به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از دفتر امام جمعه قیدار، حجت الاسلام سید علی طالبی در خطبه های نماز جمعه شهر قیدار با اشاره به ۱۶ مهر سالگرد شهادت حبیب انقلاب سردار شهید حسین همدانی، افزود: سردار سرلشکر حاج حسین همدانی، از فرماندهان عالیرتبه سپاه و یکی از مستشاران ارشد ایران در سوریه برای دفاع از حرم حضرت زینب(س) بود که نقش تعیین کنندهای در حفظ و حراست آن و کمک و تقویت جبهه مقاومت اسلامی در جنگ تروریستی سوریه داشت، از زمان حضور ایشان در درگیریهای سوریه، تلفات ارتش و نیروهای مردمی سوریه در برابر با داعش کاهش یافت و انگیزه نیروهای سوری در مبارزه با تروریستها چند برابر شده بود.
وی ادامه داد: سردار همدانی از پرافتخارترین سرداران شریف اسلام بود به تمام معنا سرباز و عاشق و مجذوب ولایت بود مفتخر به دریافت دو نشان فتح از دست مقام معظم رهبری به خاطر هدایت و فرماندهی موفق لشکرهای تحت امر در دوران دفاع مقدس شده بود.
طالبی افزود: مهمترین شاخصه اخلاقی سردار همدانی اخلاص، مردمداری، بصیرت، ولایتمداری، شجاعت، خستگی ناپذیری و مقابله با دشمنان داخلی وخارجی بوده است. وقتی در فتنه ۸۸ دید که عدهای بلندگوی دشمن شدهاند، مردانه ایستاد و خودش در جلو حرکت کرد و به نیروها گفت که پشت سرش بیایند.
امام جمعه قیدار با بیان اینکه سردارانی مثل سردار همدانی که عمر خود را برای اسلام و نظام اسلامی گذاشت خود را بدهکار انقلاب می داند و از رهبر عزیز خود نسبت به کوتاهی عذر خواهی می کند، متذکر شد: اما عده ای که هیچ کاری برای انقلاب نکردند و حقوق های نجومی از بیت المال مسلمین گرفتند و دست درازی به بیت المال کردند و طلبکار هم هستند آن وقت اون آقا در معارفه رئیس جدید صندوق توسعه ملی، مدیر قبلی را که یکی از مدیران نجومی است و به همین خاطر استعفا داده شد ذخیره انقلاب و امانتدار می خواند! مطالبه مردم و رهبری و دلسوزان جامعه؛ محاکمه، مجازات و برکناری متخلفین فیش های حقوقی است.
طالبی افزود: پس از گذشت پنج ماه از افشای فیشهای نجومی، آیا یک مدیر متخلف توسط محاکم دیوان محاسبات یا دولت یا قوه قضائیه عزل یا به تعبیر حقوقی، انفصال دائم از مناصب دولتی شده است؟ مجازات شده؟ لزوم مبارزه با پدیده «حقوقهای نجومی و غیرقانونی» بر کسی پوشیده نیست و همگان بر این باوریم که باید به طور اصولی و ریشهای و غیرشعاری با این پدیده شوم برخورد شود.خواست مقام معظم رهبری این بود که باید دریافتهای نامشروع برگردانده بشود و افرادی که مرتکب بی قانونی شده اند، مجازات و افرادی هم که از قانون سوءاستفاده کرده اند، برکنار شوند زیرا آنان لیاقت حضور در مراکز و مسؤولیتها را ندارند.
وی در ادامه با اشاره به روز جهانی و هفته ملی کودک از ۱۵ تا ۲۱ مهرماه، گفت: کودکی که به این جهان قدم می گذارد، مثل یک غنچه ناشکفته ای است که در دامن مادر شکفته می شود با حمایت و مراقبت از سوی والدین رشد می کند اما آنچه که والدین باید بدانند این است که در قبال تربیت فرزند خود مسئول هستند اگر خوب به این وظیفه عمل نکنند در پیشگاه الهی باید پاسخگو باشند. پدران ومادران باید بدانند آنها آینه کودک هستند و هر رفتاری کنند غیر مستقیم به او آموزش می دهند.
امام جمعه قیدار با بیان اینکه عاشورا و تاسوعا، گفت: عاشورا، معلّم اخلاق است و دو صفحه دارد صفحه نورانی که تمام فضائل اخلاقی در اوج و قله وجود دارد و درسهای اخلاقی آموزندهای مثل صبر، ایثار، فداکاری و شهادتطلبی و... را به ما میآموزد.
طالبی افزود: عاشورا دانشگاه بزرگی است که همیشه برای بشریت درس ها و عبرت هائی دارد که حیات بخش و حرکت آفرین است و در زمان و مکان خاصی نمی گنجد. اگر عوامل زمینه ساز حادثه عاشورا خوب تحلیل شود مایه عبرت جامعه اسلامی است، عبرت آموزی به معنای از حال به گذشته رفتن و در حوادث گذشته تفکرکردن و از آن برای آینده پند گرفتن است. عبرت آموزی از حادثه عاشورا به معنای این است که انسان آن را به دقت مطالعه کند و جامعه خود را با آن مقایسه کند تا بفهمد در چه وضعیتی قرار دارد، چه چیزی دین و جامعه او را تهدید می کند و وظیفه اش در قبال آن چیست؟.
وی گفت: باید سئوالاتی را در قضیه کربلا طرح نمود و از تاریخ برای آن جواب پیدا کرد که پاسخ این سئولات عبرت های عاشورا خواهد بود. اولین سئوالی که در مورد عاشورا مطرح می شوداین سئوال است که چه شد پنجاه سال بعد از رحلت پیامبر(ص) جامعه اسلامی به جایی رسید که حسین بن علی (ع) احساس کرد که اسلام فقط با فداکاری او زنده می ماند چه شد که بیست سال بعد از شهادت امیر المؤمنین (ع) در شهرمحل حکومت ایشان سرهای فرزندانش را بر سر نیزه کردند و اهل بیت آن حضرت را درکوچه و بازار کوفه گرداندند؟.
امام جمعه قیدار گفت: وقتی در تاریخ خوب دقت می کنیم به این نتیجه می رسیم که یکی از زمینه های فکری و فرهنگی حادثۀ عاشورا تحریف باورهای دینی بود. پس از رحلت پیامبر(ص) آغاز شد و در دوران حکومت امویان به اوج رسید امویان از دو عامل بسیار مهم قدرت و ثروت حکومتی در عوض کردن باورهای دینی بهره جستند. آنان علمای درباری را استخدام کردند افکار التقاطی و انحرافی مثل جبر گرایی را در جامعه ترویج کردند تا در سایۀ افکار انحرافی عملکرد ضد دینی خلفای اموی را دینی جلوه دهند و در عوض رفتار دینی مخالفانشان را ضد دین معرفی کنند.
طالبی گفت: چنان انحرافی در باورهای دینی به وجود آورده بودند که مسلمانان گمان می کردند قیام امام حسین(ع) در برابر یزید یک عمل غیر دینی است زیرا بر خلیفۀ خود که یزید باشد خروج کرده است و اتحاد مسلمانان را به خطر انداخته است از این جهت جنگ با خاندان پیامبر(ص) را کاری درست و کشتن و به اسارت بردن خاندانش را نوعی تقرّب به خداوند می دانستند.
وی افزود: شرکتکنندگان در جلسات عزاداری باید از مصائبی که راجع به شهدای گرانقدر کربلا و اسارت آل الله بیان میشود، سرمشقهای اخلاقی بگیرند و در زندگی به آنها عمل کنند تا رستگار شوند. و یک صفحه ظلمانی و تاریک دارد که تمام رذائل اخلاقی آن هم در اوجش در آن جمع است که باید از آن ها عبرت گرفت.
امام جمعه قیدار گفت: اقامۀ نماز اوّل وقت، بهخصوص نماز جماعت، از هر عملی، حتّی عزاداری، مهمتر و افضل است و عزاداریها برای اقامه ارزش ها خصوصا نماز است و چنانکه خود امام حسین(ع) نیز در روز عاشورا و در بحبوحۀ جنگ، نماز را به جماعت اقامه کردند و در زیارت ایشان نیز میخوانیم: «أَشْهَدُ أَنَّکَ قَدْ أَقَمْتَ الصَّلَاة» چند سالی است بسیاری از هیئتهای مذهبی ظهر تاسوعا و عاشورا، به اقامۀ نمازظهر میپردازند و به سیرۀ حضرت سیّدالشّهداء(ع) اقتدا میکنند.
طالبی افزود: بانیان و مجریان جلسات عزاداری باید در نظر داشته باشند که عزاداری همراه با معرفت و شناخت، سبب ارتقای معنویّت و اخلاق و تکامل مخاطبان، بهخصوص نسل جوانان باشد.
وی ادامه داد: عزاداری، باید متعارف و به شکل سنّتی باشد و سوژه و بهانه دست بدخواهان تشیّع ندهد. شرکت در اینگونه جلسات نیز خوب نیست و اگر تأیید کار آنها شمرده شود، جایز نیست.
طالبی افزود: قمه زنی و چیزهای نظیر آن که موجب وهن تشّیع است و سوژه و بهانه دست بدخواهان شیعه می دهد باید به شدت خوداری کرد.
نظر شما