به گزارش خبرنگار مهر، بهزاد ستاری ظهر پنجشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی ناشنوایان تصریح کرد: نرخ بروز ناشنوایی در هر ۲۵۰ تولد یک اختلال و نقص است و بر اساس تحقیقات صورت گرفته در هر هزار نفر هفت نفر دچار اختلال میشوند.
وی آمار ناشنوایی در استان اردبیل را بر اساس فرمول ذکر شده، ۹ هزار نفر برشمرد و گفت: در مقایسه با مردان ناشنوایی در بین بانوان استان بیشتر و حدود هشت نفر در هر هزار تولد است.
مدیرکل بهزیستی استان بیشترین شیوع شنوایی را به دلیل کهولت سن در افراد بالای ۶۵ سال دانست و تأکید کرد: مطالعات نشان میدهد به غیر از کهولت سن، ۵۰ درصد از دلایل ناشنوایی به اختلالات ژنتیکی بازمیگردد.
ستاری متذکر شد: بر اساس تحقیقات صورت گرفته در کودکان زیر ۱۴ سال استان حدود دو دهم درصد از جمعیت کودکان در بازه سنی زیر ۱۴ سال نیز از مشکلات کمشنوایی و ناشنوایی رنج میبرند.
وی ضرورت جلوگیری و درمان این اختلال را تشخیص زودهنگام دانست و افزود: در واقع در اغلب مواقع با تشخیص به موقع می توان با کمک سمعک و کاشت حلزون نسبت به رفع مشکل اقدام کرد.
مدیرکل بهزیستی استان با تأکید به اینکه ترمیم مهارتهای گفتاری نیز تا چهارسالگی مقدور است، ادامه داد: بهترین بازه زمانی غربالگری ناشنوایی تا سهماهگی است و در موارد متعددی تجربه شده که بعد از سه یا چهارسالگی درمان امکانپذیر نبوده است.
ستاری با بیان اینکه هم اینک بهزیستی ۸۷ درصد از جامعه هدف را تحت پوشش طرحهای غربالگری دارد، تصریح کرد: بعد از تشخیص اختلال لازم است خانوادهها به بهزیستی مراجعه کرده و نسبت به درمان اقدام کنند.
وی با بیان اینکه بهزیستی حتی در تأمین هزینه کاشت حلزون بیمار را حمایت میکند، اضافه کرد: از هزینه ۳۰۰ میلیون ریالی ۲۸۰ میلیون ریال توسط بهزیستی تأمین میشود.
به گفته مدیرکل بهزیستی استان بهزیستی برای ارائه خدمات تخصصی مرکز خدمات گفتاری و شنیداری را دایر کرده تا مورد استفاده کودکان ناشنوا و کمشنوا قرار گیرد.
ستاری به انجام ۹۷ مورد کاشت حلزون در سه سال اشاره کرد و افزود: همراهی خانوادهها رکن اصلی درمان کمشنوایی و ناشنوایی است.
نظر شما