به گزارش خبرگزاري مهر، "منصور ولي" تشخيص خودكار يا بازشناسي گفتار را از مسائل مطرح در علوم رايانه و مهندسي پزشكي ذكر كرد و گفت: در اين پژوهش براي كاربردي تر كردن تحقيقات انجام شده در اين زمينه و تشخيص كلمات شنيداري در خطوط تلفن، اين كلمات با نمونه هاي ضبط شده با ميكروفون تلفيق شد.
وي افزود: در اين طرح به كمك شبكه عصبي كلمات تلفني كه پهناي باند كم و كيفيت پايين دارند دريافت و در مقايسته آن ها با كلماتي كه پيش از آن توسط ميكروفون و با كيفيت بالا ضبط شده بود، عمل بازشناسي انجام شد.
اين دانش آموخته دانشگاه اميركبير ادامه داد: 200 فرد شركت كننده در اين پژوهش دو جمله را يك بار با تلفن و يك بار با ميكروفون ادا كردند كه شبكه عصبي طراحي شده در اين پژوهش با موفقيت قابل توجهي بازشناسي را انجام داد.
مجري طرح ميزان بهبود كيفيت تشخيص روش خود را در مقايسه با نمونه هاي گزارش شده حدود پنج درصد ذكر كرد و گفت: حجم كم و كيفيت پايين صدا در تلفن مانع از گسترش كاربرد سامانه هاي بازشناسي در صنعت و خدمات بوده است.
وي افزود: اين كار به شركت هاي ارائه خدمات خودكار تلفني كمك مي كند تا خدماتي مانند فروش بليط و درخواست اطلاعات مختلف را با كمك گفتار عرضه كنند.
منصور ولي تاكيد كرد: اين پژوهش ها هدف نهايي خود را در ترجمه همزمان دنبال مي كند به گونه اي كه يك سامانه بتواند با تشخيص جملات يك طرفه، آن را به زبان ديگر ترجمه و به طرف متقابل برساند.
نظر شما