به گزارش خبرگزاری مهر، متن زیر یادداشتی از حجت الاسلام داوود مهدوی زادگان در مورد برکات جنگ تحمیلی است که از نظر می گذرد؛
هنوز چند ماهی از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ نگذشته بود که بدخواهان نظام اسلامی و عافیت طلبانی که از دست دادن سرزمین شان کوچک ترین اهمیتی برای آنان نداشت، به همراه برخی عالمان غافل از پلشتی های عالَم سیاست، دفاع مقدس را به زیر سوال بردند. این حرکت ناجوانمردانه ترین عملی بود که از ناحیه عدّه ای نا اهل و بی خرد سر می زد. امام خمینی ره روشنگری را لازم دانست و دست بکار نوشتن پیامی شد که حوزه های علمیه و روحانیت را مورد خطاب قرار دادند. این پیام همان زمان (۳ اسفند ۶۷) به «منشور روحانیت» معروف شد.
خواندن این منشور بر هر تحلیل گر تاریخ انقلاب واجب است. زیرا امام خمینی ره در این پیام مسایل نظری و عملی مهمی را با طلاب و روحانیت در میان گذاشته است. این که ایشان روحانیت را مورد خطاب قرار دادند، مهم است. امام راحل روحانیت را در برپایی نهضت های دینی پیشکسوت می دانستند: «در هر نهضت و انقلاب الهی و مردمی، علمای اسلام اولین کسانی بودهاند که بر تارک جبینشان خون و شهادت نقش بسته است. کدام انقلاب مردمی- اسلامی را سراغ کنیم که در آن حوزه و روحانیت پیش کسوت شهادت نبودهاند و بر بالایدار نرفتهاند و اجساد مطهرشان بر سنگ فرش های حوادث خونین به شهادت نایستاده است؟». با وصف این، امام خمینی ره این هشدار را می داد که عده روحانی نما در صدد فاصله گرفتن حوزه علمیه از نهضت الهی شود.
لذا از علما و طلاب می خواستند مواظب این افراد معلوم الحال باشند و عموم طلاب را به وحدت دعوت کردند: «امروز عدهای با ژست تقدس مآبی چنان تیشه به ریشه دین و انقلاب و نظام میزنند که گویی وظیفهای غیر از این ندارند. خطر تحجرگرایان و مقدس نمایان احمق در حوزههای علمیه کم نیست.
طلاب عزیز لحظه ای از فکر این مارهای خوش خط و خال کوتاهی نکنند، اینها مروّج اسلام امریکایی اند و دشمن رسول اللَّه. آیا در مقابل این افعیها نباید اتحاد طلاب عزیز حفظ شود؟»
امام در پیامشان با طلاب مساله دفاع مقدس را در میان گذاشت. ایشان پذیرش قطعنامه ۵۹۸ را به معنای شکست نمی دانست. مگر آن که دفاع از مرز و بوم را شکست معرفی کنیم.دشمن حتی یک وجب از خاک کشورمان را نتوانست تصاحب کند.
علاوه بر این به عقیده امام خمینی ره ما به تکلیف عمل کردیم و عمل به تکلیف، معنایی غیر از پیروزی ندارد: «ملت ما تا آن روز که احساس کرد که توان و تکلیف جنگ دارد به وظیفه خود عمل نمود. و خوشا به حال آنان که تا لحظه آخر هم تردید ننمودند، آن ساعتی هم که مصلحت بقای انقلاب را در قبول قطعنامه دید و گردن نهاد، باز به وظیفه خود عمل کرده است، آیا از اینکه به وظیفه خود عمل کرده است نگران باشد؟». به عقیده ایشان اگر اسباب کافی موجود بود قطعاً به پیروزی های شگرف تری دست می یافتیم: «البته اگر همه علل و اسباب را در اختیار داشتیم در جنگ به اهداف بلندتر و بالاتری مینگریستیم و میرسیدیم ولی این بدان معنا نیست که در هدف اساسی خود که همان دفع تجاوز و اثبات صلابت اسلام بود مغلوب خصم شدهایم».
به همین دلیل امام خمینی ره برخی از روحانیان را سرزنش می کند که با ارایه تحلیل های غلط موجب نا امیدی و برهم خوردن یکپارچگی امت حزب الله می شوند: «نباید برای رضایت چند لیبرال خود فروخته در اظهار نظرها و ابراز عقیدهها به گونهای غلط عمل کنیم که حزب اللَّه عزیز احساس کند جمهوری اسلامی دارد از مواضع اصولیاش عدول میکند». ایشان بویژه از خانواده شهدا و جانبازان به خاطر چنین تحلیل های غلط، عذر خواهی می کند: «من در اینجا از مادران و پدران و خواهران و برادران و همسران و فرزندان شهدا و جانبازان به خاطر تحلیلهای غلط این روزها رسماً معذرت می خواهم و از خداوند میخواهم مرا در کنار شهدای جنگ تحمیلی بپذیرد. ما در جنگ برای یک لحظه هم نادم و پشیمان از عملکرد خود نیستیم».
امام خمینی ره دفاع مقدس را برکت الهی می خواند و در پیام خود برخی از برکات دفاع مقدس را بر می شمارد. بررسی این فهرست مجال فراخی می طلبد ولی ذکر آن خالی از لطف نیست:
• ما انقلابمان را در جنگ به جهان صادر نموده ایم.
• ما مظلومیت خویش و ستم متجاوزان را در جنگ ثابت نمودهایم.
• ما در جنگ، پرده از چهره تزویر جهانخواران کنار زدیم.
• ما در جنگ، دوستان و دشمنانمان را شناختهایم.
• ما در جنگ به این نتیجه رسیدهایم که باید روی پای خودمان بایستیم.
• ما در جنگ ابهت دو ابرقدرت شرق و غرب را شکستیم.
• ما در جنگ ریشههای انقلاب پر بار اسلامیمان را محکم کردیم.
• ما در جنگ حس برادری و وطن دوستی را در نهاد یکایک مردمان بارور کردیم.
• ما در جنگ به مردم جهان و خصوصاً مردم منطقه نشان دادیم که علیه تمامی قدرتها و ابرقدرتها سالیان سال میتوان مبارزه کرد.
• جنگ ما کمک به افغانستان را به دنبال داشت.
• جنگ ما فتح فلسطین را به دنبال خواهد داشت.
• جنگ ما موجب شد که تمامی سردمداران نظامهای فاسد در مقابل اسلام احساس ذلت کنند.
• تنها در جنگ بود که صنایع نظامی ما از رشد آنچنانی برخوردار شد.
• و از همه اینها مهمتر استمرار روح اسلام انقلابی در پرتو جنگ تحقق یافت.
منبع: صحیفه امام،۹۴ ج۲۱، ص: ۲۷۳تا ۲
نظر شما