۱۴ مهر ۱۳۹۵، ۹:۴۵

معاون مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین:

برداشت زیتون از باغات استان قزوین آغاز شد

برداشت زیتون از باغات استان قزوین آغاز شد

قزوین- معاون مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: عملیات برداشت زیتون از باغات استان آغاز شده است.

مجید حدادیان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سطح زیر کشت باغات زیتون ۸ هزار و۸۵۰  هکتار است که از این میزان ۶ هزار هکتار سطح بارور و ۲ هزار و ۸۵۰ هکتار غیر بارور است.

وی پیش بینی کرد: در سال جاری ۱۴ هزار تن محصول زیتون از باغات استان برداشت شود.

حدادیان با بیان اینکه عمده باغات زیتون در منطقه طارم سفلی متمرکز است اظهار داشت : در سال جاری با توجه به اینکه از لحاظ سال آوری، سال نیاور است و وضعیت باردهی در باغات سنتی خیلی پایین بوده ولی دربخشی از باغات زیتون که در آن مدیریت صحیح باغ از لحاظ برنامه تغذیه مناسب، هرس اصولی، مدیریت کف باغ، مبارزه با آف ات و بیماریها و علفهای هرز و همچنین اجرای سیستم آبیاری نوین بخوبی انحام شده است دارای عملکرد بالایی بوده که می تواند در سطح کشور بعنوان نمونه معرفی شود.

وی یادآور شد: میزان پیش بینی تولید در سال جاری ۱۲ هزار تن است که بالغ بر ۶۰ درصد آن بصورت برداشت کنسروی (سبز) و مابقی از آبان ماه بصورت برداشت روغنی جهت استحصال روغن خواهد بود.

حدادیان ارقام موجود در منطقه با اولویت رقم زرد که دو منظوره بوده «کنسروی روغنی» و همچنین ارقام؛ ماری، شنگه و همچنین ارقام خارجی؛ مانزانیلا، کنسروالیا و آربکین و کرونایکی را می توان اشاره کرد.

معاون مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین به اقدامات انجام شده در زمینه برنامه های اصلاحی باغات زیتوان اشاره کرد و گفت: عملیات هرس بازجوانسازی درختان مسن به تعداد ۷۵۰۰ اصله،   هرس باردهی و کاهش تراکم شاخه ۲۵۰ هکتار، عملیات پیوند جهت تغییر ارقام  نامناسب به تعداد ۱۵ هزار اصله و عملیات مدیریت کف باغ ۵۰۰ هکتار از مهمترین برنامه های انجام شده در باغات زیتون است.

حدادیان؛ مبارزه با آفت مگس زیتون در سطح ۲ هزار و ۵۱۰ هکتار در کانونهای آلوده به روش طعمه پاشی لکه ای با مصرف ۴ هزار و ۸۴۰ لیتر پروتئین هیدو لیزات و ۴۵۰ لیز سم از محل اعتبارات دولتی و همچنین توزیع ۱۳۱ هزار و ۲۰۰ کارت زد بصورت یارانه ای به زیتونکاران منطقه طارم سفلی را از دیگر اقدامات در باغات زیتون برشمرد.

وی تاکید کرد: تشکیل کارگاههای آموزشی برای کارشناسان و باغداران و همچنین چاپ بنر و پوستر آموزشی و نصب آن در روستاهای زیتون خیز نیز نقش مهمی در کنترل آفت مگس زیتون در باغات منطقه داشته است.

کد خبر 3787801

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha