۸ مهر ۱۳۹۵، ۱۶:۲۵

نماینده اسفراین؛

صنایع بزرگ از لیست واگذاری به بخش خصوصی حذف شوند

صنایع بزرگ از لیست واگذاری به بخش خصوصی حذف شوند

بجنورد- نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی گفت: صنایع بزرگی که در لیست واگذاری به بخش خصوصی قرار دارند حذف شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، هادی قوامی ظهر پنج‌شنبه در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان شمالی در باره واگذاری صنایع مجتمع فولاد اسفراین، لوله گستر اسفراین و آلومینای جاجرم به بخش خصوصی اظهار کرد: این‌ها جزو صنایع مهم استان هستند که اگر به تعطیلی بیانجامد، زمینه را برای حضور چینی‌ها فراهم خواهد کرد.

قوامی با تأکید بر اینکه مخالف واگذاری این صنایع به بخش خصوصی هستیم، بیان داشت: با واگذاری صنایع بزرگ که نقش استراتژیک دارند، سرنوشت نامعلومی در انتظار آن‌هاست، بنابراین در این مقطع و بدون تکمیل سرمایه‌گذاری، واگذاری این صنایع نباید انجام شود.

وی خواستار خارج کردن این سه صنعت بزرگ خراسان شمال از لیست واگذاری شد و افزود: باید طرح‌های تکمیلی صنایع بزرگ به نتیجه برسد و سپس در خصوص واگذاری آن‌که موضوع مهمی است تصمیم‌گیری شود چراکه تعطیلی این صنایع وضعیت را وخیم خواهد کرد.

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ۲۶ پروژه‌ای که در بخش زیرساخت‌ها در سفر ریاست جمهوری به استان به تصویب رسید، اظهار کرد: یکی از این پروژه‌ها راه‌آهن جوین-اسفراین- بجنورد است که دولت از محل صندوق توسعه ملی برای عملیاتی شدن آن ۳۰۰ میلیارد دلار در نظر گرفت.

قوامی افزود: این پروژه که از زیرساخت‌های اساسی خراسان شمالی محسوب می‌شود، در صورت اجرایی شدن، شادابی و نشاط استان را افزایش می‌دهد اما متأسفانه به دلیل بوروکراسی هنوز محقق نشده و کام مردم تلخ شده است.

وی همچنین با استناد به آمار سپرده‌های بانک‌ها، عنوان کرد: ۶۲.۵ درصد نقدینگی در استان تهران است، گفت: در شاخص تولید ناخالص ملی در بین استان‌های کشور، رتبه ۳۰ راداریم که باید در این خصوص برای استان‌های کم برخوردار تصمیمات جدی گرفته شود.

وی منابع بانک‌های خراسان شمالی را دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان و مصارف آن‌ها را بالای سه هزار میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: بانک‌ها قدرت ارائه تسهیلات در استان را ندارند و به همین دلیل مصوبات سفر رهبری روی زمین‌مانده است.

ابلاغ‌های رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی محقق نشده است

نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به ابلاغ رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی، گفت: به‌طور خلاصه، اقتصاد مقاومتی مورد تأکید رهبری یعنی پای‌کار آمدن مردم، افزایش صادرات، کاهش واردات و حمایت از تولید که به جرأت می‌توان گفت این امر انجام‌نشده است.

عبدالرضا عزیزی با تأکید بر اینکه در اقتصاد مقاومتی نباید شعار دهیم و باید وارد مرحله اقدام و عمل شویم، اظهار داشت: در این خصوص باید موانع شناسایی شود تا اگر لازم است مجلس قوانین مزاحم را حذف یا برخی قوانین را احیا و یا اگر نیاز به قانون جدیدی است، آن را تصویب کند.

وی با انتقاد از عملکرد بانک‌ها در تعیین نرخ سود بانکی، گفت: بانکداری اسلامی در برخی کشورهایی که اعتقادی به دین ندارند، بهتر از ایران اجرا می‌شود.

این مسئول با اشاره به سود بالای بانک‌ها در پرداخت وام به واحدهای تولیدی، عنوان کرد: نبود حمایت از این واحدهای تولیدی سبب تعطیلی آن‌ها شده است.

عزیزی بابیان اینکه بدهی دولت، تقصیر تولیدکننده نیست، افزود: در شرایط رکود، تولیدکنندگان با مشکل مواجه هستند و احتیاج به احیای فوری دارند که از سوی دولت با پرداخت وام‌های کم‌بهره و سوبسید باید حمایت شوند.

وی با اشاره به کلنگ زنی راه‌آهن بجنورد- شیروان- اسفراین- نقاب از سوی وزیر راه و شهرسازی، اظهار داشت: مسئولان باید برای خود ارزش قائل باشند و به‌گونه‌ای نباشد که وقتی کلنگ احداث را می‌زنند بروند و پشت سرشان را هم نگاه نکنند.

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان شمالی با حضور علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کشور برگزار شد.

کد خبر 3782601

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha