۲۰ شهریور ۱۳۸۵، ۱۲:۴۰

درخواست فعالان صنف چاپ از دولت براي كنترل گمركات ؛

جلوي واردات ماشين آلات قديمي چاپ گرفته شود

جلوي واردات ماشين آلات قديمي چاپ گرفته شود

خبرگزاري مهر - گروه فرهنگ و ادب : به دليل نبود نظارت دقيق و فني در زمينه واردات ماشين آلات صنعت چاپ به كشور در سال هاي اخير برخي ماشين آلات فرسوده و قديمي وارد كشور شده است .

به گزارش خبرنگار كتاب مهر، ورود ماشين آلات چاپ قديمي و فرسوده كه بيش از پنج سال از عمر مفيد آنها مي گذرد در سال هاي اخير به پاشنه آشيل صنعت چاپ تبديل شده است و در كنار ديگر مشكلات و معضلاتي كه در اين بخش وجود دارد اين مساله هم تبديل به معضلي بزرگ شده است .

دست اندركاران صنعت چاپ اعتقاد دارند كه دولت و وزارت بازرگاني مي بايست نظارت بيشتري در واردات اين گونه ماشين آلات داشته باشند و در آنيده مانع از تكرار آن اتفاقي شوند كه هم اكنون در حال رخ دادن است؛ چه اينكه اگر روند كنوني واردات ماشين آلات قديمي و دست دوم به كشور ادامه پيدا كند اين صنعت از چند بابت دچار آسيب خواهد شد . فعالان صنعت چاپ عمدتا بر چند نكته تاكيد دارند :

- ارز و سرمايه كشور براي واردات ماشين آلات فرسوده و قديمي ( با تاريخ توليد بيش از پنج سال ) خارج مي شود .

- ماشين آلات كه نيمي از عمر مفيد آنها سپري شده است به زودي فرسوده  و نيازمند تعمير شده و عملا از چرخه توليد خارج مي شوند و بخشي از وقت و سرمايه موجود در اين بخش به هدر مي رود.

- با توجه به اينكه هر ساله به ميزان مشخصي ماشين آلات خارجي و دستگاه هاي چاپ به كشور وارد مي شود اين امكان از ديگراني كه قصد دارند تجهيزات مدرن و جديد وارد كشور كنند گرفته مي شود .

علي ضياءپور در گفتگو با خبرنگار مهر در اين باره گفت : اگرچه بر اساس قانون كسي نمي تواند ماشين آلات با عمر بالاي پنج سال كاركرد را وارد كشور كند اما ما شاهد هستيم كه هر روزه دستگاه هاي جديدي فاقد اين شرايط وارد چرخه نشر كشور مي شود .

مدير چاپخانه الوان نو تاكيد مي كند كه اين افراد با سوء استفاده و زد و بند اقدام به واردات اينگونه ماشين آلات مي كنند كه البته گويا در دوران اخير جلوي اين كار را گرفته اند .

بهمن شريفيان در اين رابطه به مهر گفت : اين مسئله روشن است كه كارآيي يك دستگاه نو از دستگاهي فرسوده بيشتر است . هرچه دستگاه هايي كه وارد مي شود قديمي تر باشد خسارت بيشتري به كشور وارد مي شود . نياز اين دستگاه ها به لوازم يدكي ، مكانيك ( تعميركار ) و عوارضي كه مانند بيكاري كارگران و تعطيلي واحدهاي چاپخانه به همراه مي آورد بيشتر است .

مدير چاپخانه سبز تهران درباره دلايل واردات اين گونه دستگاه ها با توجه به منع قانوني موجود، تصريح كرد : قانون، واردات دستگاه هاي با عمر بيش از پنج سال را ممنوع كرده است اما با توجه به اينكه توان مالي صاحبان واحدهاي چاپخانه اي پايين است و بضاعت واردات دستگاه هاي نو و جديد را ندارند در چنين دام هاي مي افتند .

وي تصريح كرد : بخشي از مشكلاتي كه در چاپخانه ها وجود دارد مربوط به بيكاري كارگران به دليل خرابي دستگاه ها است . اتحاديه چاپخانه داران بايد آماري تهيه كند كه در آن مشخص شده باشد چه بخشي از بيكاري كارگاه هاي چاپ ناشي از خرابي ناشي از فرسودگي دستگاه هاي چاپ و چه بخشي از آن مربوط به كم كاري ناشي از نبود سفارش در بازار است .

اما مديرعامل شركت ماشن آلات چاپ تهران نيز در گفتگو با مهر در اين خصوص نظر جالب توجهي داشت. وي گفت : بخشي از اين واردات - كه به نظر مي رسد بخش عمده اي را شامل شود - تلاش هايي است كه دلال ها صورت مي دهند . آنها بعضا اين دستگاه ها را چندين سال قبل و در زماني كه هنوز ممنوعيت هاي موجود وجود نداشته به كشور وارد كرده اند و با طي تشريفات قانوني آن ها را در انبارها نگهداري مي كنند و هرازگاهي يكي از آنها را به فروش مي رسانند .

وي تصريح كرد : بخشي از اين دلال ها حتي با تلاش فراوان سعي مي كنند اين دستگاه ها را نو جلوه دهند و اخيرا يكي از اين موارد منجر به طرح شكايت مدير يك چاپخانه از يكي از همين دلال ها شد كه با فريب وي دستگاهي كار كرده را به جاي دستگاه نو فروخته بود . منتها ان دلال سعي داشت بگويد اين دستگاه اگرچه توليد پنج سال قبل است اما اصلا كار نكرده است !

محمد كلاري رئيس اتحاديه چاپخانه داران تهران از مصوبه دوران وزارت احمد مسجد جامعي براي ممنوعيت واردات ماشين آلات چاپ با عمر بالاي پنج سال كار به ايران سخن گفت و افزود : متاسفانه علي رغم اين مصوبه هنوز اين راه باز است و برخي از دلالان از مبادي اي كه فقط خودشان مي دانند اقدام به واردات دستگاه هاي كاركرده مي كنند .

وي راهكار جلوگيري از ورود اين دستگاه ها به كشور را نظارت دقيق بر گمركات عنوان كرد و افزود : دولت بايد از همه راهكارهاي موجود براي ايجاد مانع براي واردات اين گونه ماشين ها به كشور استفاده كند و اگرچه گمرك هم سعي خود را مي كند اما هميشه اين سودجويان هستند كه راهكاري پيدا مي كنند .

کد خبر 378518

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha