۴ مهر ۱۳۹۵، ۹:۵۲

۲۵ گروه داخلی در بخش مسابقه حضور دارند؛

مریوان آماده میزبانی هنرمندان تئاتر خیابانی/حضور سه اثر خارجی

مریوان آماده میزبانی هنرمندان تئاتر خیابانی/حضور سه اثر خارجی

سنندج- یازدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان از امروز چهارم مهر ماه در شهر مریوان با حضور هنرمندان داخلی و خارجی آغاز می شود و به مدت چهار روز ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهمانان و گروه های راه یافته به  یازدهمین دوره جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان از عصر امروز چهارم مهرماه پذیرش می شوند و از فردا به صورت رسمی این دوره از جشنواره آغاز و تا هشتم مهرماه به طول می انجامد.

به گفته مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی کردستان امسال از ۲۵ گروه داخلی ۱۲ گروه مربوط به استان کردستان است، هرچند ظرفیت های تئاتر خیابانی و استعدادهای هنرمندان استان در این حوزه بر کسی پوشیده نیست ولی وجود این تعداد گروه از استان با لفظ بین المللی و حتی ملی برای این جشنواره منافات دارد.

یکی از اصلی ترین و مهمترین اهداف برگزاری جشنواره های فرهنگی وهنری معرفی و گسترش هنردر حوزه های مختلف است که جشنواره تئاتر خیابانی مریوان یکی از جشنواره های شاخص کشور در حوزه تئاترخیابانی است لذا انتظار می رود در چنین فستیوالی برای معرفی هرچه بهتر این نوع از تئاتر زمینه حضور گروه های بیشتری از اقصی نقاط ایران به این جشنواره فراهم شود.

دواران اصلی این دوره از جشنواره عطاالله کوپار از برجسته گان دانشگاهی حوزه تئاتر کشور، بهروز غریب پور از کارگردانان مطرح تئاتر ایران و سعید اسدی دبیر جشنواره بین المللی تئاتر فجر هستند.

واگذاری کامل امورات مربوط به جشنواره بین المللی تئاترخیابانی مریوان به کردستان

مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در اختتامیه دهمین دوره جشنواره تئاتر خیابانی مریوان دو وعده یکی واگذاری کامل جشنواره به مسئولان وفعالان هنری استان و دیگری تدوین آیین نامه این جشنواره و برگزاری یازدهمین دوره آن برمبنای این آیین نامه، را داد.

مهدی شفیعی در ارتباط با وعده های مذکور به خبرنگار مهر گفت: همیشه بحث واگذاری حداکثری امورات مربوط به جشنواره تئاتر خیابانی مریوان به کردستان و کمرنگ شدن نقش مرکز از سوی مسئولان وهنرمندان این استان مطرح بود، که خوشبختانه این مهم امسال به صورت صددرصدی انجام شد.

وی عنوان کرد: امسال مرکز کوچکترین نقشی در انتخاب داوران بازبین و اصلی، نمایش ها نداشت و حتی بودجه آن مستقیم به استان اختصاص داده شد.

وی با بیان اینکه تمامی کارها و برنامه های ما باید در راستای برگزاری هرچه بهتر جشنواره باشد، اظهارداشت: آین نامه پیشنهادی استان برای ما ارسال شد و اقدامات کارشناسی در مورد آن هم انجام گرفته و طرح نهایی بررسی شده است.

مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی اعلام کرد: پیش نویس آیین نامه نهایی شده و ان شالله به استان ابلاغ خواهد شد.

شفیعی اضافه کرد: روح آیین نامه به نوعی واگذاری به استان است و اینکه در استان چه چارچوبی برای برگزاری هرچه بهتر جشنواره اتخاذ شود، حائز اهمیت است.

وی عنوان کرد: در مدیریت شهری، مدیری موفق است که به فکر خوراک روحی مردم و ایجاد شادی و نشاط در جامعه باشد، که خوشبختانه این مسئله در مدیریت شهری مریوان با برگزاری این جشنواره مورد اهمیت و توجه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه این جشنواره برای شهر مریوان خروجی و آورده دارد، ادامه داد: از منظر صرفا میزان هزینه نباید به این جشنواره نگاه شود

مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی بیان کرد: در ایام جشنواره، اسم مریوان مریوان به عنوان شهر محل برگزاری این  رویداد فرهنگی وهنری در همه جا عنوان می شود واین مسئله موجب جذب بیشتر گردشگر خواهد شد.

تئاتر خیابانی در ایران دچار ساده انگاری در تولید شده است

شفیعی از حوزه تئاتر خیابانی کشور گلایه کرد و اظهارداشت: این حوزه از تئاتر در کشورما به دلایل مختلفی که شاید بخشی از آن به دلیل کمبود اعتبارات وامکانات و قسمتی هم کم کاری هنرمندان این حوزه  باشد، دچار ساده انگاری در تولید شده و نوشته ای مبتنی بر دیالوگ را به راحتی  در محیطی اجرا می کنند.

وی ادامه داد: وقتی بحث جشنواره پیش می آید و از آنجا که مردم بیشتری جذب اجراها می شوند باید نمایش ها با حساسیت و براساس استانداردهای ویژه تنظیم و اجراشوند.

وی عنوان کرد: امسال در تفاهم نامه استانی، مبلغی را برای برگزاری ورک شاپ های تخصصی در حوزه تئاتر تخصصی در نظر گرفته ایم و امیدواریم تاثیراتی در تقویت تولیدات تئاتر خیابانی داشته باشد.

وجود محدودیت هایی برای حضورتعدادی از گروه های خارجی درایران

مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در پاسخ به این سوال که در جشنواره بین المللی انتظار حضور گروه های خارجی بیشتری است، چرا در جشنواره مریوان تنها سه گروه خارجی حضور پیدا می کنند، عنوان کرد: با لفظ بین المللی جشنواره ها از جمله تئاتر خیابانی اساسا مخالف هستم و معتقدم لفظ استاندارد و دقیقی برای برگزاری رویدادها نیست.

شفیعی اظهارداشت: ما شاهد حضور گروه های خارجی در جشنواره های مختلف کشورمان هستیم ولی با توجه به فرهنگ حاکم بر کشورمان برای حضور تعدادی از گروه های خارجی محدودیت هایی داریم.

وی بیان کرد: نباید به دنبال بازی با واژه ها باشیم لغت ملی و سراسری برای این جشنواره کفایت می کند، ما باید درصدد فراهم کردن زمینه اجرای نمایش هایی که قابلیت فرهنگی داشته و آورده ای برای مردم وهنرمندان ما دارد، باشیم.

وی اضافه کرد: با برگزاری رویداد بین المللی که زمینه حضور حداقل ۶۰ کشور در آن فراهم شود آن هم در شهر مریوان که از نظر امکانات دارای محدودیت هایی است، بی شک فاصله داریم.

حضور دو اثر مهمان از جشنواره تئاترمقاومت خرمشهر در تئاترخیابانی مریوان

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان هم گفت: حضور سه گروه تئاتر خیابانی از کشورهای لهستان، ایتالیا و ارمنستان در یازدهمین دوره جشنواره تئاتر خیابانی مریوان قطعی شده است.

حجت الاسلام جعفری ادامه داد:  پیگیری هایی هم در خصوص حضور گروه هایی از سوئد و چند کشور دیگر هم انجام شده که در صورت رفع مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، این گروه های هم به تعداد گروه های خارجی مذکور افزوده می شوند.

وی بیان کرد: در این دوره از جشنواره دو اثر مهمان از جشنواره تئاتر مقاومت خرمشهر به منظور تکریم سلحشوری ها و دلاورمردی های رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس، حضور پیدا می کنند.

وی به پوستر امسال جشنواره هم اشاره کرد و افزود: پوستر یازدهمین دوره جشنواره توسط آرام ساعدموچشی از گرافیست های سنندجی طراحی شده است.

کد خبر 3778001

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha