۱۴ مهر ۱۳۹۵، ۶:۳۶

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر به مهر خبرداد

تلاش برای تولید بومی اسپری نالوکسان/ اوردوز بلای جان معتادان

تلاش برای تولید بومی اسپری نالوکسان/ اوردوز بلای جان معتادان

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: درصد ناخالصی موجود در مواد مخدر و اوردوز کردن، بیشترین علت مرگ و میر معتادان است و نالوکسان مانع اوردز می شود که به دنبال بومی سازی اسپری آن هستیم.

پرویز افشار در گفتگو با خبرنگار مهر درباره بیشترین علت مرگ و میر معتادان در ۶ ماهه نخست امسال گفت: آمار مرگ و میر معتادان در ۵ ماه اول سال گذشته نشان می دهد مرگ و میر ناشی از مسمومیت حاد مواد مخدر در سال گذشته ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: در مجموع ۶۰ درصد فوت معتادان به علت سوء مصرف مواد مخدر بوده است مانند بلع مواد برای انتقال بوده است و یا معتادانی که بعد از ترک دوباره به دام اعتیاد برگشته و مقدار مصرفشان را بالا می برند و یا عمدتا به توصیه دیگر معتادان چند ماده مخدر را با هم ترکیب کرده و اصطلاحا اوردوز می کنند.

افشار ادامه داد: در حال حاضر در بیمارستان ها برای درمان مسمومیت حاد مواد مخدر از آمپول نالوکسان استفاده می شود اما در دیگر کشورهای دنیا از اسپری های نالوکسان استفاده می شود که بسیار کارآمد است و از مرگ فرد معتاد جلوگیری می کند اما این اسپری ها بین ۷۵ تا  ۸۰ دلار هزینه دارند و تلاش ما در ستاد مبارزه با مواد مخدر این است که با همکاری شرکت های دارویی وطنی این اسپری را با قیمت مناسب تری تهیه و در اختیار مراکز بیمارستانی قرار دهیم.

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: اگر معتادان پس از بهبودی و خروج از مراکز درمانی دوباره به چرخه اعتیاد بازگشتند، نباید معادل مصرف قبلی، مواد مخدر استعمال کنند چرا که این کار موجب افزایش مرگ و میر آنان می‌شود. در حال حاضر در برخی بیمارستان‌ها امکانات خوبی برای مدیریت تزریق وجود دارد که قصد داریم این امکانات را به گروه‌های کاهش آسیب نیز بسپاریم. 

به گفته وی مرگ و میر معتادان حدود شش درصد در شش ماهه اول سال جاری افزایش یافته است.

افشار با اشاره به اقدامات پیشگیرانه ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: ایجاد حساسیت عمومی و دغدغه جدی میان مسئولان ارشد نظام در زمینه تهدید مواد مخدر یکی از اقدامات انجام شده است. از این رو  ۴۲۰ فرماندار در کل کشور به عنوان اعضای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آموزش دیده‌اند و شیوع و فراگیری مواد مخدر چه سنتی و چه صنعتی در استانهای خطرپذیر به فرمانداران و استانداران گوشزد شده است.

افشار با اعلام اینکه علاوه بر تلاش در جبهه مبارزه و پیشگیری اقدامات خوب فرهنگی هم در زمینه مبارزه با مواد مخدر در دست اجراست، افزود: ساخت انیمیشن های معروف به دیرین دیرین با موضوع اعتیاد آغاز شده و به زودی این انیمیشن ها در شبکه های اجتماعی  منتشر می شوند همچنین ساخت یک انیمشین بلند با عنوان کیخان در حال انجام است که موضوع آن هم اعتیاد و نحوه پیشگیری از اعتیاد در خانواده است. 

کد خبر 3787680

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha