به گزارش خبرنگار مهر، سید موسی خادمی ظهر پنجشنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، افزود: ایجاد این نهادها در برنامه ششم مجوب می شود محرومیتها با سرعت بیشتری رفع شود.
وی بیان کرد: سازمانهای توسعه ای به سرمایه گذاری در مناطق محروم علاقه ای ندارند زیرا نگاه آنها اقتصادی است.
خادمی افزود: باید در قوانین اجباری شکل گیرد که این سازمانها ملزم به سرمایه گذاری در مناطق محروم شوند.
استاندار فلسفه وجوی این سازمانها را سرمایه گذاری در جایی دانست که سرمایه گذارها تمایل ندارندو گفت: سرمایه گذاری این سازمانها در مناطق محروم در توصیه های عادی مدیریتی حل نمی شود بلکه نیازمند قانون است.
وی همچنی با بیان اینکه تنها ۱۵ درصد از منابع در اختیار استانها است و ۸۵ درصد بقیه در سطح ملی توزیع می شود، تصریح کرد: این مسئله مدیریت استانها و مناطق را ضعیف می کند.
خادمی همچنین خواستار افزایش اختیارات شورای برنامه ریزی و توسعه استان شد و گفت: با توجه به محدودیت های اعتباری و قانونی موجود، افزایش اختیار شورای برنامه ریزی و توسعه استان باعث افزایش توان مدیریتی در سطح مناطق می شود.
وی همچنین گفت: با نرخهای معمول سرمایه گذاری در بانکها هیچکس مناطق محروم را انتخاب نمی کند و بر این اساس تعدیل نرخ سود بانکها و افزایش مدت بازپرداخت در این مناطق ضرور ی است.
استاندار تخصیص آب و درآمدهای ناشی از تولید آب و پرداخت اعتبارات مناطق محروم را از جمله نیازهای استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد.
خادمی افزود: این استان با وجود اینکه یکی از منابع آبی کشور است اما استانهای پایین دست از منابع آبی استان استفاده می کنند وتخصیص آب و در آمدهای ناشی از آن در استان ناچیز است.
وی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه باید راهکاری برای افزایش تخصیص آب به استان و همچنین استفاده از درآمدهای ناشی از آب تولیدی اتخاذ و اجرایی شود.
استاندار، عدم پرداخت مرخصی و پاداش مناطق محروم را یکی دیگر از مشکلات استان کهگیلویه و بویراحمد دانست که موجب بروز تنش های اجتماعی شده است و خواستار حل این مشکل از سوی مجلس شد.
نظر شما