به گزارش خبرنگار مهر، حسین رشیدی صبح سه شنبه در جمع خبرنگاران از تحول اساسی در وضعیت کشتارگاه های استان کرمان خبر داد و گفت: وضعیت کشتارگاه ها نامناسب بود با واگذاری مدیریت کشتارگاه ها به بخش خصوصی کشتارگاه ها به ناوگان حمل گوشت بهداشتی مجهز شدند.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۵ دستگاه ماشین کانتینردار و سردخانه دار گوشت را حمل می کنند در حالیکه در گذشته با وانت بار حمل می شد.
رشیدی با اشاره به اینکه این کشتارگاه ها پیش سردکن دارند، گفت: لاشه بعد از کشتار ۲۴ ساعت در پیش سردکن قرار می گیرد و آلودگی ها و ویروس هایی که شناسایی آن سخت است، برطرف می شود.
مدیر کل دامپزشکی استان اظهار کرد: در شهرستان بم یک کشتارگاه سنتی و غیربهداشتی داشتیم که از اعتبارات بازسازی زلزله نیمه تمام رها شده بود که یک کشتارگاه صنعتی و مجهز در این مکان راه اندازی و افتتاح شد که گوشت ۴ شهر شرقی را تامین می کند.
وی افزود: ۱۳ واحد کشتارگاه طیور نیز در استان به دستگاه های کد بهداشتی و ردیابی مجهز شده اند و در زمینه تامین گوشت قرمز و گوشت مرغ سلامت پیشرفت های زیادی صورت گرفته است.
رشیدی با اشاره اینکه پایش باقی مانده فلزات سنگین و آنتی بیوتیک به خصوص در مناطق محدوده کارخانه های صنعتی صورت می گیرد، گفت: با وجود آزمایشگاه مرجع منطقه ای که جنوب شرق را پوشش می دهد فلزات سنگین موجود در محصولات پروتئینی اندازه گیری می شود.
وی ادامه داد: همچنین استان کرمان دارای آزمایشگاه مرجع بیماری تب برفکی بوده و در زمینه بیماری مرس نیز غیر از مرکز تشخیص تهران هیچ استانی به جز کرمان امکانات آزمایشگی PCR را ندارد که آلودگی های کرونا ویروس در این مکان شناسایی و اقدامات لازم اعمال می شود.
رشیدی با اشاره به اقدامات دامپزشکی با همکاری دستگاه امنیتی در زمینه قاچاق دام گفت: در سال گذشته که اپیدمی تب برفکی استان های کشور را درگیر کرد استان کرمان با هماهنگی و کنترل توانست از خسارات و تلفات بالای آن جان سالم به در ببرد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان عنوان کرد: اداره کل دامپزشکی استان کرمان در سال گذشته به عنوان دستگاه برتر برای مبارزه با بیماری های دام شناخته شد و همچنین در جشنواره شهید رجایی هم از نظر شاخص های عمومی و اختصاصی به عنوان دستگاه برتر معرفی شد.
وی با اشاره به اینکه در ماه محرم براساس آداب و رسوم مذهبی نذر و نذورات مردم از طریق ذبح دام جلوی هیئت های عزاداری انجام می گیرد، گفت: مردم تا حد امکان از کشتار دام ها در سطح شهر اجتناب کنند و کشتار دام ها در کشتارگاه ها انجام شود.
رشیدی با بیان اینکه در ایام محرم کشتارگاه ها باز هستند و کارکنان دامپزشکی به صورت کشیک حضور دارند، تصریح کرد: مردم در صورت مشاهده کشتار غیرمجاز دام می توانند موارد را به شماره ۱۵۱۲ دامپزشکی اطلاع دهند.
نظر شما