به گزارش خبرگزاری مهر، علی اکبر شکارچی پیشکسوت موسیقی در این نشست که امروز ۶ مهر ماه برگزار شد با اشاره به گذشته موسیقی لرستان در مفرغ های کشف شده بیان کرد: یکی از سرپرچم های کشف شده نمایانگر دایره ای با چهار رقصنده است، دایره نشان از اتحاد برای دوری از آسیب و تکان دادن دستمال ها نشان دهنده همبستگی، استقلال و پایکوبی نیز نشان از عِرق و ستایش سرزمین مادری مردم سرزمین لرستان است. آنچه در کتاب های موسیقی ایران ثبت شده بیشتر تاریخ موسیقی شهری است که بخش عظیمی از آن به موسیقی لرستان می رسد.
وی با اشاره به اینکه ریشه موسیقی محلی موسیقی تک نوازی است، توضیح داد: آموزش موسیقی در قدیم عمدتا سینه به سینه و کمی بعد از طریق «نُت» انجام می شد. این در حالی است که در حوزه تک نوازی کمانچه وسرنانوازی استادانی چون علیرضا حسین خانی، سوزی ژیلا، مومه جوزیپور، همت علی سالم، پیرولی کریمی، قوچعلی راج، شاه میرزامرادی تلاش های زیادی انجام دادند که هر کدام می توانند منابع ارزشمندی برای آموزش باشند.
شکارچی با بررسی اجمالی گونه های مختلف موسیقی منطقه لرستان بیان کرد: آمیختگی زبان لری و لکی باعث خلق موسیقی نابی شده است که مردم آن را فهمیده و دوستش دارند ضمن اینکه پیوستگی نسل جوان با موسیقی لری با رعایت تکنیکهای فنی موسیقایی و ادبیات لری نویدبخش آیندهای روشن برای موسیقی سرزمین لرستان است که امیدوارم چنین روندی ادامه دار باشد.
سید فرید قاسمی پژوهشگر موسیقی نیز بعد از صحبت های شکارچی ضمن تقدیر از هنرمندان پیشگام موسیقی لرستان توضیح داد: بنده در رابطه با استاد شکارچی به این مطلب بسنده میکنم که سالها پیش در فصلنامه «شقایق» که با استاد شکارچی همکاری داشتم او را هنرمندی سرشار از شوق به زیستن شناختم. البته که هنرمندانی چون فرج علیپور نیز شادیبخش جهان پر از اندوه ما بوده است کما اینکه برای سالها تلاش علی پور باید از کلیدواژه نبوغ در ترکیب و تلفیق یاد کرد.
وی با معرفی برخی از هنرمندان صاحب نام موسیقی لرستان گفت: استاد پیرولی، حسین خانی، امیرقلی، امامقلی پیشوا، همت علی سالم، رضا سقایی، فریدون شهبازیان، درویش رضا منظمی، ایرج رحمان پور، محمد میرزاوند، داریوش نظری با استاد شکارچی و استاد علی پور افرادی هستند که هر یک به سهم خود نقش ارزنده از پاسداشت موسیقی منطقه لرستان انجام دادند و من دوست داشتم در این برنامه از آنها نام ببرم.
اجرای چند قطعه موسیقایی با هنرمندی اشکان مرادی و بابک پیمانی با اجرای دونوازی کمانچه و تمبک، مجید عموزاده با تکنوازی بلوئور و همایون پشتدار با تکنوازی کمانچه و آواز و و تجلیل از علی اکبر شکارچی و فرج علی پور از بخش های دیگر این برنامه بود.
نظر شما