خبرگزاری مهر، گروه استان ها: هفتمین جشنواره تخصصی بازیگری «از ایده تا بداهه» گیلان در حالی شامگاه پنج شنبه به کار خود پایان داد که نشان داد با تکیه بر ظرفیت های موجود و تجارب سال های گذشته می تواند به جشنواره ای منطقه ای و ملی تبدیل شود.
این جشنواره که در هفتمین سال برگزاری با استقبال چشمگیر هنرمندان استانی روبرو شد، با حضور جمعی از فعالان و هنرجویان و تقدیر از برگزیدگان خود در بخش استعدادهای جوان و فعالان تأتر به کار خود پایان داد و مسئولان برگزاری این جشنواره نوید روزهای خوش برای «از ایده تا بداهه» را دادند.
مخاطب؛ عامل حیات بازیگر
در این مراسم مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری صمیمیت و دوستی را بزرگترین دستاورد جشنواره هایی از این دست دانست و گفت: بازیگری حرفه ای سخت و پیچیده است و به دلیل ارتباط نزدیکی که با مردم دارد، نوعی عرفان را در خود مستتر کرده است.
کوروش زارعی خاطرنشان کرد: حیات هنری یک بازیگر متأثر از مخاطبان خود بوده و از این رو بازیگری می تواند حیات هنری خود را به بهترین شکل ادامه دهد که در ارتباط نزدیک و مثبت با مخاطبان خود باشد.
وی آفت بازیگری را نقش بازی کردن در برابر مردم دانست و تأکید کرد: بازیگری هیچ گاه نباید به اداهای مصنوعی تبدیل شود و به عبارتی بازیگر برای مخاطبان خود نقش بازی کند بلکه باید با تکیه بر اخلاق فعالیت کرده و از این طریق به دلها نفوذ کند.
مدیرمرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در ادامه سخنان خود به ظرفیت های زیاد گیلان در حوزه بازیگری اشاره کرد و گفت: حضور فعالان تأتر و استعدادهای جوان در کنار یکدیگر و همدلی و صمیمیتی که بین آنها به وجود آمده بهترین فرصت برای ارتقای تأتر گیلان بوده و امید می رود با برگزاری منطقه ای و ملی این جشنواره در سال های آینده، این ظرفیت بی نظیر به حرکتی پیش برنده تر تبدیل شود.
بازیگر تجلی گاه خلاقیت و ذهنیت یک گروه نمایشی
در ادامه این مراسم استاد مطرح بازیگری در کشور و یکی از داوران هفتمین دوره از جشنواره تخصصی بازیگری «از ایده تا بداهه» نیز برگزاری این جشنواره را فرصتی مغتنم برای پیوند بیشتر و بهتر در خانواده تأتر گیلان دانست و اظهار کرد: نزدیکی و صمیمیتی که در این جشنواره شکل گرفته است، وسیله ای برای دفاع از هنر است.
قطب الدین صادقی افزود: جشنواره «از ایده تا بداهه» نشان داد که استعدادهای زیادی در گیلان نهفته است ولی به رغم وجود این استعدادها، حضور گیلانی ها در عرصه های رقابتی خیلی کمرنگ است.
وی با اشاره به سابقه فرهنگی شهر رشت گفت: رشت یکی از دروازه های اروپا بوده و دارای سابقه فرهنگی درخشان و ذخایر غنی فرهنگی و نمایشی است که این امر، هرگونه کم کاری از سوی هنرمندان و مسئولان را غیر قابل پذیرش می کند.
این کارگردان تأتر تأکید کرد: مسئولان و هنرمندان باید ادامه دهنده فرهنگ بزرگ گیلان باشند.
صادقی در ادامه، جشنواره «از ایده تا بداهه» را محلی برای بروز استعدادها در حوزه بازیگری دانست و تصریح کرد: تعریفی که برای این جشنواره انتخاب شده کاملا به جا و مناسب است و این تعریف، عملکردی کاربردی به آن داده است.
وی بازیگر را تجلی گاه تمام خلاقیت و ذهنیت یک گروه نمایشی دانست و گفت: ایده همه عوامل در بازی بازیگر متجلی می شود و در نهایت بازیگر است که همه توانایی های هنری را متبلور می کند.
داور هفتمین دوره از جشنواره تخصصی بازیگری «از ایده تا بداهه» از بداهه سازی به عنوان یکی از روش های بسیار مترقی جهان نام برد و خاطرنشان کرد: بسیاری از کارهای بزرگ هنری امروز بر اساس شیوه خلاقانه بداهه سازی شکل می گیرد و این موضوع اهمیت تعریف جشنواره «از ایده تا بداهه» را بیش از پیش مشخص می کند.
صادقی افزود: اگر بتوان دستاوردهای این جشنواره را به فضای بیرون و زندگی هنری بازیگران تسری داد و اعمال کرد، توفیقات خوبی در حوزه بازیگری گیلان حاصل می شود.
وی از فعالان تأتر استان درخواست کرد که در خور سابقه و شأن خود فعالیت کرده و دوش به دوش استعدادهای جوان، نسبت به ساخت هویت و فرهنگ غنی و مشترک اقدام کنند.
منطقه ای شدن جشنواره «از ایده تا بداهه»
در ادامه مراسم مسئول واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری گیلان و دبیر جشنواره نیز با اشاره به استقبال چشمگیر هنرمندان گیلان از هفتمین دوره جشنواره «از ایده تا بداهه» گفت: این جشنواره فرصتی است که از طریق آن اقدامات مثبتی برای کلیت تأتر گیلان انجام شود.
محمد پورجعفری به ثبت نام ۱۳۵ هنرمند در این دوره از جشنواره اشاره کرد و افزود: با استقبال خوبی که از جشنواره شده و بروز استعدادهای خوب در آن، ایده منطقه ای شدن این جشنواره مطرح شده است.
در این مراسم بر اساس رأی و نظر هیأت داوران، افراد زیر به عنوان نفرات برتر و برگزیده انتخاب شدند ...
در بخش فعالان تأتر ضمن تقدیر از اکبر محبوبی فر، مصطفی غلامی به عنوان رتبه برگزیده در این بخش اعلام شد.
در بخش استعدادهای جوان با توجه به تعدد شرکت کنندگان جوایز در دو بخش بانوان و آقایان اهدا شد که در بخش بانوان با تقدیر از الینا اسماعیلی، سیده ستاره موسوی ها و آیدا مرادی، رتبه اول تا سوم این بخش به هاله رستم دخت، سارا حبیب پناه و شقایق حسنی پور تعلق گرفت.
همچنین در بخش آقایان نیز ضمن تقدیر از فرنام امیدی، سارنگ ثابت و سبحان صفری، جوایز اول تا سوم این جشنواره به کسری عقلی مقدم، پوریا پرتو و اشکان بخشنده اهدا شد.
نظر شما