۱۰ مهر ۱۳۹۵، ۰:۴۷

استاندار کرمانشاه:

طرف عراقی شرایط را برای تردد زوار ایرانی از مرز سومار فراهم کند

طرف عراقی شرایط را برای تردد زوار ایرانی از مرز سومار فراهم کند

کرمانشاه- استاندار کرمانشاه گفت: انتظار داریم طرف عراقی هرچه سریع‌تر شرایط را برای تردد زوار ایرانی در آن سوی مرز سومار فراهم کند.

به گزارش خبرنگار مهر، اسدالله رازانی شامگاه جمعه در نشستی مشترک با استاندار دیالی عراق و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی که در استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به موقعیت سوق الجیشی استان‌های کرمانشاه و دیالی افق‌های بسیار روشن و بلند مدتی را می‌توان برای این دو استان ترسیم کرد.

رازانی به موضوع پروژه در حال اجرای راه آهن در استان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: با توجه به قول مساعد رئیس جمهور ایران، تا پایان امسال خط راه آهن در کرمانشاه به بهره برداری می‌رسد و پروژه کرمانشاه - خسروی نیز در حال احداث است.

وی با اشاره به دستور مقام معظم رهبری برای تکمیل هرچه زودتر پروژه راه آهن افزود: با توجه به بررسی‌هایی که انجام شده چنانچه راه آهن در عراق احداث شود خط آهن ما را به دریای مدیترانه وصل می‌کند همچنین از طریق خط آهن اردن به خلیج عدن متصل می‌شویم و ارتباط شرق و غرب عالم از این طریق فراهم می‌شود.

رازانی کرمانشاه را بزرگ‌ترین شهر در منطقه غرب دانست و گفت: در برنامه‌ریزی بلندمدت که دولت برای غرب کشور انجام داده کرمانشاه را به عنوان مرکز منطقه تعیین کرده تا به استان‌های همدان، لرستان، ایلام و کردستان نیز خدمات ارائه کند.

استاندار کرمانشاه افزود: در زمینه تجارت نیز به واسطه همسایگی ما با عراق، رئیس جمهور ایران از کرمانشاه باعنوان دروازه تجاری ایران به عراق یاد کرده است.

وی به کارخانجات بزرگ و پتروشیمی‌های فعال استان اشاره کرد و افزود: کرمانشاه بعد از بوشهر و خوزستان سومین استان کشور در تولیدات پتروشیمی است و در وزارت نفت نیز استان ما به عنوان قطب پتروشیمی معرفی شده است.

مرزهای سومار و خسروی نزدیک‌ترین راه به عتبات عالیات هستند

رازانی با بیان اینکه برنامه بازدید از پتروشیمی‌های استان برای هیئت اعزامی از استان دیالی عراق تدارک دیده شده، گفت: ۴ پتروشیمی در حال فعالیت و یک کارخانه بزرگ در حال احداث داریم همچنین یک پالایشگاه بزرگ داریم و یک پالایشگاه در حال احداث در کرمانشاه وجود دارد.

وی استان کرمانشاه را قطب کشاورزی اعلام کرد و گفت: متوسط بارندگی استان ۵۰۰ میلیمتر است و در سال گذشته نیز ۷۰۰ میلیمتر بارندگی داشتیم.

رازانی بیان کرد: استان کرمانشاه در مجموع ۲ و نیم درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده اما ۶ تا ۷ درصد اراضی زراعی کشور متعلق به استان ما است.

وی همچنین به قطبیت کرمانشاه در بخش‌های کشاورزی، تولیدات پتروشیمی، نفت و بحث گردشگری اشاره کرد و گفت: کرمانشاه به واسطه داشتن مرز سومار و خسروی بهترین محل برای تردد زوار به عراق است و نزدیک‌ترین محل به کربلا و نجف و کاظمین است.

رازانی خطاب به مقامات استان دیالی بیان کرد: اگر شما مشکل امنیت آن طرف مرز را برطرف کنید حداقل ۵۰ درصد زوار ایران به کربلا و نجف از استان‌های کرمانشاه و دیالی تردد خواهند کرد.

وی عنوان کرد: موضوعی که در دستور کار داریم فراهم کردن زیرساخت‌ها و شرایط برای تردد زوار اربعین از مرز سومار است و به دلیل کمبود زیرساخت‌ها امسال تنها از سه استان امکان عبور زوار ممکن می‌شود و بعد از اربعین نیز تا سال آینده برنامه‌ریزی خواهیم داشت .

تاکید بر ارتباطات گسترده با طرف عراقی

استاندار کرمانشاه بیان کرد: اگر مرزهای خسروی و سومار فعال شوند امکان حضور زوار از ۱۶ استان کشور برای شرکت در مراسم اربعین حسینی از طریق این دو مرز فراهم خواهد شد.

این مسئول بیان کرد: از طرق ارتباطات گسترده با عراق، سایر داد و ستد و بسترهای ما هم افزایش خواهد یافت.

وی گفت: موضوع ما در این جلسه مرز سومار است و انتظار داریم استاندار دیالی دستور دهد تا شرایط برای عبور زوار در آن سوی مرز سریع‌تر فراهم شود زیرا اگر امسال این مهم محقق نشود سال دیگر پیشرفتی نخواهیم داشت ضمن اینکه امسال به دلیل نبود زیرساخت‌ها کار سخت است.

رازانی افزود: وزارت کشور عراق موضع تردد زوار از مرز سومار برای اربعین امسال را پذیرفته و سهمیه که ما برای تردد از مرز سومارداریم ۵۰ هزا زائر است که این تعداد با ۲ هزار زائر مورد نظر استاندار دیالی تفاوت زیادی دارد.

رازانی خطاب به استاندار دیالی و هیئت همراه گفت: فردا از طریق وزارت کشور موضوع را پیگیری خواهیم کرد ضمن اینکه برنامه‌های متعدد بازدید در استان برای شما در نظر گرفتیم.

وی به موقعیت‌های استان در بخش‌های مختلف اشاره کرد و گفت: در استان کرمانشاه ۵ تا ۶ نوع دانشگاه داریم و دانشگاه مرکزی دولتی تحت عنوان دانشگاه رازی با ۱۲ تا ۱۳ هزار دانشجو و نیز حضور ۲۰۰ دانشجوی عراقی داریم.

اشتیاق زیادی برای برقراری پرواز با عراق داریم

وی افزود: اقدامات درمانی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام می‌شود همچنین دانشگاه صنعتی و تعدادی دانشگاه غیردولتی در استان داریم.

استاندار کرمانشاه اضافه کرد: ما اشتیاق زیادی در زمینه موضوع برقراری پرواز با عراق داریم.

وی به موضوع منطقه آزاد قصرشیرین نیز اشاره کرد و افزود: دولت موافقت خود را با ایجاد منطقه آزاد تجاری در قصرشیرین اعلام کرد و کمتر از ۲ ماه دیگر در مجلس تعیین تکلیف می‌شود و در صورت تحقق این مهم امکان سرمایه گذاری و ارتباطات تجاری گسترده در منطقه فراهم می‌شود.

رازانی از امضای تفاهم نامه با استان دیالی خبر داد و گفت: راهکارهای اجرای تفاهم نامه از امضای تفاهم نامه مهمتر است و استان کرمانشاه و دیالی از سال ۱۳۸۴ و بعد از سقوط صدام ۴ توافق امضا کردند که به خوبی اجرا نشده است.

وی در خصوص دغدغه استاندار دیالی در بحث بازگشایی مرز سومار توضیح داد که منظور ما از بازگشایی مرز، تضعیف مرز مندلی نیست.

رازانی با تاکید بر افزایش ظرفیت تجاری و نیز امکان تردد زوار بین مرزهای سومار و مندلی در آینده گفت: اعتباری برای این مهم منظور کردیم و راهی را از گیلانغرب تا سومار برای کمتر شدن فاصله و نیز تقویت سومار تعیین نمودیم.

کد خبر 3783422

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • قصری ۲۲:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۰
      0 0
      اقای استاندار طرف عراقی تامین امنیت نمی کند چرا باجان مردم بازی می کنیداگراتفاقی افتاد جوابگوهستید؟