به گزارش خبرنگار فناوري مهر، دكتر "حميد گورابي" امروز در نشست خبري هفتمين كنگره بين المللي پژوهش هاي پزشكي توليد مثل و بيولوژي سلول هاي بنيادي "رويان" افزود: مقاله برنده اول طرح اين دوره از جشنواره در مجله معتبري به چاپ رسيده كه داراي ضريب نفوذ بالاي 10 بوده است.
وي افزود: براي انتخاب طرح هاي برتر جشنواره 128 داور ايراني و خارجي استفاده شده كه بر اساس تشخيص و ارزيابي از سوي داوران 5 طرح به عنوان برگزيده انتخاب شده اند.
"گورابي" خاطرنشان كرد: بيشترين طرح هاي تحقيقاتي از كشورهاي هند با 20 طرح، ايتاليا با 18 طرح، ژاپن با 15 طرح، آمريكا با 15 طرح و انگلستان با 14 طرح در اين دوره از جشنواره شركت كرده اند.
وي ياد آور شد: نفر اول پروفسور James A. Adjaya از كشور آلمان با طرحي با عنوان "شيوه بررسي كامل ژنوم براي شناسايي ژن ها در مقياس گسترده و آناليز بيان آنها در جنين هاي پيش از لانه گزيني پستانداران" به عنوان برگزيده معرفي شده است.
پروفسور آجايا در اين طرح بيان كرده است، در روش هاي كمك باروري، ما درصدد كاهش يا حذف ناهنجاري هاي رشد، بيماري ها و يا ناباروري هستيم و در اين جهت فهم مباني ملكولي كنترل نسخه برداري ضمن تكامل قبل از لانه گزيني از اهميت زيادي برخوردار است. اين مقاله شيوه هاي مختلفي را شرح مي دهد كه به كمك آنها جنين شناسي كلاسيك را به بيولوژي مولكولي، غربالگري ژنوم با كيفيت بالا و بيولوژي دستگاه هاي حياتي پيونده داده و پاسخ مناسبي براي سئوالات مربوط به تكوين اوليه در پستانداران ارائه مي دهد.
همچنين پروفسور آجايا در طرح ديگري با عنوان "تمايز اوليه در بلاستوسيست انساني: مقايسه مولكولي توده سلولي داخلي و سلول هاي تروفواكتودرم" در جشنواره شركت كرده كه در آن طرح حوادث تمايزي اوليه در طول مراحل تكامليي بلاستوسيست انساني مورد بررسي قرار گرفت. براي اين منظور، اولين گنجينه اطلاعاتي mRNA از توده سلولي داخلي (ICM) و تروفواكتودرم (TE) جدا شده و از طريق تكنيك macroarray با ماركرهاي رونويسي ديگر مقايسه شد. نتايج مطالعه سبب افزايش دانسته ه در مورد تمايز توده سلولي انساني و اشتقاق سلول هاي بنيادي جنيني و سلول هاي بنيادي تروفوبلاستيك از اين توده داخلي سلولي شد.
رئيس پژوهشكده رويان در خصوص نفر دوم برگزيده اين جشنواره گفت: پروفسور Tian - hua Huang از چين طرحي با عنوان "تشخيص و بيان ژن X ويروس هپاتيت B در جنين يك و دو سلولي از تخمك همستر طلايي بارور شده با اسپرم انساني حاوي DNA ويروس هپاتيت B در محيط آزمايشگاه" ارائه كرده است.
در اين مطالعه تخمك Hamster طلايي بوسيله اسپرم انساني حاوي DNA ويروس هپاتيت به روش IVF بارور شد و در نهايت با استفاده از روش RT-PCR مشخص شد كه اسپرم انسان مي تواند به عنوان ناقل هپاتيت B به نسل بعدي عمل كند.
وي خاطرنشان كرد: در بررسي توسط داوران سه نفر به عنوان طرح سوم برگزيده شده اند. پروفسور Adrian Richard Eley از انگلستان با طرح "القاي مرگ برنامه ريزي شده سلولي در اسپرم انساني از طريق انكوباسيون با كلاميديا تراكوماتيس" شركت كرده است. وي در اين طرح عنوان كرده كه تا به حال تصور مي شد كه مرگ برنامه ريزي شده سلولي يا آپوپتوزيس در سلول هاي فرد آلوده شده با كلاميديا تراكوماتيس رخ نمي دهد. با اين حال محققان در اين مطالعه از 3 روش متفاوت به اين نتيجه رسيدند كه آلودگي اسپرم انساني با كلاميديا مي تواند به طور مستقيم منجر به مرگ برنامه ريزي شده زودرس در اسپرم شود.
رئيس جشنواره بين المللي تحقيقاتي رويان ادامه داد: پروفسور Lone Schmidt از كشور دانمارك به عنوان ديگر طرح سوم برگزيده شده كه در طرح قانون تأثير ناباروري بر تحكيم رابطه ازدواج را بررسي كرده است.
وي اضافه كرد: پروفسور Louis Ch Ajonuma از هنگ كنگ نيز فرد برگزيده در طرح سوم است كه "مكانيسم سلولي و مولكولي تشكيل غير طبيعي مايع در دستگاه توليد مثل زنان : نقش كليدي تنظيم كننده هدايت غشايي سيستيك فيبروزيس (CFTR)" را بررسي كرده است.
اين بررسي نشان داد: عامل تنظيم كننده هدايت غشايي سيستيك فيبروزيس (CFTR) نقش كليدي در ايجاد و تشكيل غيرطبيعي مايع در دستگاه توليد مثل زنان ايفا مي كند. نتايج اين تحقيقات مي تواند به منظور بهينه سازي روش هاي درماني در بيماران نابارور مبتلا به هيدروسالپنكس و بهبود نتايج سيكل هاي IVF بكار رود.
رئيس پژوهشكده رويان خاطرنشان كرد: در اين جشنواره همچنين از 3 شركت كننده ايراني به عنوان طرح هاي برگزيده داخلي تقدير شد. دكتر "محمد باغبان اسلامي نژاد" با طرح سيستم هاي كشت قطبي و تأثير آنها بر تكوين جنين، دكتر منصوره موحديي" با طرح راهكارهاي جديد ارزيابي موفقيت و بالابردن تأثير پيوند Stem Cell در موش هاي مذكر و دكتر "اشرف آل ياسين" با طرح مقايسه بين انتقال يكطرفه و دو طرفه تخمك هاي تزريق شده به لوله هاي فالوپ : يك كارآزمايي باليني تصادفي آينده نگر" در اين دوره از جشنواره برگزيده شده اند.
وي افزود: داوران از 23 كشور جهان در اين دوره به داوري طرح ها پرداختند و در گروه هاي شش گانه و براساس تخصص داوران عمل شده است.
نظر شما