سيدعليرضا حسيني، تهيه كننده اين مجموعه مستند، در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص ادامه توليد اين اثر گفت: "اين مستند قصد دارد با بررسي فناوري كهن كشورهاي اسلامي نقش و اهميت دين اسلام را در ايجاد فنون نوين مورد بررسي قرار دهد."
وي يادآور شد: "اين مجموعه مستند در دو بخش داخل و خارج كشور تصويربرداري مي شود و تاكنون گروه توليد به كشورهاي تركيه، فرانسه، اتريش و اسپانيا سفر كرده است. چون ميراث اسلامي در آندلس به شكل گسترده وجود دارد و به خوبي مي توان نشانه هاي حضور و تاثير تمدن اسلامي را در اين كشور مشاهده كرد. به تازگي تصويربرداري در كشورهاي خارجي به اتمام رسيده و اكنون براي ضبط تصاوير داخل كشور برنامه ريزي مي كنيم."
حسيني در خصوص زمان و ساير محل هاي تصويربرداري مستند "تاريخچه علوم و فنون كشورهاي اسلامي" توضيح داد: "تاكنون 60 درصد مرحله توليد به انجام رسيده و بر اساس برنامه تا حدود آذرماه كارهاي توليد و فني آن به پايان مي رسد. مرحله ضبط تصاوير داخل كشور در شهرهاي يزد، اصفهان و جزيره قشم انجام مي شود. قشم از آن جهت مورد توجه اين مجموعه قرار دارد كه شيوه آبياري و سدسازي و ساخت ابنيه و صنعت كشتي سازي در اين جزيره اطلاعات خوبي از فناوري گذشته را نشان مي دهد."
مجموعه مستند "تاريخچه علوم و فنون در كشورهاي اسلامي" بخشي از تاريخ تمدن و فعاليت هاي علمي و استفاده از فناوري هاي پيشرفته حاصل از تمدن اسلامي را به تصوير درمي آورد كه برخي از آنها پس از قرن ها ناشناخته مانده است. ناصر زعفرانچي نويسنده و محقق، وحيد فيروز مدير تصويربرداري، محمدرضا حسيني صدابردار و محسن ناجي ناظر كيفي اين مستند هستند كه در 15 قسمت 30 دقيقه اي به سفارش اداره كل پژوهش هاي معاونت سيما توليد مي شود.
فيلمبرداري مجموعه مستند "تاريخچه علوم و فنون كشورهاي اسلامي" با مضمون فناوري در كشورهاي داراي فرهنگ و تمدن اسلامي در شهر يزد ادامه پيدا ميكند.
کد خبر 378075
نظر شما