۱۰ مهر ۱۳۹۵، ۱۰:۱۸

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی خبر داد:

صرفه جویی ۳۸ میلیون مترمکعبی آب بخش کشاورزی درحوضه دریاچه ارومیه

صرفه جویی ۳۸ میلیون مترمکعبی آب بخش کشاورزی درحوضه دریاچه ارومیه

ارومیه – رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: صرفه جویی ۳۸ میلیون مترمکعبی آب بخش کشاورزی درزیر حوضه درباچه ارومیه با اجرای طرح های آبیاری نوین انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، اسمعیل کریم زاده در جلسه اعضای کمیسیون کشاورزی آب، و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در ارومیه با بیان اینکه این طرح در سالجاری ادامه دارد افزود: این صرفه جویی با اجرای طرح های آبیاری تحت فشار، طرح های انتقال اب با لوله و شبکه های فرعی ابیاری و زهکشی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه کل اراضی قابل کشت استان یک میلیون هکتار است، گفت: این اراضی در حوزه آبریز درحدود ۵۸۰ هز ار هکتار است، یعنی نزدیک به ۵۸ درصد مساحت اراضی قابل کشت استان در زیر حوضه دریاچه ارومیه قرار دارد.

اسمعیل زاده ادامه داد: برنامه عملیاتی سازمان جهاد کشاورزی در راستای اجرای تحقق طرحهای اقتصاد مقاومتی در قالب پنج هدف محوری، پنج برنامه عملیاتی شامل ۲۷طرح و ۵۵هدف کیفی، ۹۳هدف کمی و۱۵۵اقدام اجرایی با اعتباری بالغ بر۲۵۶۶۰میلیارد ریال از منابع اعتباری مختلف تدوین شده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: نا هماهنگی مهمترین عامل بازدارنده برای توسعه است و در این راستا باید تشکلها، مردم، دولت در کنار هم با هم افزایی برای حل مشکلات محیط زیست، کشاورزی، آب و منابع طبیعی گام بردارند.

فرافکنی مشکلات نمی تواند راهگشای مسایل بخش کشاورزی باشد

علی محمد شاعری افزود: فرافکنی مشکلات نمی تواند راهگشای مسایل بخش کشاورزی باشد و در صورت یکه همه به وظایف خود اشرافیت داشته و عمل کنند می توان در این مسیرحرکت موثرتری انجام داد.

وی اظهار کرد: تولید ۱۱۵ میلیون تن محصولات کشاورزی تولید مطلوبی است ولی اگر این تولیدات به نحو مطلوبی بازار یابی و مدیریت نشوند می توانند تبدیل به مشکل شوند.

شاعری بیان کرد: مشکلات زیست محیطی و یا کشاورزی در آذربایجان غربی مشکل یک بخش و یا یک دستگاه نبوده و همه مردم و نمایندگان و دستگاههای دولتی باید در کنار یکدیگر نسبت به حل این مشکل اقدام کنند.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: حرکت برای پیشرفت و تعالی کشور با تعامل دولت و ملت و مردم با تاسی از سیاستهای اقتصاد مقاومتی و با مدیریت جهادی برای تامین امنیت غذایی امکان پذیر است.

وی همچنین اضافه کرد: تخصیص ۷ میلیارد دلار برای توسعه بخش کشاورزی کشور از محل صندوق توسعه ملی ایجاد مشوق های کاهش مصرف آب، ممنوعیت محصولات تراریخته بدون ضوابط قانونی و تخصیص اعتبارات لازم برای توسعه ۷۰۰هزار هکتار باغات در کشور از مهمترین اقدامات کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در سال جاری است.

استاندار آذربایجان غربی هم در این نشست بر لزوم مدیریت صحیح تنظیم بازار فروش تولیدات کشاورزی توسط کارشناسان خبره تاکید کرد و گفت: در این راستا باید ازصادرات محصولات کشاورزی به کشورهای همسایه حمایت شود.

قربانعلی سعادت با بیان اینکه تقویت بخش کشاورزی برای رقابت محصولات در بازارهای جهانی ضروری است چراکه محصولات کشاورزی استان ما قدرت رقابت در بازارهای جهانی را ندارند افزود: اصلاح الگوی کشت و آبیاری، توسعه مشوقهای صادراتی وحمایت از صادرات، افزایش کیفیت و رقابت پذیری محصولات کشاورزی استان با سایر کشورهای همسایه، و توسعه تحقیقات و آموزش کشاورزی و تخصیص صدرصد یارانه دولتی برای توسعه آبیاری های نوین در اراضی کشاورزی استان در راستای احیای دریاچه ارومیه جزو مهمترین برنامه ها و مطالبات استان آذربایجان غربی برای توسعه پایدار و صنعتی شدن کشاورزی استان از کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی است.

الگوی آب آبیاری کشاورزی در آذربایجان غربی به سمت الگوی های نوین است

وی ادامه داد: این استان از قطب های مهم کشاورزی در کشور است و خشک شدن دریاچه ارومیه موجب شده تا الگوی آبیاری این استان نیز رو به تغییر گذاشته و به سمت الگوهای نوین حرکت کند.

سعادت اظهارداشت: پرداخت یارانه به کشاورزان و نیز تسهیلات بانکی به کشاورزان در زمینه تجهیز باغ ها و اراضی به سیستم آبیاری های نوین مد نظر مسئولان استان بوده و در چهارچوب قانون و مشارکتهای مردمی در حال تحقق است.

استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: اصلاح الگوی کشت نیز مورد توجه کارشناسان در این بخش در راستای احیای دریاچه و نیز صرفه جویی در به کار گیری منابع است.

سعادت افزود: تحقیقات و پژوهش نیز از ضروریات این بخش بوده و دولت نمی تواند برای توسعه کشاورزی پایدار از ایده های محققان بهره نبرد.

استاندار آذربایجان غربی اضافه کرد: مردم این استان به علت حضور در عرصه کشاورزی و آشنایی کامل با این بخش ایده ها و خلاقیت های بسیار مطلوبی در این بخش دارند که نیازمند حمایت دولت برای پیاده سازی و اجرای عملی این ایده ها هستند.

وی بیان کرد: مشوق های صادراتی نیز نباید در بخش کشاورزی فراموش شوند و در برنامه ششم توسعه باید امکان استفاده از مشوق های صادراتی فراهم شود.

وی بیان کرد: بخش کشاورزی استان نیازمند سرمایه در گردش و تسهیلات با نرخ کم بهره است که این امر توجه ویژه مسئولان را می طلبد.

نباید کشاورزی آذربایجان غربی به بهانه احیای دریاچه ارومیه تعطیل شود

سعادت ادامه داد: در زمینه آموزش و ترویج نیز اگر نیاز باشد باید کانال آموزشی برای اصلاح برخی موارد و فرهنگ سازی در زمینه کشت و داشت و برداشت ایجاد شود.

وی اضافه کرد: انگوری که در استان تولید می شود، در گذشته برای تهیه کشمش و سبزه بوده ولی این موضوع هم اکنون فراموش شده است و بخش زیادی به مصرف صنایع تبدیلی می رسد.

استاندار آذربایجان غربی بیان کرد: هم اکنون انگور تولیدی در استان به کنستانتره تبدیل می شود که نمی تواند در بازارهای جهانی قابلیت رقابت داشته باشد چراکه دیگر کشورها محصول را باکیفیت بالا و هزینه ای کمتر عرضه می کنند.

وی ادامه داد: به علت عدم فروش کنستانتره ها در سال قبل، کارخانه ها امسال مجبورند انگور را با قیمت پایین تر خریداری کنند که این امر موجب متضرر شدن کشاورزان می شود.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی هم دیگر سخنران این نشست گفت: نباید کشاورزی آذربایجان‌غربی به بهانه احیای دریاچه ارومیه تعطیل شود.

جلال محمودزاده ادامه داد: هم اکنون دو مشکل اساسی برای توسعه بخش کشاورزی استان وجود دارد که یکی از مهمترین آنها احیای دریاچه ارومیه است.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی گفت: نباید به نام احیای دریاچه ارومیه کشاورزی و تولید استان تعطیل شده و روستاها از وجود تولیدکنندگان و مردم خالی شود.

وی تصریح کرد: متاسفانه در استان به سبب احیای دریاچه ارومیه، کشاورزان با مشکلات فراوانی همچون بستن چاه‌های کشاورزی رو به رو هستند.

به گفته محمودزاده، در طول سه سال گذشته در برخی شهرستان‌ها همچون مهاباد، حتی مجوز استفاده از یک لیتر آب برای استفاده در بخش صنعتی صادر نشده است.

نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بی‌شک کشاورزی آذربایجان‌غربی به بهانه احیای دریاچه ارومیه نباید تعطیل شود پس باید هم تولید و هم روند احیای دریاچه ارومیه همزمان تداوم یابند.

وی ادامه داد: خوشبختانه هم اینک شاهد افزایش تولید در بیشتر محصولات کشاورزی استان هستیم اما با مشکل فروش محصولات مازاد در بحث تولید سیب و چغندرقند مواجه هستیم و باید یک راهکار مفید برای فروش محصولات کشاورزی پیدا کنیم.

وی افزود: باید به تشکل‌ها و بخش خصوصی هم اجازه داد در بخش تولید نظرات خود را بیان کنند و تاثیرگذار باشد نه اینکه تشکلی تشکیل داده و به نظرات آنها توجهی نکرد.

آذربایجان غربی دشت ممنوعه است

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه تصریح کرد: با وجود اینکه آذربایجان‌غربی در چند حوضه آب دارد اما کل استان را دشت ممنوعه اعلام کرده‌اند.

قاضی‌پور با ابراز تاسف از اینکه برای بخش صنعت استان، حتی یک اینچ هم آب داده نمی‌شود گفت: باید آب را برای تولید صنعت در آذربایجان‌غربی نیز واگذار کنند.

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به بهانه احیای دریاچه ارومیه سه هزار حلقه چاه در استان بسته می‌شود، اظهار کرد: متاسفانه در شان مردم آذربایجان‌غربی نیست که در شهرک‌های صنعتی قزوین و تهران کارگری کنند.

قاضی‌پور با اشاره به وجود فارغ التحصیلان بیکار در استان آذربایجان‌غربی تصریح کرد: هم اکنون۱۷ هزار تحصیل کرده کشاورزی بیکار در استان وجود دارد.

در جریان سفر سه روزه اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، بهره برداری از طرح آبیاری تحت فشار تجمیعی در سطح ۱۵۰هکتار از اراضی کشاورزی مهاباد آغاز شد.

در سومین روز سفر اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، جمعی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، نیرو و محیط زیست به استان آذربایجان غربی، این هیئت به همراه رییس و مدیران جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از پروژه تونل انتقال آب سد کانی سیب به حوضه دریاچه ارومیه بازدید کردند.

بازدید از عملیات اجرایی مقابله با کانونهای تولید گرد و غبار و ریزگرد مناطق حاشیه دریاچه ارومیه واقع درروستاهای سپرغان و جبل کندی شهرستان ارومیه از دیگر برنامه های این سفر سه روزه بود.

کد خبر 3783614

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha