صادق نکوئیان در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کوچ پاییزه عشایر استان فارس از ۱۵ مهر آغاز شد و عشایر از شهرستانهای شمالی استان مانند اقلید، بوانات، ارسنجان، خرمبید، سپیدان و مرودشت به سمت مناطق جنوبی استان شامل لار، لامرد، مهر، جهرم، فسا، داراب، کازرون، رستم، فراشبند، قیروزکارزین و فیروزآباد کوچ میکنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر عشایر در مناطق گرمسیر هستند با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط جوی استان فارس عشایر باید با احتیاط کامل کوچ کنند، افزود: در کوچ پاییزه، عشایر پراکندهتر از کوچ بهاره حرکت میکنند با این حال در طول مسیر خدمترسانیهایی از قبیل آبرسانی سیار و ارزاقرسانی توسط ۲۳ شرکت تعاونی فارس برای آنها انجام میشود.
مدیر کل امور عشایر استان فارس با اشاره به اینکه تدابیر لازم برای خدمات رسانی به عشایر اتخاذ شده، اظهار داشت: در این خصوص با ۴۶ کامیون که در مناطق قشلاقی استقرار می یابد آب شرب عشایر تامین می شود.
وی با اعلام اینکه عشایر فارس ۲۷ هزار و ۲۷۹ خانوار هستند، بیان کرد: جمعیت عشایری استان فارس حدود ۱۵۰ هزار نفر است کهش امل ایل خمسه، لر، باصری و... است.
نکوییان ادامه داد: بلندترین کوچ عشایر کشور مربوط به استان فارس با ۹۵۰ کیلومتر است.
مدیر کل امور عشایر استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود پیرامون وضعیت تحصیلی فرزندان عشایر در استان فارس نیز اظهار داشت: فرزندان عشایر که دانش آموزان هستند در چادرهای عشایری سایر در مناطقی که مستقر هستند تحصیل می کنند.
وی با اشاره به اینکه در این چادرهای سیار یک معلم در شش پایه ابتدایی تدریس می کند، افزود: در حال حاضر ۱۷ مدرسه راهنمایی در شهرستانهای شیراز، کازرون، فیروزآباد و... هفت مدرسه متوسطه شبانه روزی در شیراز و دیگر شهرستانهای فارس برای تحصیل دانش آموزان عشایر در نظر گرفته شده است.
نکوییان گفت: هفت هزار و هشت دانش آموز در مقطع ابتدایی، یک هزار و ۷۲۷ در مقطع راهنمایی و یک هزار و ۵۵۶ نفر در مقطع دبیرستان مشغول به تحصیل هستند.
وی میانگین باسوادی در جامعه عشایری فارس را ۷۱ درصد اعلام کرد.
نظر شما