اقدامات ستاد سرشماری استان دانست و گفت: سمینار آموزشی ویژه کارشناسان IT سرشماری استان برگزار شد و مدرسان طرح سرشماری استان به مرکز آمار ایران اعزام شده تا آموزش های لازم را در خصوص سرشماری ببینند.
قائم مقام اجرایی طرح سرشماری لرستان با اشاره به اینکه کلاس های آموزشی ویژه معاونان فنی و کارشناسان مسئول طرح سرشماری از سوم مهر آغاز شده و تا هشتم مهر ادامه دارد، افزود: در این دوره ۱۲۰ نفر آموزش گیرنده در استان و شهرستان های بروجرد و دورود شرکت می کنند که بعد از این دوره آزمونی برگزار شده و از این تعداد ۱۰۰ نفر انتخاب می شوند.
نورالدینی اضافه کرد: کلاس های ویژه آمارگیران نیز از ۱۲ تا ۱۸ مهر در سایر شهرستان ها و با حضور حدود ۶۰۰ نفر آموزش گیرنده برگزار می شود و از این تعداد ۵۵۰ نفر به عنوان مامور سرشمار در استان انتخاب می شوند.
پیش بینی شرکت ۳۵ درصد مردم لرستان در طرح سرشماری به صورت اینترنتی
وی گفت: هماهنگی های لازم برای نواختن زنگ سرشماری در سوم مهر و همزمان با بازگشایی مدارس در تمامی مدارس استان انجام شده و گزینش و انتخاب عوامل اجرایی طرح سرشماری از طریق سامانه مرکز آمار ایران انجام شده است.
قائم مقام اجرایی طرح سرشماری لرستان ادامه داد: نرم افزارهای لازم برای اجرای سرشماری به روش الکترونیکی را آماده کرده و تبلت های مورد نیز آماده شده که از روز ۲۵ مهر در اختیار ماموران سرشماری قرار می گیرند همچنین خودروهای مورد نیاز برای سرشماری تا چند روز آینده تامین خواهند شد.
نورالدینی بیان داشت: با توجه به ضریب نفوذ اینترنت استان امیدواریم بیش از ۳۵ درصد از مردم لرستان به صورت اینترنتی در طرح سرشماری شرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه بیش از چهار هزار و ۵۰۰ نفر در استان به عنوان مامور آمارگیر متقاضی شده اند، عنوان کرد: از بین این افراد ۶۰۰ نفر که تحصیلات آن ها در رشته آمار، ریاضیات و ... بوده و در سرشماری های قبلی شرکت کرده اند انتخاب شده و بعد از برگزاری کلاس های آموزشی درنهایت ۵۵۰ نفر به عنوان مامور سرشماری انتخاب می شوند.
آمادگی دفاتر «آی سی تی» روستایی برای ثبت نام مردم در طرح سرشماری
قائم مقام اجرایی طرح سرشماری لرستان گفت: اگر خانواده ای در هنگام مراجعه مامور سرشماری در منزل حضور نداشت مامور سرشماری وظیفه دارد چندین مرتبه به درب خانه مورد نظر مراجعه کرده و اگر در نهایت موفق نشد اطلاعات خانواده را دریافت کند برگه ای که حاوی یک شماره تلفن است را به منزل غایب خواهد انداخت تا آن خانواده با ماموری که به صورت تلفنی اطلاعات افراد را ثبت می کند تماس بگیرند.
نورالدینی با اشاره به اینکه مرکز آمار ایران به هزار نفر از افرادی که به صورت اینترنتی در سرشماری شرکت کنند به قید قرعه جوایز یک میلیون تومانی پرداخت خواهد کرد افزود: خانواده هایی که به صورت ایترنتی در سرشماری شرکت می کنند می توانند به سامانه ۳۰۰۰۰ پیامک داده و در قرعه کشی مورد نظر شرکت کنند.
وی اضافه کرد: همه افرادی که به صورت اینترنتی در سرشماری شرکت می کنند حداقل یک گیگ اینترنت رایگان دریافت کرده همچنین به ۵۰۰ مدرسه در سطح کشور که بیشترین مشارکت در امر سرشماری را داشته باشند جایزه یک میلیونی داده خواهد شد.
قائم مقام اجرایی طرح سرشماری لرستان عنوان کرد: دفاتر ICT روستایی آمادگی دارند در قبال دریافت حق الزحمه ای ناچیز کار ثبت اطلاعات خانوار روستایی را برای شرکت در سرشماری انجام دهند و در مناطق صعب العبور استان مانند روستاهای الیگودرز و بخش پاپی از نیروهای تحصیلکرده بومی منطقه برای ثبت اطلاعات افراد استفاده می شود.
ثبت اطلاعات عشایر برای طرح سرشماری
نورالدینی گفت: نتایج مقدماتی سرشماری امسال پایان آذرماه اعلام خواهد شد و امیدواریم تا پایان سال ۹۵ نتایج نهایی سرشماری در سطح همه شهرستان ها، بخش ها، دهستان ها و ... اعلام شود.
وی با اشاره به اینکه یک اکیپ پنج نفره کار ثبت اطلاعات خانوار ساکن در مناطق عشایری را بر عهده دارند، افزود: در حال حاضر ۷۰ تا ۸۰ درصد عشایر از سطح استان خارج شده و به استان های همجوار رفته اند با این وجود اطلاعات افرادی که هنوز در استان حضور دارند توسط این اکیپ پنج نفره ثبت می شود.
قائم مقام اجرایی طرح سرشماری لرستان یادآور شد: به طور متوسط هر مامور آمارگیر طی ۳۰ روز باید به هزار و ۲۰۰ خانوار مراجعه کند که اگر مشارکت اینترنتی مردم در سرشماری بالای ۴۰ درصد باشد هر مامور آمارگیر اطلاعات ۷۰۰ تا ۸۰۰ خانوار را ثبت خواهد کرد.
نظر شما