۲۰ شهریور ۱۳۸۵، ۱۴:۴۱

از سوي پروفسور جان هيك استاد دانشگاه بيرمنگام:

"مهاتما گاندي و معناداري در جهان امروز" منتشر شد

"مهاتما گاندي و معناداري در جهان امروز" منتشر شد

"مهاتما گاندي و معناداري در جهان امروز" جديدترين اثر پروفسور جان هيك، استاد دانشگاه بيرمنگام است كه در پايگاه اينترنتي وي منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، جان هيك در اين اثر با توجه به حركتهاي ضد خشونت گاندي و رفتارها و شيوه هاي فكري او با اقتباس از فيلم مهاتما گاندي اثر ريچارد آتنبرو كه در سال 1982 اكران شد به بررسي آراي فكري گاندي پرداخته است.

آنچه را كه هيك در اين اثر مورد بررسي قرار داده است همانا انديشه ضد خشونت و مبارزه به شيوه اي آرام و مدني است. انديشه ضد خشونت گاندي كه خود نام ساتياگراها (در سانسكريت به معناي تلاش و كوشش براي رسيدن به حقيقت و ترجمه تحت ‌اللفظي "محكم گرفتن حقيقت" است) بر بسياري از جنبش ‌هاي مقاومت ضد خشونت در سراسر جهان و تا امروز تأثير داشته است.

امروزه انديشه ضد خشونت گاندي در بسياري از رفتارها و نگرشهاي سياسي نيز قابل طرح و بررسي است.

پروفسور جان هيك در 1922 در اسكاربوروي يوركشاير به ‌دنيا آمد و در 1940 به كليساي پروتستان در انگليس پيوست. او نخست در دانشگاه هال به تحصيل حقوق پرداخت و پس از گذراندن مدتي از خدمت سربازي ‌اش در يك واحد آمبولانس طي جنگ جهاني دوم براي تحصيل و مطالعه فلسفه به دانشگاه ادينبورو رفت و سپس در دانشگاه آكسفورد با راهنمايي اچ.اچ. پرايس موفق به اخذ دكتراي فلسفه گرديد. بعدها به سلك روحانيت درآمد و مدت سه سال به‌عنوان كشيش خدمت نمود. قبل از اينكه به استادي دانشكده الهيات در كمبريج منصوب شود، به ترتيب در دانشگاه كورنل و پس از آن مدرسه علوم ديني پرينستون در ايالات متحده به تدريس پرداخت؛ در 1967 به استادي دانشگاه بيرمنگام انتخاب گرديد و سپس به‌ طور همزمان در Claremont Graduate School در كاليفرنيا نيز تدريس كرد و در 1982 به مقام استادي تمام وقت همين مدرسه نائل شد.

برخي از آثار پروفسور هيك عبارتند از: خداوند نامهاي‌ بي ‌شماري‌ دارد، شر و خداي‌ عشق، خوانشهاي‌ كلاسيك‌ و معاصر در فلسفه‌ دين‌، فلسفه‌ دين‌، تفسيري‌ از اديان ‌: پاسخهاي‌ انساني‌ به‌ امر متعالي‌، خدا و جهان‌ اديان‌، بعد پنجم‌، گفتگوهايي‌ در فلسفه‌ دين و يك‌ زندگينامه‌ خودنوشت.

جان هيك در بهمن ماه سال 83 به دعوت مؤسسه گفتگوي اديان، مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه ايران و پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي براي ايراد چند سخنراني به تهران سفر كرد.

کد خبر 378797

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha