به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ رضا بینقی پیش از ظهر چهارشنبه در خلال برگزاری همایش امنیت و اصناف شاهرود به میزبانی سالن هلال احمر این شهر بر ضرورت توجه به حفاظت فیزیکی از مراکر فروش، ابراز داشت: بابرقرار کردن امنیت محل کسب می توان جلوی هجوم سارقان را گرفت و با ایمن کردن محیط پیرامون خود در حفظ امنیت باید کوشید.
وی با بیان اینکه کلاهبرداری موضوعی است که همواره با آن دست به گریبان هستیم، ابراز داشت: ضعف آگاهی قربانیان، ایجاد فرصت ارتکاب جرم و عدم اطلاع کافی مراجع نسبت به مسائل مختلف مالی و تجاری عمده دلایل بروز کلاهبرداری محسوب می شود.
رئیس پلیس پیشگیری استان سمنان در ادامه با بیان اینکه یکی دیگر از دلایلی که باعث ارتکاب جرم می شود این است که مجرم خود را در قبال تخلف انجام شده محق می داند، افزود: فشارهای مالی در خانواده، تجمل گرایی، چشم و همچشمی، عدم برآورده شدن انتظارات از دیگر عواملی است که باعث می شود مجرم دست به ارتکاب جرم و سرقت بزند که باید مردم در این خصوص آگاه شوند.
وی با بیان اینکه تعریف جرایم با انگیزه مادی و با ماهیت فعالیتهای اقتصادی اتفاق می افتد، گفت: فرد کلاهبردار ظاهری آراسته، بسیار حراف، ولخرج و خوش برخورد است که در مواجه با این افراد باید بسیار هوشیار بود که این افراد با زیرکی و آگاهی از طمع ورزی قربانیان اقدام به کلاهبرداری می کنند.
بینقی همچنین توضیح داد: امروزه با روشهای کلاهبرداری نوظهوری مواجه هستیم که شکل و نوع جرم تغییر نکرده ولیکن ابزار آن متناسب با پیشرفت بشری مدرن شده از جمله سرقت های مجازی که از طریق تلفن همراه و اینترنت واقع می شود که باید در برابر پیام های مشکوک کاملا هوشیار بود.
وی افزود: از سال ۷۲ با ورود تلفن همراه به ایران و استفاده همگان از این فن آوری شگردهای دزدی و سرقت ها نیز تغییر یافت که نشان می دهد سارقان از دنیای سخت افزاری به دنیای مجازی روی آوردند.
رئیس پلیس پیشگیری استان سمنان همچنین با تاکید بر اینکه نیروی انتظامی به تنهایی قادر به تامین امنیت نیست، ابراز داشت: بازاریان نیز در راستای حفظ امنیت ضمن رعایت موارد ایمنی با پلیس همکاری داشته باشند تا جلوی امور مجرمانه گرفته شود.
بینقی در ادامه تصریح کرد: ارسال پیامک قرعه کشی در بانک، درخواست مبلغ برای کمک هزینه درمان، کمک هزینه سفر زیارتی و ... اقداماتی است که کلاهبردار با چرب زبانی می کوشد اعتماد مخاطبان را به خود جلب کند که در صورت مواجه شدن با این موارد مراتب را باید در اختیار پلیس فتا قرار داد.
وی افزود: صدور چک های جعلی، کلاهبرداری در حراج های اینترنتی و هک ایمیل، کلاهبرداری توسط جمع آوری اطلاعات بانکی و شخصی و ... از دیگر اقداماتی است که همواره در کمین تجار و کسبه قرار دارد و سارقان با درک ناآگاهی اقدام به کلاهبرداری می کند لذا باید همواره با سد کردن مسیر مجرمان در راستای پیشگیری از جرم ساعی بود.
نظر شما