۱۰ مهر ۱۳۹۵، ۱۳:۵۷

سمینار «نقش رسانه‌ها در وحدت جوامع اسلامی» در راولپندی برگزار شد

سمینار «نقش رسانه‌ها در وحدت جوامع اسلامی» در راولپندی برگزار شد

خانه فرهنگ کشورمان با مشارکت باشگاه خبرنگاران راولپندی، سمینار «نقش رسانه‌ها در وحدت جوامع اسلامی»را با حضور جمعی از شخصیت‌های سیاسی، فرهنگی و رسانه‌ای راولپندی برگزار کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آغازگر این سمینار که با حضور لیاقت بلوچ، دبیرکل حزب جماعت اسلامی پاکستان، علامه عارف حسین واحدی، دبیرکل اسلامی تحریک پاکستان، ثاقب اکبر، معاون دبیرکل شورای همبستگی ملی پاکستان، طارق حجاز، استاد بخش علوم اسلامی دانشگاه ایرد، مولانا حافظ محمد اقبال رضوی، خطیب و امام جمعه اصلی راولپندی، نرجس زیدی، خبرنگار روزنامه «دی نیوز»، شمس‌الرحمان سواتی، رییس جماعت اسلامی شهر راولپندی و زبیر فاروق، رییس جماعت اسلامی اسلام‌آباد و مولانا علی‌اکبر کاظمی، سرپرست مجلس وحدت مسلمین راولپندی، برگزار شد، تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید و نعت‌خوانی در وصف پیامبر اکرم (ص)، بود.

در ادامه غلام مصطفی رضوی، از علمای اهل سنت پاکستان به عنوان نخستین سخنران، از خانه فرهنگ ایران و باشگاه خبرنگاران راولپندی به دلیل برگزاری این همایش قدردانی کرد؛ سپس با اشاره به آیات قرآن کریم، موضوع ترویج امنیت و وحدت را در شرایط امروز، مهم دانست و بر نقش رسانه‌ها در این خصوصو تأکید کرد. وی در ادامه گفت: رسانه‌ها می‌توانند صدای مستضعفین جهان را به گوش دیگران برسانند.

سخنران بعدی طارق اعجاز هم با تأکید بر نقش رسانه‌ها از گذشته تاکنون، اظهار کرد: باید توجه شود که رسانه‌ها به محفل اختلاف تبدیل نشوند. رسانه‌ها وظیفه دارند تا حقایق را بیان و ترویج کنند که وظیفه‌ای سنگین  است. آنها با عمل به این وظیفه خود می‌توانند از ترویج اختلاف و فساد جلوگیری کرده و توطئه‌های غرب علیه مسلمانان و فرهنگ اسلامی را خنثی کنند.

سخنران بعدی نرجس زیدی، خبرنگار روزنامه «دی نیوز» نیز با اشاره به اینکه همه خبرنگاران و رسانه‌ها دارای یک نگرش و به وظیفه خود آگاه نسیتند، گفت: یک نویسنده باید منصف، راستگو و جامعه‌ساز باشد و نباید عامل ایجاد اختلاف در جامعه باشد؛ چون این مسأله می‌تواند اختلافات بسیاری را در بین انسان‌های زیادی دامن بزند و مشکلاتی را ایجاد کند. بنابراین، خبرنگار باید حافظ فرهنگ و میراث ملی باشد. همچنین بین مردم و خبرنگاران متعهد، باید رابطه بیشتری ایجاد شود.

حافظ محمد اقبال رضوی هم با اشاره به آیات قرآن کریم در خصوص وحدت، گفت: در حال حاضر پاکستان دارای مشکلاتی است؛ زمانی که تکفیری‌ها در کشور فعالیت می‌کردند، فعالیت‌های واحدی توسط گروه‌های مذهبی و سیاسی علیه آنها صورت گرفت و اقدامات آنها خنثی شد و از اختلاف جلوگیری به عمل آمد.

وی ادامه داد: رسانه‌ها باید به جای ترویج فساد و اختلاف برای ایجاد وحدت و اتحاد در میان مردم اقدام کنند و برای استحکام کشور وحدت و همبستگی را ترویج داده و توطئه‌های قدرت‌های استکباری را علیه وحدت  کشور خنثی کنند.

بنا بر اعلام این گزارش، ثاقب اکبر، لیاقت بلوچ و علامه عارف حسین واحدی نیز در سخنرانی‌های جداگانه نگرش‌های خود در این خصوص را بیان کردند و در ادامه نوبت به سخنرانی علی آقانوری، مسئول خانه فرهنگ ایران در راولپندی رسید. وی به فعالیت‌های رسانه‌ای غرب و دشمنان اسلام علیه جوامع اسلامی که با هدف تخریب دین، فرهنگ و آداب و سنن و وحدت جوامع اسلامی انجام می‌شود اشاره و ایجاد وحدت میان مسلمانان را به عنوان یکی از اهداف رسانه‌ها در کشورهای اسلامی معرفی کرد.

وی سپس اظهار کرد: در شرایط کنونی، جهان اسلام بیشتر از هر زمان دیگری به وحدت نیازمند است و رسانه‌ها باید در ایجاد و گسترش اتحاد و برادری در میان مسلمانان تلاش کنند. همچنین رسانه‌ها از اشاعه نفرت و خشونت جلوگیری کنند و در به وجود آوردن اجماع میان نخبگان، علما و اندیشمندان کشورها و جوامع اسلامی تلاش کرده و از دامن زدن به اختلافات مذهبی جلوگیری کنند.

علی آقانوری در ادامه گفت: در حال حاضر، رسانه‌های غربی و ماهواره‌ای مخالف اسلام با استفاده از ابزارهای متعدد و متنوع رسانه‌ای، جوامع اسلامی به ویژه جوانان را نشانه گرفته‌اند و برای تغییر نگرش و افکار آنها تلاش وسیعی می‌کنند؛ بنابراین وظیفه رسانه‌های جوامع اسلامی است که برای خنثی کردن  این اقدامات و تأمین برنامه‌های مناسب اقدام کنند و اندیشمندان، علما و اصحاب رسانه در کشورهای اسلامی، در خصوص  وظایف و کارکرد مهم رسانه‌ها، بررسی و تلاش بیشتری داشته باشند.

کد خبر 3783986

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha