به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه بیست و هفتمین جشنواره تئاتر استان فارس که شاهد رقابت گروه های شهرستانی به همراه اهالی تئاتر شیراز است برخی کارگردانان هنرهای نمایشی معتقدند هنر تئاتر در جریان جشنواره دستخوش تحولاتی است که در طول سال و اجراهای عمومی بازخورد می یابد.
پیمان زبرجدی کارگردان «دو زیست» و یکی از چهره های تئاتر دانشگاهی شیراز که با این اثر واکنشهای مثبت و منفی در میان اهالی تئاتر بر انگیخت و نقطه اوج آن در نشست نقد و بررسی مشاهده شد پیرامون این جشنواره معتقد است: لذت بردن از هر لحظه زندگی، خود عاملی است انگیزنده برای شروع به کار در یک حرفه، در ادامه، پیشرفت در آن، به وجود آمدن هدف در آن، دیده شدن در آن و کسب درآمد از آن... هنر، دنیایی که تمام عواملی که می توان با آنها از زندگی لذت برد را داراست، و در همین دنیای پر از تنوع می توان خلاق بود یا از خلاقیت ها لذت برد. زندگی برای لذت بردن است، پس با رفتن به گوشه ای از این دنیای متنوع و وارد شدن به دنیای تئاتر می توان بارها زندگی کرد و بارها لذت برد.
جشنواره تئاتر فارس دیگر باری به هرجهت نیست
نوید جعفری نیز از چهره های تئاتری شیراز است که همواره خود را در جریان رویدادهای هنری فعال نشان داده، این کارگردان نمایش «پره پروانه پولادی» هم می گوید: جشنواره تئاتر استانی به نوعی تنها رویداد مهم سال تئاتر استان در کنار اجراهای عمومی است که متأسفانه سال ها به دلیل مدیریت های کلان نادرست و سلیقه های غیر هنری بیشتر به یک رویداد باری به هر جهت بدل شده است.
وی که از اعضای پرتلاش گروه تئاتر پویا در شیراز است، ادامه می دهد: جشنواره استانی بر اساس اصل اولیه باید میزبان منتخبان اجرای عمومی سال گذشته و شش ماهه نخست امسال باشد اما ماراتونی نفس گیر شده تا کاری به جشنواره برسد. با حذف جشنواره منطقه ای و ارسال فیلم برگزیدگان عملا تنها فرصت تئاتر شهرستان ها برای کسب و تبادل تجربه هم از دست رفته و گویا همه امکانات و توجه و بودجه برای تهران و جشنواره فجر در نظر گرفته شده است. امیدوارم حداقل خود ما تئاتری ها این فرصت را نسوزانیم و در همین جشنواره فشرده که عملا باید با ۲۰ نمایش و یک هفته برگزار می شد. طی هم سه روز به یاد بیاوریم چرا تئاتر کار می کنیم و هدف از تئاتر چیست ؟ شاید جواب سؤال کمی دغدغه به هر قیمتی حضور داشتن و .به هر قیمتی دیده شدن را کم رنگ کند.
در این دوره از جشنواره تئاتر استان فارس نمایش «کندو» با بازی درخشان شیما پورسهم الدین مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.
کاش تئاتر از اولویت ها بود/جشنواره ها محلی برای تبادل نظر، رقابت، رشد و پیشرفت
مسعود احمدی کارگردان نمایش «کندو» عنوان می کند: کاش جامعه ما هم مانند دیگر جوامع روشن فکری بود که دیدن نمایش جزء اولویت ها بود و برای دیدنش باید هزینه هنگفت کرد تا قدرش را بیشتر بدانیم. هنری که آنقدر زنده است که چه به عنوان بازیگر و چه به عنوان تماشگر می شود تحت تأثیر قرار گرفتن تک تک سلول های حسی درونمان را حس کرد.
او اظهار می کند: امروزه حداقل در شهر خودمان تئاتر شبیه کودکی شده است که در یک دستش شیشه پاک کن و در دست دیگرش دستمالی قرار دارد که فقط لحظه ای کوتاه با او برخورد می کنیم؛ به اندازه زمان چراغ قرمز در یک چهار راه؛ آن هم گاهی اوقات و با دیدنش که به سمت ما می دود اخم می کنیم، نهیب می دیم و تشر می زنیم که «هِی بچه! من تازه شیشه رو شستم... دستتو بهش نزن که کثیفتر می شه.» این تئاتر شهر ماست که با قیافه معصوم برمی گردد ، نگاهمان می کند و می رود.
هادی امامی مقدم کارگردان ««نارکولپسی» که از مرودشت در روز دوم جشنواره نگاه ها را بر انگیخت و تا پایان اجرا همچنان نگاه بازیگر بانوی اثر تلخ و گزنده بود، با این باور که جشنواره ها محلی برای تبادل نظر، رقابت، رشد و پیشرفت است، ابراز امیدواری می کند: اختتامیه جشنواره امسال نیز همچون دیگر مراحل این جشنواره که الحق یکی از بی حاشیه ترین جشنواره ها تا به اینجا بوده، بی حاشیه باشد و گروه هایی به مرحله بعد راه یابند که بتوانند از حق واقعی تئاتر استان فارس دفاع کنند و در مرحله منطقه ای و کشوری حرفی برای گفتن و ارائه داشته باشند.
او در عین حال، تاکید می کند: متاسفانه شاهد بودیم که در سال های گذشته جایگاه تئاتر فارس در کشور در مقام و رتبه اصلی نبود و یا کم بود.
نظر شما