به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله سید احمد علم الهدی ظهر یکشنبه در نشست گزینشگران آموزشوپرورش که در دفتر امام جمعه برگزار شد، بابیان اینکه اهمیت گزینش آموزشوپرورش بهمراتب از نهادهای دیگر بالاتر است، اظهار کرد: منظور از گزینش در آموزشوپرورش تعیین سرنوشت یک نسل و آن را با اراده خود پیش بردن است که در این راستا هم میتوان نسلی را به آتش کشاند و هم میتوان آن را اعتلا و ارتقا بخشید.
وی افزود: گزینش باید با دقت و تمرکز انجام شود زیرا اگر این مسئولیت به دست یک انسان خائن داده شود فاجعهای برای نظام کشور به بار میآورد که این موضوع خطیر بودن موقعیت گزینشگران، عملیات و کار آنها را قابلتوجه و ارزشمند نشان میدهد.
نماینده ولیفقیه خراسان رضوی تأکید کرد: در جریان گزینش باید مسئله پیشگیری موردتوجه قرار گیرد و از نفوذ و ورود هر عضو ناشایست و نااهل در آموزشوپرورش جلوگیری شود.
وی با اشاره به اینکه نسخه گزینش چه در آموزشوپرورش و چه در صنعت و تجارت به یک شکل است، درحالیکه این موارد باهم قابل مقایسه نیستند، تصریح کرد: در هیئت عالی گزینش کشور همین مشکل که یک معیار و محک برای تمام گزینشها است، وجود دارد و این اشتباه است زیرا هر گزینشی راهکار اجرایی و مؤلفههای خاص خود را دارد.
آیتالله علم الهدی بابیان اینکه گزینش آموزشوپرورش خطیرترین گزینشها و درعینحال سادهترین آنها است، عنوان کرد: در آموزشوپرورش نیرویابی نیاز است و تنها با یک سلسله معیارهای کلی و روانشناسی نمیتوان افراد را ارزیابی کرد، اما خوشبختانه باوجود دانشگاه فرهنگیان بخش عمدهای از گزینش نیروها از طریق فارغالتحصیلان این دانشگاه برای آموزشوپرورش انجام میشود.
وی در رابطه با راهکار اجرایی گزینش دانشگاه فرهنگیان، اظهار کرد: فارغالتحصیلان مایل به عرصه آموزشوپرورش قبل از ورود باید در جریان اطلاعاتی از لحاظ سلامت اخلاقی، اعتقادی و جسمانی مورد ارزیابی قرار بگیرند و هرکدام پرونده اخلاقی داشته باشند زیرا در این صورت کار راحتتر و با بصیرت انجام میگیرد.
امام جمعه مشهد اضافه کرد: گزینش آموزشوپرورش مؤلفههای خاص خود را دارد که سلامت اخلاقی از ضروریترین مؤلفههای گزینش است و بهظاهر انسانها نمیتوان اکتفا کرد زیرا برخی ممکن است ظاهری متدین و اهل نماز داشته باشند اما چشم ناپاک و ولنگاری جنسی و بیماری اخلاقی نیز در آنان وجود دارد.
ایجاد پیش دبستانی از بزرگترین اشتباهات آموزش و پرورش است
وی با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین اشتباهات آموزشوپرورش، ایجاد پیشدبستانی یک و دو است، عنوان کرد: امروز زنان پا بهپای مردان کار میکنند از اینرو نمیتوانند زمانی را به خانواده اختصاص دهند، تربیت کودک از پنجسالگی از خانواده جدا میشود و والدین هیچ نقشی را در تربیت ایفا نمیکنند، در چنین وضعیتی نقش تربیتی کودکان به عهده معلم و آموزشوپرورش که نقشی بهمراتب سنگین است، واگذار میشود.
آیتالله علم الهدی در رابطه با مسئله بودجه آموزشوپرورش، بیان کرد: مسئله بودجه یکی از مسائل بزرگ آموزشوپرورش و در رأس کار است که متأسفانه یکی از اشتباهاتی که برای حل مسئله بودجه مدارس شده، خصوصیسازی شدن مدارس است، مجلس هم این مصوبه را تصویب کرده و منتظر نظر شورای نگهبان است.
وی افزود: اگر خصوصیسازی مدارس اتفاق افتد فضای وسیعی برای تهاجم فرهنگی دشمنان فراهم میشود و دشمنی که هزینههای زیادی را برای ضربه زدن به مسلمانان متقبل میشود با خصوصیسازی مدارس به یکی از خواستههای خود میرسد و فرزندان ضدانقلاب بار میآیند.
امامجمعه مشهد با تشبیه فعالیت آموزشوپرورش با روحانیت، تصریح کرد: در روحانیت کسی موفق است که خدا را ملاک تمامی کارهای خود، چه در بحث رزق و چه در بحث خدمت قرار دهد و فعالان آموزشوپرورش با اخذ مزایای بسیار کمی که میگیرند و درعینحال خدا را ملاک خدمت خود قرار میدهند بی تشبیه با روحانیون نیستند.
وی ادامه داد: مسئله کسری بودجه آموزشوپرورش هر روز بدتر از قبل میشود و بسیاری از بازنشستگان این مراکز هنوز پاداشهای خود را دریافت نکردهاند، همچنین بدهیهای معوقه معلمان هنوز محقق نشده است.
وی خطاب به معلمان آموزش و پرورش عنوان کرد: ارزش عبادت هیچ عابدی بهاندازه شما نخواهد بود و شما باید در مقابل ارزش کار خود کمبودهای موجود را بپذیرید و برای رفع آن اقدام کنید.
نظر شما